‹ First  < 5 6 7 8 9 >  Last ›
7 of 11
Mac OSX i e-banking
Posted: 13 May 2011 01:04 AM   [ # 91 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

tyrant wrote:

i jos citam erste banka podrzava iphone aplikaciju za mobilni banking

Imaju neku svoju aplikaciju ili je neka generička?

Profile

Posted: 13 May 2011 01:41 AM   [ # 92 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  457
Joined  2009-10-03

moja greska nisam citao to na erste bank sajtu vec na unicredit banka…
gledao sam taj dan jako puno banaka.

http://www.unicreditbank.rs/?jez=&p=1060#fragment-2

pise da podrzavaju M-banking,placanje uostalom i preko iphone-a, pretpostavljam da se radi o nekoj aplikaciji valjda!?

Signature 

[color=#0000FF]"Steel isn"t strong

Profile

Posted: 13 May 2011 01:53 AM   [ # 93 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-10-03

da li moze predlog u koju banku otici a da recimo dobijem neku obicnu karticu sa kojom mogu da placam recimo na paypal-u ,da je vezem za itunes(mada ne mora) i da banka poseduje placanje racuna i uvid u stanje racuna kako sa SAFARIJem tako i preko iPhone-a.?? imate u vidu da ne radim nigde pa nemam izbor da uzmem neku zestoku karticu vec ove pripejd obicne….

Post edited by: tyrant, at: 2011/05/13 01:54

Signature 

Profile

Posted: 13 May 2011 10:12 AM   [ # 94 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  17
Joined  2007-03-11

unicredit banka i visa gold mogu sve nabrojano osim paypal-a. koliko znam paypal je problem drzave, a ne pojedinacnih banaka. nazovi ih i pitaj ih za premium paket, ali im napomeni da ne bi primao platu kod njih nego bi ‘rucno’ punio racun. mislim da u tom slucaju ne dobijas mastercard. odrzavanje za premium paket je oko 400 dinara mesecno. ovo su informacije od prosle godine, ne znam da li se nesto menjalo u medjuvremenu.

itunes radi ako se registrujes na hrvatski ili slovenacki appstore. ebanking radi u svim browser-ima, ukljucujuci iphone i ipad. za iphone aplikaciju su mi javili da postoji, ali jos nisam stigao da se prosetam do poslovnice pa nemam iskustvo iz prve ruke. (rekli su mi da je instaliraju u poslovnici - kako? ne znam.)

Profile

Posted: 13 May 2011 11:17 AM   [ # 95 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Momci, molim da otvorite novu temu za PayPal i kartice, ova stikovana služi za eBanking i bilo bi lepo da je držimo takvom.

Što se gledanja računa Safarijem tiče, imaš odgovore u ovoj temi, e onda idi redom po tim bankama i vidi šta one nude od kartica.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 13 May 2011 11:58 AM   [ # 96 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-10-03

ok…

Signature 

Profile

Posted: 24 May 2011 02:59 AM   [ # 97 ]
Jr. Member
RankRank
Total Posts:  34
Joined  2008-07-23

Da li neko zna kakvo je sada stanje sa intesom, da li moze da se gleda online banking?  I da li ima neka alternativa na mac-u da se uopste otvara online banking ako zahteva IE?

Profile

Posted: 24 May 2011 08:23 AM   [ # 98 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  336
Joined  2008-05-23

macbookpro wrote:

Da li neko zna kakvo je sada stanje sa intesom, da li moze da se gleda online banking?  I da li ima neka alternativa na mac-u da se uopste otvara online banking ako zahteva IE?

Da se gleda može, ali samo gleda. Ja moj račun vidim sa instaliranim IE6 preko X11 aplikacije, mogu da izmirim dugovanje sa tekućeg na VISA, ali za radnje koje je potreban verifikacioni disk mrka kapa. Ja nisam uspeo da ga ‘ubedim’ da proradi.

Problem sa verifikacionim diskom je što je malog formata koji ni slučajno ne guraj u Mac jer će ti tamo i ostati. Znač moraš iskopirati sadržaj na veliki CD-R disk (ja uradio ali neće da ga verifikuje traži Win); instalirati Windows XP ili noviji i na kraju poterati IE5 ili noviji, i trebalo bi da radi. Bez Win. nema šanse da radi, samo gledaš račun kao i ja.
:(

Signature 

http://www.leptiri.co.rs

Profile

Posted: 05 June 2011 05:10 PM   [ # 99 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  2279
Joined  2010-04-06

Moje pitanje i odgovor od pre 6 meseci iz Banke Inteza:

‘Postovani,

Kad moze da se ocekuje omogucavanje pristupu web e-bankingu putem drugih standardnih browsera, Safari, Firefox itd. koji ne koriste ActiveX tehnologiju? Pored toga sto IE nije de facto standard cak se i ne pridrzava propisanih standarda, ima najvise propusta u bezbednosti
- konkretno i upravo ActiveX, prakticno sve banke, ukljucujuci i vasu maticnu, omogucavaju koriscenje e-bankinga preko ostalih browsera. Ako se malo pogleda globalna statistika http://www.w3counter.com/globalstats.php shvaticete da upravo ostali browseri zauzimaju veci procenat i to u porastu od ostalih, u nasoj zemlji taj procenat je upravo i veci sto mozete proveriti pogledom na globalnu statistiku vase maticne web stranice. Trend zastupljenosti browsera pogledajte ovde: http://www.w3counter.com/trends

odgovor:

‘Postovani gospodine xxx,

Banka Intesa je svesna cinjenice da sve veci broj nasih klijenata koristi druge internet pretrazivace i u tom smislu zelimo da Vas obavestimo da radimo na unapredjenju usluge internet bankarstva kako koriscenje ove usluge ne bi vise bilo uslovljeno koriscenjem Microsoft-ovog Internet Explorer-a. Cilj koji zelimo da postignemo prelaskom na novo resenje nije vezan iskljucivo za mogucnost koriscenja usluga preko drugih pretrazivaca, vec i koriscenje u okviru drugih platformi (kao sto je npr. MacOS); ali i uvodjenje novih funkcionalnosti. Medjutim,  razvoj i implementacija novog resenja koje ce zadovoljavati najvise standarde po pitanjima funkcionalnosti i sigurnosti, zahtevaju odredjeno vreme, te bi Vas u tom smislu zamolili za jos malo strpljenja.
Nadam se da ovo nece biti nezaobilazan problem za Vas i da ce nasa saradnja biti nastavljena

Za dodatna pitanja Vam svakako stojimo na raspolaganju kao i nas Kontakt Centar na broju 011/ 310 88 88, radnim danom od 08:00 do 21:00 i subotom od 09:00 do 14:00.

Srdacan pozdrav,

xxx’

Inace sam korisnik vise od 10 godina od vremena Delta banke, i cini mi se da je tad bilo bolje reseno mnogo toga, ukljucujuci i elektronsko placanje. Isto tako je zanimljivo da im e-banking maticne banke radi bez problema na svim platformama dok ovi nasi vuku stari sistem unedogled.

Signature 

&#63743; http://www.idoktor.biz Servis i prodaja Apple uredjaja u Novom Sadu &#63743;

Profile

Posted: 05 June 2011 06:16 PM   [ # 100 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Aha, to im je neki noviji sikter odgovor, onaj od pre je u sebi imao čuvenu formulaciju: ”iako IE nije najnesigurniji browser” :D

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 11 January 2012 08:16 PM   [ # 101 ]
Jr. Member
RankRank
Total Posts:  39
Joined  2011-01-23

Da li ima nekih novih informacija o e-bankingu u srpsim bankama na Macu?

Načuo sam da ProCredit banka ima novi e-bank sistem. Kompatibilan sa svim browserima. Čini mi se da autentifikacija ide preko SMSa. Trebalo bi da funkcioniše i na Macu. Još uvek nisam proverio. Da li je neko od vas probao ProCredit e-banking?

Profile

Posted: 13 January 2012 12:42 AM   [ # 102 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  3
Joined  2012-01-13

Konačno lepa vest!

Pre svega, pozdravio bih sve vas koji ste učestvovali u ovoj temi i zahvalio se na svakom zahtevu i primedbi koju ste uputili vašim bankama, kako bi svima nama pružili kvalitetan i savremen software.

Ovim putem bih želeo da vas informišem da mnoge banke uskoro izbacuju novo eBanking rešenje po imenu iBanking :D

Naime radi se o potpuno revolucionarnom projektu na kome je radio tim predanih i priznatih stručnjaka okupljenih pod krovom evropske New Frontier grupacije. Rešenje je u potpunosti optimizovano sa svim browserima, i operativnim sistemima.

Ono sto ga čni posebnim je tehnologija u kojoj je radjen, a zbog koje će moći mnogo brže da opsluži mnogo veći broj korisnika. To je zato što dobar deo operacija on ne radi na serveru već baš kod vas. Za razliku od svih prethodnih projekata on je od samog početka ne samo testiran već delom i razvijan na Mac OS kako bi u njega uneli onaj MoJo koji samo Apple ima. Budite sigurni da će podjednako dobro raditi i na vašem IE 7 i na mom iPad 2 &#9786;.

…kao što već nagađate, imam zadovoljstvo da radim upravo u ovom timu koji već mesecima sprema ovo iznenadjenje za vas i sada kada je spremno da zasvetli na vašim safarijima dodao bih jos pojedinosti.

Domaće banke od kojih uskoro možete očekivati iBanking su:
-Raiffeisen
-Intesa
-Societe Generals
(Lista je poduža ali ovo su one koje su imale sreće da se plasiraju medju prioritetne, te će ranije moći da vam ponude ovu uslugu.)

iBanking je trenutno jako tražen u Rusiji, Nemačkoj i Austriji, sa mnogim bankama iz inostranstva su već sklopljeni ugovori i kako deluje svi su prepoznali viziju koja mu je utkana duboko u srž, a to je dati potpunu kontrolu korisniku, ma na kom uredjaju on bio. Bez osiromašenih varijanti, cenzura i automatizma.. Budite sami svoj bankar, gde god i kad god!

…Ne! Pročtajte opet, zaista to mislim, vi više nikad ne morate zakoračti u banku!

Što se tiče načna autentikacije iBanking podržava sve poznate varijante:
-Sms
-Lična karta
-Kartice
-Tokeni
… a to koje će vama opcije biti omogućene zavisi samo od politike banke i dogovora koji je ta banka sklopila sa nama. Svi vidovi su testirani na vodećim OS kao što su Win, Mac, Lin(Distribucije: RedHat, Fedora, Ubuntu, Suse).

Nadam se da sam vas obradovao i da će iznenadjenje koje vas tek čeka opravdati trud i rad koji je moj tim uložio sve ovo vreme kako bi konačno mogli da se oprostimo zastarelog, osiromašenog, sporog, ružnog, nekompitabilnog i dosadnog software-a.

Ostaću uključen u ovaj razgovor kako bi zainteresovanima pružao odgovore. Ukoliko se nađe dovoljan broj zainteresovanih postoji šansa da vam omogućimo pristup demo okruženju, kako bi baš vi isprobali iBanking medju prvima u Srbiji i pružili nam vaše sugestije kako da učnimo iBanking još boljim.

Profile

Posted: 13 January 2012 01:27 AM   [ # 103 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Uuuu, pa leepo! 😊

Reci mi molim te, da li je nesrećna Findomestic banka uključena u tu evoluciju ili da će da okasne i tu 😊

Zainteresovan sam za demo, svakako 😊

Profile

Posted: 13 January 2012 07:06 AM   [ # 104 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

krizic wrote:

…Ne! Pročtajte opet, zaista to mislim, vi više nikad ne morate zakoračti u banku!

Ovo zvuci kao da e-banking brodaje onaj celavi, cvikati, brkati tip sa zlatnim prstenjem sa Top Shopa.

Ali dobro, kapiram da ne moze biti gore od Intesinog ActiveX-a i zvanicne preporuke da se koristi IE6 sa svim security podesavanjima na off-u.

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 13 January 2012 02:11 PM   [ # 105 ]
Jr. Member
RankRank
Total Posts:  32
Joined  2005-05-07

[img size=600][url=http://www.dodaj.rs/f/e/11N/3DUp0aJO/ibanking.png]http://www.dodaj.rs/f/e/11N/3DUp0aJO/ibanking.png[/img][/url]

Whitepaper: http://ibanking.saga.rs:81/Media/Default/Documents/eBanking2-Eng%20white%20paper_FULL.pdf

Post edited by: Goran, at: 2012/01/13 14:12

Post edited by: mario, at: 2012/01/13 14:49

Profile

‹ First  < 5 6 7 8 9 >  Last ›
7 of 11