Pratio sam uputstvo sa linka koji je poslao guru. Uopšteno, kad god nešto prčkam po Apple proizvodima odem na iFixit i tamo nađem šta mi treba.
Ekran je odličan, nisam primetio neke razlike, mada tripujem da nekako vuče na ‘žuto’, ali mislim da mi se samo čni. Uporedio sa ženinim telefonom, isto je. Ovaj model ekrana što sam kupio nije imao rešetku na zvučniku i plastični okvir oko kamere, pa sam to skinuo sa starog ekrana.
Najveći problem mi je bio da odlepim bateriju, lagano natezao sa raznih strana jedno 10-tak minuta, baš su je propisno zalepili. A onda je bila i muka da odvojim sam ekran od rama, pošto je zalepljen za isti. Slika na iFixitu pokazuje da se zavuče ova plava plastika, ali nema šanse da se to uradi ovde. Na kraju zavukao skalpel i odvojio pa onda lagano tom plastikom.
Je*eno je pipavo, jer je sve sitno i mora da se pažljivo ide da se nešto ne otkine. Preko 2h mi je trebalo da sve završim. Šrafcigeri koje su poslali su bili bezveze, predebeli za ove šrafove, pa sam koristio neke koje sam pradavno kupio na buvljaku.
Sve u svemu ja zadovoljan, ali neću da otvorim servis. 😊