Whited00r iOS 4 za 2G
Posted: 24 May 2011 02:10 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  535
Joined  2010-06-20

Pa, nije pravi iOS 4 nazalost, te nece pokretati ios4 aplikacije, ali sve ostalo je tu.
I ne samo to, daleko daleko je brzi od stock 3.1.3 FWa.
Isprobajte, besplatno je, necete se pokajati.

Ja ga koristim vec oko godinu dana, kada sam jednom probao, vise se nisam vracao na stock.

FW ima otkljucanu i jailbreakovanu verziju ili samo jailbreakovanu.

http://www.whited00r.com :woohoo:

Profile

Posted: 24 May 2011 03:56 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  986
Joined  2008-06-15

daleko daleko je brzi od stock 3.1.3 FWa

ovo se odnosi na lite varijantu?
mozda cu probati sa starim 2g cisto da ga malo osvezim…

Signature 

iMac 27\\\" i3 3.2MacBook Alu 13\\\" 2.0iPad 1stiPhone 4SiPhone 3GsiMac 20\\\" 2.0iPhone 2GiPod Classic

Profile

Posted: 24 May 2011 04:40 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  182
Joined  2010-08-15

Probao Full varijntu i pojeo mi je bateriju…nisam se puno zamajavao,svojevremeno ću malo eksperimentisati dok je trenutno 3.1.2 aktivan.:laugh:

Signature 

Mac OS X
iOS

Profile

Posted: 24 May 2011 06:05 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  962
Joined  2007-12-10

evo i mene interesuje kako to radi sa aspekta brzine, stabilnosti i baterije. mozda je trebalo nesto u podesavanjima doterati da ne srce toliko bateriju.

Profile

Posted: 24 May 2011 07:05 PM   [ # 4 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Upravo je u fazi testiranja na jednom 3g-u Lite verzija, i za sad skroz fino radi, koliko god to može na 3g-u… Za razliku od stock varijate:
cydia ne puca, normalno se update-ovala na 1.1.1 verziju,
prihvata instalaciju cydia aplikacija koje nisam mogao pre zbog verzije same cydie
automatski je aktiviran i otključan.

bug jedan jedini za sad pri instalaciji programa sa cydije, trepne par puta indikator baterije, ali je to savršeno nebitno… 😊

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 24 May 2011 07:07 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-06-20

Nisam siguran za bateriju pravo da vam kazem, meni radi isto kao i ranije sto se tice duzine trajanja baterije. Mada javljali su nam se ljudi sa komentarima slicnim vasim.

Uglavnom je fix bio da se samo restoruje ispocetka, ali opet ja nisam programer vec web dizajner, te ne znam nista o tome 😛

Sto se brzine tice, neko je pitao, i lite i full su brze od stock 3.1.3 naravno lite vise.
imamo takodje dva preporucena ali i opcionalna ddatka, za koje sam se licno uverio da su bezopasni, i da poboljsavaju rad drasticno:
2xrm, koji brise sve retina slike iz aplikacija,
i wdsppedup, koji radi neke kurce sa alokacijom memorije na particiju, brisanjem jezika optimizacijom ikonica na SB itd.

U svakom slucaju, vredi probati, pa ako nista, vratite se na stock 3.1.3 xD
nista ne boli

ja sam tu da pomognem koliko mogu i znam, ako se pojavi neko pitanje ili problem.

Profile

Posted: 25 May 2011 11:28 AM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-12-10

hvala druze na dobroj volji, ja se debelo razmisljam da ga nabacim na moj iPhone 2G. ovaj 3.1.3 mi ponekad puca, nekad cekam po nekoliko sekundi da otvori neki prozor ili da pokrene aplikaciju - mozda se ne mirise sa nekim od ostalih programa. tako da sam se mislio da ovih dana nabacim 3.1.2 ali aj da sacekamo da vidimo sta javnost kaze o ovome.

Profile

Posted: 25 May 2011 02:42 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-06-20

Takodje bih napomenuo da su svi deb paketi koji su instalirani na fw sredjeni tako da ne deluju spamerski ili nedovrseno, kakvi se mogu naci po cidiji i na drugim mestima.
Vecina instaliranih paketa je takodje ruku delo nasih clanova, te je politika u pravljenju firmvera da bude nalik na ios4, a ne nalik na 3.1.3 pretrpan besmislenim i bespotrebnim dodatcima, samo jer nam se moze. tako da smo izbacili sve sto se nalazilo preinstalirano u proslim verzijama fw, a sto nije iz ios4.

Ukratko, tu su wallpaper, folderi, multitasking, tethering preko usb ali i bluetootha (nekima ovo ne radi na poslednjoj verziji); mms podrska, video snimanje (cycorder za sada, mada se razvija rekorder koji izgleda identicno kao ios4); aktivirani youtube certifikati itd.

takodje ni jedan od dodataka ne koristi mobile substrate, sem cini mi se multitaskinga.

uz fw NE dolaze aktiviran push, appsync (dodatak za instaliranje krekovanih aplikacija korisnik mora instalirati sam); krofne sa cokoladnim prelivom niti novi imac 2011… :lol:

Profile

Posted: 12 June 2011 12:46 AM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-08-15

Alavi wrote:

Nisam siguran za bateriju pravo da vam kazem, meni radi isto kao i ranije sto se tice duzine trajanja baterije. Mada javljali su nam se ljudi sa komentarima slicnim vasim.

The drawback is that this firmware could consume more battery, so install this only if you really need MMS or Tethering.

ONLY FOR BETA TESTER: INSTALL AT YOUR RISK

iPhone 2G MMS Normal

iPhone 2G MMS Unlocked

Signature 

Mac OS X
iOS

Profile

Posted: 10 July 2011 10:00 AM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-08-15

Odlično se pokazao projekat.
Ne znam da li je bug ili je po default-u da se povremeno Mail aplikacija uključuje sama od sebe?

Signature 

Mac OS X
iOS

Profile

Posted: 10 July 2011 10:23 AM   [ # 10 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Ako ti je čekirano push ili pod mail settings da ti mail proverava poštu na određeno vreme, onda je logično da je mail uključen, a ako si stavio sve manual, onda ne bi trebalo da se pali sama.

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 10 July 2011 10:41 AM   [ # 11 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-12-10

Takodje da potvrdim da posle 10 dana radi bez ikakvih problema (cuk cuk da ga ne ureknemo). Subjektivni osecaj da radi malo brze nego 3.1.3 i ne koci se.
Hvala korisniku ivanu sto me ubedio da probam.

Profile

Posted: 10 July 2011 01:26 PM   [ # 12 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-08-15

cika_kosta wrote:

Ako ti je čekirano push ili pod mail settings da ti mail proverava poštu na određeno vreme, onda je logično da je mail uključen, a ako si stavio sve manual, onda ne bi trebalo da se pali sama.

Sve na manual stavljeno….push off

Signature 

Mac OS X
iOS

Profile

Posted: 10 July 2011 06:42 PM   [ # 13 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-06-20

Nisi znao za to. i u pravom iosu se mail i safari pale sami od sebe, da bi proveravali (stagod). a Music je jedina aplikacija koja poseduje multitasking. 😉

Profile