1 2 3 >  Last ›
1 of 7
Leopard ili Tigar pitanje je sad?
Posted: 03 January 2008 05:30 AM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  172
Joined  2007-04-27

Sav veseo danas dodjem gajbi sa kutijom u ruci, a u njoj Leopard. Postavim i… Razocarenje. Tigar nije bio tako lep ali je radio kao sat i sve je bilo ludo i brzo. Elem imam MacBook 2GHz… Instalacija Leoparda oko 2 sata, a zatim dugi minuti dizanja sistema. Na Tigru je sve to islo mnogo brze. Sledece resim da napravim odma update, download Ok, i onda pri instalaciji plavi ekran, moj Mac umro. Za 3 godine i 3 Mac-a sa Tigrom to mi se desilo da saa samo jednom. svi programi rade mnogo sporije nego pre. Ok. pomislim ajde da uradim Repair Permissions, ti je uvek palilo, bez promena. Ponovo update, i ponovo tragedija komp. umire. Gasim sve i idem na pice, totalno razocaran. Posle ovog pisanjija probacu da cacnem po Sys.Preferences-u, ne bi li se ubrzao. Ako ne, vracam se na Tigra. Mozda neko od vas zna nesto sto ja neznam?

Signature 

iBook 1.0Ghz
MacBook 2GHz
MacBook Pro 2.93MHz

Profile

Posted: 03 January 2008 10:55 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1910
Joined  2005-09-24

uh, kakav horor…ko PC covece! Iskreno, pojma nemam sta je. Kod mene Leo vozi i Mini 1.5 i radi odlicno, a instalacija je trajala isto ko i za Tigar…

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 03 January 2008 11:36 AM   [ # 2 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  79
Joined  2007-10-25

i ja sam imao svojih nesuglasica sa lepardom
posle vishe dana korishcenja macbook-a,ume da se zakuca,i onda moram da ga restartujem
kod tiger-a nije bilo tih problema
ako nastavi da te muchi leo,vrati se na tigra
ja neodustajem od lea,jer mi je mnogo lepshi

Profile

Posted: 03 January 2008 11:59 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  117
Joined  2007-03-19

Ova dilema je slicna dilemi ‘XP ili Vista?’ 😊
Mada, na Macintoshima ce da radi i Tiger, a i Leopard… A na PC-u nece bas oba da rade :D

A ti druze sto napisa je zaista horor. Ja sam na Tigeru, i radi extra… Razisljao sam da kupim licencirani Leopard, skupio sam neke kinte… Ali ti si me sada odgovorio.

Koliko ja vidim jedina prednost Leoparda je malo lepse graficko okruzenje… Inace je sve ostalo isto ili priblizno isto sa Tigerom…

Profile

Posted: 03 January 2008 12:05 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Sve ovo sa erase and install opcijom? ili jednostavno upgrade sa Tigra?

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 03 January 2008 01:52 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Verovatno ti Spotlight još nije završio indeksiranje harda pa ti zato nešto usporava?

No, što Miki kaže, ako si nisi radio clean install - ostalo ti neko đubre iz Tigra koje te guši.

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 03 January 2008 07:14 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-04-27

Da, o tome nisam mislio. Ajde probacu.

Signature 

iBook 1.0Ghz
MacBook 2GHz
MacBook Pro 2.93MHz

Profile

Posted: 04 January 2008 04:21 PM   [ # 7 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  81
Joined  2007-12-02

pozdrav ljudi,
Ja radim na Tigrici i radi ko luda, imam opciju da izvrsim upgrade na leo za oko 10 e, to je zato sto sam kupio imac od oktobra meseca.
I naravno necu to jos uraditi….
Zasto?
Smatram da svim novim proizvodima koji izadju na trziste treba dati neko vreme da preleze sve decije bolesti i da ‘oni’ rese sve bagove koji postoje, a onda za otprilike 6 meseci to ce biti izvanredan operativni sistem!
Uostalom to se desilo i kad je izasao Tigar pre par godina i sa novim xp-op….
Malo strpljenja i sve ce biti na svom mestu.
Tako ja bar mislim

Profile

Posted: 04 January 2008 06:51 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  141
Joined  2005-07-17

Koliko ja vidim jedina prednost Leoparda je malo lepse graficko okruzenje… Inace je sve ostalo isto ili priblizno isto sa Tigerom…

Uhhhh, greshish… Leopard je tehnichki mnoooogo ispred Tiger-a.

Shto reche ^ , svakom novom proizvodu treba odredjeno vreme da ‘legne’ (i Tiger je bio prepun bagova i problema u prvom izdanju); ali sve ce to vremenom doci na svoje mesto. Ako Leopard u konkretnom sluchaju ne radi kako treba nema smisla forsirati ga, Tiger je i dalje opcija.

Signature 

> Apple fanboy - a person who bought a Mac before you did.

Profile

Posted: 04 January 2008 07:57 PM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  542
Joined  2007-10-25

Pozdrav,

Posto sam skoro uzeo novi MacBook pro prijatno sam se iznenadio kada sam video da sam uz njega dobio i disk sa Leopardom koji sam inache probao i pre ali instalacija je bila na spoljasnjem hardu.

Nakon istalacije i transfera podataka sve je bilo super. Masina je radila istom mozda i vecom brzinom ili je to samo WOW efekat cover flow-a i quick look-a 😊

Ipak, posto sam dizajner i zivot mi je nemoguc bez Adobe Acrobat-a za sada sam jos uvek na Tigru. Medjutim januar je vec stigao i sa nestrpljenjem cekam obecani update i cim Creativ Suite profunkcionise u kompletu stavljam Leoparda i ne pitam sta kosta 😊

Post edited by: drNele, at: 2008/01/04 19:58

Profile

Posted: 04 January 2008 09:01 PM   [ # 10 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  16
Joined  2007-01-27

Ja sam kupio originalnu verziju pocetkom novembra i radi bez problema, bas sam se zacudio kad sam ovde na forumu video da su se neki od vas lose proveli sa leopardom…

Pozz,

Zeljko

Profile

Posted: 05 January 2008 09:11 AM   [ # 11 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  354
Joined  2005-07-25

Moje iskustvo.
Obavezno sve sto je vazno sacuvajte pre instalacije. Znam da ovo svi kazu ali eto.
Ja jesam pa mi prelazak na Leopard nije bio toliko strasan. Prvo sam krenuo sa instaliranjem preko Tigra ali mnogo je nesto zvakao pre podizanja. Malo me podsetilo na Win pa sam to sve batalio jos u plavom i vratio DVD i krenuo na cisto.
Sad je sve ok plus ima i vise mesta na hardu.
Radi bez problema.

Profile

Posted: 05 January 2008 05:53 PM   [ # 12 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Ma leti Leo. Ja sam ga stavljao i na G4 1.5 i radi ništa brže, ništa sporije od Tigra. Na Inteli sam video doduše da znač mnogo 2GB RAM-a, u odnosu na onaj 1GB koji dolazi u iMacu..sa 2 se lakše diše.

Profile

Posted: 05 January 2008 07:42 PM   [ # 13 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-04-27

Da, iz treceg pokusaja sve radi kako treba, sve u svemu ni u kom slucaju ne radite upgrade! Instalacija sa nule je to sto je trebalo. Sve izgleda prelepo (mozda i preteruju u grafici no ako). Jedino sto me iritira je finder koji radi (cini mi se) sporije, i to samo ako radim u rezimu koji lici na iTunes. Jos bih zamerio Applu na maloj nevidljivoj tacki na Dock-u koja govori sto program radi, na tigru je to bilo vidljivije. Pitanje, gde i sta ima da se kupi od knjiga koje se bave OSX-om 10.5 ili Mac-om uopste? Naravno koje se prodaju u Srbiji.
Svojevremeno sam kupio knjigu ‘Mac OSX, Tiger Edition,The Missing Manual’ od Davida Pogue, knjiga je fenomenalna i toplo je preporucujem svima koji su novi na Tigru, i po mojemu treba je davati besplatno svakome ko kupi Mac.

Signature 

iBook 1.0Ghz
MacBook 2GHz
MacBook Pro 2.93MHz

Profile

Posted: 05 January 2008 08:13 PM   [ # 14 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Ja sam 3-4 puta radio Archive & Install na 2 različte mašine i nisam imao problema kad se radi o brzini.

A što se kozmetike tiče, nađi program DockTweak, i on će ti pomoći s dockom. Uključ 2D, ako ti se ne sviđa 3D (na 2D se bolje vidi ta tačka).

[code:1]defaults write com.apple.dock no-glass -boolean YES
killall Dock[/code:1]

Ako ti se 2D ne sviđa, samo YES promeni u NO i opet to ukucaj u Teminal i imaćeš 3D dock.

Evo ti i linka za DockTweak
http://rapidshare.com/files/66620629/docktweak_2_.zip.html
ili
http://rapidshare.com/files/66620760/docktweak_2_.zip.html

Ako hoćeš da vidiš kako izgleda 2D dock pre nego što zmeš da čačkaš, samo prebaci dock na levu ili desnu stranu (vertikalno) 😊

Profile

Posted: 05 January 2008 08:14 PM   [ # 15 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Masturbacije na temu promene docka 😊

http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=183337

Profile

1 2 3 >  Last ›
1 of 7
‹‹ OS X na novom HDD-u?      leopard iso problem ››