voyager wrote:
esi mu dao 10 kila mailova?
Evo, da se javim sa iskustvima…
Nisam mu dao 10 kila mejlova, prilikom učenja sam mu uvalio samo oko kilo i pol, i to onako, polako, šest spam poruka, tri dobre. Ostalo sam ostavio u rezervi, tek da vidim da li treba da ga učm još.
Mogu reći da su iskustva više nego pozitivna, dalje učenje nije bilo potrebno. Što se tiče statistike, sve se vidi na priloženoj sličci…
[img size=235]http://www.macserbia.org/components/com_simpleboard/uploaded/images/dcbfa09ba34c2f80187cbc5a7ab9f20d.png[/img]
Najbitnije da je onih 74 grešaka ‘false negatives’, što znač da je za spam poruku mislio da je dobra (i to se sve izdešavalo negde u početku, u februaru); nema ni jedne dobre koju bi tretirao kao spam, što bi moglo da prouzrokuje da eventualno važna poruka bude propuštena.
Usled ovakvih rezultata u prethodna tri meseca, a s obzirom da program neprestano ‘uč’ i da je za očekivati da će biti još ‘pametniji’, odlučo sa da više ne čuvam spam poruke, koje sam ručno proveravao i brisao, već da podesim da se sve automatski brišu. Takođe, s obzirom da više neću proveravati statistiku (bar ne često kao do sada) i da su sve najčešće komande dostupne kao komande za plug-in iz Apple Mail-a, odlučo sam se da sakrijem program sa doka i spiska aktivnih programa na načn već opisan ovde, jer je ikona zaista očajna, a i zauzima mesto na doku bez ikakve potrebe. Ako već budem morao da kopam po ostalim opcijama programa, lako ću ga (privremeno) učniti vidljivim.
Dakle, mogu da zaključm da je novac za ovaj program izuzetno korisno potrošen i da dam najtoplije preporuke. Ako vam treba spam filter (na klijent strani); nema šta drugo da tražite.
Post edited by: milke, at: 2008/05/04 19:35