E da ovaj iMessaging servis ce vjerovatno da bude ekstra popularan.
Prekopiran od blackberry-a. I sigurno uspjesniji od Facetimea.
iMessaging je super ako se družiš isključvo sa iLjudima. Ja, eto, razmenjujem poruke sa jako malo drugih jaTelefona.
Trebalo bi već jednom da se malo udruže naši voljeni (i manje voljeni) giganti i da naprave cross-platform mobilni instant mesidžing standard koji bi zamenio SMS.
Ovako imamo gomilu cross-platform rešenja (TextFreek, PingChat, WhatsApp) koja ili nisu skroz free, ili nisu skroz cross platform, ili im neki treći đavo fali - ili jednostavno osoba sa druge strane ima baš onaj drugi softver instaliran.
Lično i personalno trenutno favorizujem TextFreek jer se integriše u biteSMS (i chompSMS na Androidu); ali bih voleo da ne moram da ubeđujem ortake nešto da instaliraju da se masažiramo za dž - nego da je to već instalirano, podrazumevano - kao što su SMS i e-mail.
Vecina oko mene imaju iPhone-mislim da je tcom dao dobre uslove.
A vidim i snaznu reklamu za bijelu cetvorku sad.
Nego sad pogledah dobar dio keynote na sajtu i stvarno su odradili lavovski posao da pojednostave stvari.
U stvari toliko su ih pojednostavili da mislim da cu da instaliram tigra da bih nesto i radio na laptopu,a ne se igrao i twitao. (ja sam izgleda omatorio al ja ne razumijem i dalje poentu tweetera.a trudim se.jako)
Trebalo bi već jednom da se malo udruže naši voljeni (i manje voljeni) giganti i da naprave cross-platform mobilni instant mesidžing standard koji bi zamenio SMS.
Ne znam na koje si tačno gigante mislio, na proizvođače hardvera ili na telco kompanijea ali svodi se na isto. Telco zarađuju nenormalne novce na sms-ovima. Kada uporediš količnu podataka prenesenu sms-om i npr. kroz browser i kada uporediš cene za jedan i drugi byte, videćeš da su to enormne razlike (sms je skuplji, naravno). To je recidiv prošlosti, sms muzu jer jer eto ostalo tako od ranije, a države ih iz raznih razloga ne diraju po tom pitanju.
Sad, šta tu mogu da urade proizvođač? Ima gi raznih, većih i manjih i ja isto priželjkujem da se dogovore i naprave nešto uniformno. Ali, ko bi faktički prenosio te podatke? Telcoi sigurno ne bi, jel’ tako. Apple je evo morao da napravi sopstvenu farmu, Balckberry to ima već deceniju unazad, ko još to može da priušti? Da ne pričamo o tome kojom bi brzinom telcoi šutnuli pola proizvođača sa svoje liste na sam pomen ovoga. I ovako ih cede kao suvu drenovinu sada, samo da im uvrste telefone u ponudu.
Ali koliko sam ja shvatio Miki, najpre ćeš morati da kupiš ‘običan’ Lion preko App Store-a za $29,99, upgrade-ješ Snow Leoparda na Lion a onda dodatno da upgrade-ješ na server tako što ćeš dokupiti Server App za $49,99.
Ispravi me ako grešim, ali ja sam ovako to shvatio, tako da je realna cena server-a $79,98, što je opet, obrni-okreni, džabe, za onoga kome treba (a i onoga kome ne treba); s obzirom da se dobija fenomenalan OS Server.
Koliko vidim, neće moći da se bira da se sinhornizuju npr. samo kontakti, a da muziku, fotke, itd. ne dira. Ili sve ili ništa. Nadam se da će biti načna da se ima backup npr. kontakata i mejlova, a da ne dira, kako Jobs reče, ”ripovanu” muziku. 😉
Ringeraja, ako već imaš Snow Leopard Server onda je $49.99. U svakom slučaju je džabe, čm se vratim sa mora kupujem neki mini za kućni server, pri tome mi baš treba akcija sa network home folderom, preciznije sa mobile home folderom.