Nemojte ljudi liste, ko boga vas molim. Meni, kome bi te stvari bile u interesu, se gadi ideja da se imena ‘proverenih ljudi’ stavljaju na neku listu.
Ako je tema samo o tome da se hvali neko kako je kupio nešto (od nekoga, a ovo stavljam u zagradu, jer mislim da će vremenom ono prvo biti u prvom planu); ok, ali da se stavljaju na listu imena tih koje neko pohvali je u najmnaju ruku neukusno.
E sad, i taj tvoj doživljaj sa kupovinom iPhonea je priča koja ne mora uopšte da ti pomogne ubuduće. Marko kupuje crni iPhone, Mario kupuje Air, Jova kupuje iPad, a Pera prodaje iPad i pošalje i tebi i meni i Jovi poruku ‘Oš da kupiš iPad?!’ i Jova ga kupi na kraju od Pere i kaže u feedback temi kako je Pera suuper prodavac, jer ga je, recimo, ‘ispoštovao kao kupca’. I sad taj Pera koji ne sluša će se i ovako i onako naći na listi, iako je po tvom shvatanju neozbiljan, jer udi nešto što uopšte nisi rekao da kupuješ. Karikiram, ali eto, logika je ista 😊
Ovo su sve neki pokušaji da se potpomogne zajednica, što izuzetno cenim, ali bojim se da svi znamo kako će se uvesti veća kontrola i bolja selekcija. Novi forum, pa limitiranje na oglašavanje samo onima sa, recimo, preko 100 postova, pa Thank you dugmići ispod postova, koji se može uopšte videti koliko je neko koristan bio zajednici, a ne samo da li je pouzdan prodavac, a za razliku od karmi, ne može biti žrtva targetirane osvete ili nečje zavisti.