Pre je garancija važila samo za laptopove (obično je laptop kupovan vani, pa je pitanje bilo važi li garancija ovde); ali od poslednje generacije iMacova, garancija i na desktop računare je worldwide.
Korisio sam svoj macbook pro od 13 incha i nisam video da imam malo baterije, tako da mi se iskljucio. Ukljucio sam punjac, ukljucio ga u mac i video da se nista ne desava. Izgleda da mi se punjac pokvario, ili je mozda baterija, ne znam. Hteo sam da Vas pitam da li postoji mogucnost da ja donesem svoj macbook negde u Srbiju na garanciju ili moram da idem cak za Pariz da bih reklamirao? Unapred zahvalan, Aleksandar.
Macola i iStule. Obe prodavnice su u BG-u, Macola je na andrićevom vencu, a iStyle u ušću, pa biraj. A pored toga možeš pogledati i oglase na ovom forumu, mislim da ima tako nešto.
Malo sam se iznervirao zato sto sam kupio macbook pro da ne bih morao da mislim o kvaru, virusima itd. i vec mi se pokvario punjac, ili baterija, a bas sam bio pazljiv.
Kolega je kupio MB Pro 15 iz 2007, na ebay.de za 250eur. Posle nedelju dana mu je izgleda crkla grafika - problem sa nVidia chipom. Nazvali smo iStyle, Apple pokriva ovaj kvar bez obzira kad je kupljen laptop. Kod nas traze racun, a posto nije imao racun, niti kopiju, nazvao je Apple podrsku u Nemackoj i posle par minuta razgovora, oni ce mu poslati papir sa kojim ce moci i kod nas u servisu da resi BESPLATNO ovaj kvar. Cisto kao savet za one koji imaju slican problem, a znam da vas je dosta, zovite neki Apple support da vidite da li se problem moze resiti , jer ga Apple resava besplatno, i ako nemate racun postoji velika verovatnoca da vam se resi problem!
Znaci bez cimanja oko trazenja polovne ploce, prelemljavanja cipova itd…
Prica je bila koliko mi je preneo, a prica dobro Nemacki jer radi za njihovu firmu ovde, gde je kupio, gde se nalazi, koga je zvao. Posto je objasnio da je na Ebay.de kupio i da je za Nemacko trziste, kao sto se i vidi po serijskim broju, rekli su da nema problema i da ce mu poslati nesto. Malo su ga ispitivali otkud u Srbiji, itd…ali eto, resice nekako.
Da, bilo bi nekako logično da su tražili i eBay/PayPal fakturu, gde se vidi za koliko je kupio to nešto.. ali je to teranje maka na konac, pa zato želim da vidim šta će mu poslati što naši onda ovde moraju da prihvate 😊