Outlook 2011 slucaj nestalih attachmneta
Posted: 30 April 2011 03:34 PM
Newbie
Rank
Total Posts:  2
Joined  2011-04-30

Pozdrav svima,

Najpre da se predstavim, red je:); moje ime je Ivan ali me svi znaju kao James tako da mozete slobodno i vi tako. Ja sam ponosni vlasnik macbook pro13 poslednji model koji vec uspesno koristim 3 nedelje.

Moram da priznam da sam prosto odusevljen mac os-om i da zbog prirode posla ne moram da putem parallesa odlazim u win vise nikada ga ne bi koristio. Tokom dana zbog posla dnevno dobijam preko 50 emailova i prilikom prelaza na mac logicno mi je bilo da instalirm office 2011 za mac. Ono sto me je posebno odusevilo jeste da je bazu od 8gb emailova koje sam importovao sa win accounta indexirao za manje od 20 min. Secam se da je to pod windowsom trajalo satima.

E sada tu dolazimo do mog problema, naime primetio sam da posle odredjenog vremena emailovi koji bilo da se nalaze u imboxu ili sent items prestanu da prikazuju attachmente. Konkretno email koji sam primio 15.4( ne importovan vec putem pop3 skinut direktno u mac outlook) ima je attacovan word document koji sam bez problema otvara. Juce mi je zatrebao taj dokument, u listi sam nasao email video da ima ikonicu attachmenta( u listi emailova) medjutim kada sam otvorio email nema attachemnta, najcudnije je to sto kada taj isti email forwardujem kolegi on ga dobije sa attachementom i dalje taj email i u sent items nema attachment.

Ovo se desava totalno random i nema veze sa tipom atracovanog dokumenta ili koliko je email dugo u imboxu

Da li se neko sretao sa slicnim problemom?

Unapred hvala

P.S. ne koristim excahnge server vec samo pop3

Signature 

MacBook Pro 13(early 2011)

Profile

Posted: 05 July 2011 09:14 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  493
Joined  2009-02-06

Ja koristim Mail client umesto Microsoft-ovog i imam problem taj sto kada kacim pdf attachment-e on mi to stavlja u samu poruku umesto zasebno, naime problem se javlja kada onaj sto dobije poruku nije mu jasno sta je dobio jer je totalno ne pregledno i zbunjujuce, molim za pomoc, savet kako to da resim.

Poz!

Profile

Posted: 05 July 2011 09:30 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

@James

Posto verovatno niko ne koristi Outlook ovde sumljam da ces dobiti odgovor. Bolje da isti potrazis na nekom forumu Microsofta ako ga uopste ima.

Takodje ne znam koji mail server koristis, ali ja od svojih sajtova pa do gmail-a u Mail.app imam attachmente stare par godina tako da…

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 05 July 2011 09:39 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  493
Joined  2009-02-06

Nadam se da ipak neko koristi 😊 pa mozda i dobijem neki savet sta i kako.
Ma da ni ja nisam primetio da mi nestaju attachment-i, jedino da mi attachment stoji u samoj poruci umesto zasebno.

Poz!

Profile

Posted: 05 July 2011 09:51 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

@dzine: Ti možeš sa svoje strane da uradiš desni klik na attachment i kažeš ‘view as icon’, ali ne verujem da će to da se propagira do onoga ko prima taj attachment.
Ne radi Mail.app nikakve magije da importuje .pdf inline, već ga samo prikaže odmah ako ima jednu stranu - i dalje je sve privezano kao attachment; i dalje može da se snimi kao svaki drugi attachment pregledom zaglavlja poruke.

Sorry za hijackovanje teme James, no, ako tebi Outlook nije neizmerno potreban zbog poslovnih karakteristika (a pošto koristiš pop3 a ne exchange, biću slobodan da pretpostavim da nije)—vidi kako da importuješ tu arhivu u Mail.app i Bog Da Te Vidi™.

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 06 July 2011 12:14 AM   [ # 5 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  2
Joined  2011-04-30

Na zalost jeste, samo u firmi nemamo exchange server pa koristimo pop3. Moram da se pohvalim da mi u poslednje vreme Outlook vise ne baguje, izgleda sa SP1 za office je sredio stvar.

BTW Outlook za Mac je 5 generacija losiji nego Outlook za Win, dok su word i excel manje vise u istom rangu

Signature 

MacBook Pro 13(early 2011)

Profile