aleck wrote:
RingeRaja wrote:
Moja preporuka za 2,5’ FW800 enclosure:
http://cgi.ebay.com/AKiTio-FireWire-400-800-USB-2-5-Mac-Enclosure-9-12-mm-/120732099736?pt=PCC_Drives_Storage_Internal&hash=item1c1c31a498
Je l’ može ovo da radi samo preko FW800, tj. bus-powered?
Nakon što sam bacio i 4. plastični krš, sada hoću da kupim nešto upotrebljivo i dugotrajnije, što za 2.5’ što za 3.5’. Najradije bih se ratosiljao ovih 3.5’, ali ih imam 5TB+, a toliko manjih diskova bi me izašlo 50-60k din.
Recimo, 2-3 komada ovih OWC-a: http://eshop.macsales.com/shop/firewire/EliteALmini/RAID/eSATA_FW800_FW400_USB po 1TB diskova i milina. Sve FW, sve bus powered, sam jedan kabl.
Ali shipping je kao ceo jedan, pa carina pa PDV…boli.
Anw, nisam znao za ovaj Akitio, sad si me bacio u rebus šta uzeti. Vidim na eBayu da im je shipping isto popriličan. :(<br><br>Post edited by: aleck, at: 2011/10/31 12:17
Što se tiče ovog malog Akitio-a, nisam ga probao, s obzirom da mi je bila namera (i dan danas se kajem što sam ga prodao, ali se moralo) da ga uzmem uz ‘velikog brata’, zato što sam tako dobio praktično free shipping za njega, prodao ga i izvukao carinu koju sam platio i deo shipping-a za veliki, koji još uvek imam i koji je, pa… savršenstvo.
Ipak, otpakovao sam malca da vidim kako to izgleda i mogu da ti kažem da je izrada perfektna, suv kvalitet, nigde nisu štedeli, baš kao i kod ovog velikog.
Ne znam da li si video, ima jedan feature koji je bitan za malog Akitio, a to je da ne radi sa jednim hard diskom, već moraš da imaš dva identična i onda radi u RAID 0/1, JBOD ne podržava.
Što se tiče drugog, OWC-ovog, njega imam, radi sa jednim diskom (a ima podršku i za JBDO); a čekam da mi stigne i drugi, pa da ih uparim. Za nijansu slabija izrada, ali isto tako prilično kvalitetno urađen (ceo od alumunujuma); bus powered preko fw800 i eSATA, za USB mu treba napajanje (probao sam foru sa kablom koji ide u jedan fw800 jednim krajem, a drugim u napajanje i ne radi, iako ovi iz OWC-a tvrde da radi, ali kod mene neće).
Po meni, ako ti je bitno da radi sa jednim hardom, Akitio zaboravi, OWC može. Ako hoćeš samo RAID 0/1 idi na Aktio, mnogo je bolje rešenje, a praktično ga dobiješ za iste parice.