ko o čemu ja o poštenju… rade plaginovi u lodžiku, ali ga nisam dizao na 9.1.4
i da… one stare fore… plaginove kreneš da šalješ po spejsovima, taman sam se oduševio… onda prošetaš levo desno i on ih opet sabije u jedan. dakle opet floating window ima neki čudan status u celoj varijanti…
zapravo, gledajući FCPX, plaginovi se pretvaraju u neke cigle koje lete samo u okviru aplikacije, šteta…
crossover ne radi
airdrop ne radi na mom iMacu 17, izgleda da neće ni na najstarijim mekbukovima
Ja instalirao GM, ne radi loše, još se nisam navikao na skrolovanje, pošto je ovde kontra;)
Lično uopšte nisam video neko poboljanje/novi feature koji bi mi zapao za oko i učnio me neopisivo radosnim. Sve što sam koristio pre, koristiću i dalje, a ovo novo, LaunchPad i Mission Control mi za sada nema neku funkciju. Ko zna, možda mi za par meseci ne bude višak, videćemo.
GUI je kao uglancan, ali meni se ne sviđa, pogotovo ove bledunjave ikonice, ne pašu mi.
Sve u svemu, za 2 dana korišćenja Lion-a ništa posebno, digao sam SL, ali mogao sam komotno i da ga ostavim.
Istina, poslednji sl radi daleko zivlje od gm liona. valjda ce takav biti i rc.
Ustvari, da ispravim sam sebe, pokajao sam se što sam update-ovao na Lion GM, pošto se vuče kao prebijen, ima bagova, a ništa korisno (za mene) ovde nema.
Nadam se samo da će Lion Final kada izađe biti upeglaniji od ovog RC1.
Ustvari, da ispravim sam sebe, pokajao sam se što sam update-ovao na Lion GM, pošto se vuče kao prebijen, ima bagova, a ništa korisno (za mene) ovde nema.
Nadam se samo da će Lion Final kada izađe biti upeglaniji od ovog RC1.
Hm, ne znam koju masinu imas. Ja sam instalirao Lion GM na mom 3.1 MBP (Intel Core 2 Duo na 2.23GHz sa 4 GB RAM-a) i fercera ko lud. Necu da kazem da je brzi od Snow Leoparada, ali isto tako sam ubedjen da nije ni vidljivo sporiji od istog.
GM verziju uvek instalirati od nule, prazne, formatirane, particije. Jedno je instalirati Lion prek oSnow Leoparda što je verovatno besomučno istestirano, nego Lion GM preko DP 4 što verovatno uopšte nije testirano.
GM verziju uvek instalirati od nule, prazne, formatirane, particije. Jedno je instalirati Lion prek oSnow Leoparda što je verovatno besomučno istestirano, nego Lion GM preko DP 4 što verovatno uopšte nije testirano.
Lion GM instaliran preko Snow Leopard-a 10.6.8, update prošao bez problema, ali, em se dosta sporije podiže, em je u radi za solidnu nijansu sporiji nego SL.
Da li je to kod mene ili generalno, pojma nemam, ali definitivno sam se pokajao što sam upade-ovao.
1. Do a complete backup clone to an external FireWire drive.
2. Test that the backup is indeed bootable and up to date.
3. Unplug the backup drive.
4. Pop in the installer DVD and launch the “Install Mac OS X” app.
Step 4 has been obviated by the App Store, of course, but steps 1-3 still stand. Do not assume that going from 10.6 to 10.7 will be an easy or seamless transition.
Zašto toliko muke oko instalacije Lava kada je sa Tigra na (oba) Leoparda bilo trivijalno? (aj’ da ne računam sa Lepoarda na Snežnog, aj’ da se pravimo da je to bio service pack)
Mislim da cu da zadrzim SL/L dual boot za stalno, sa dve odvojene particije. Ionako ne koristim ni 20% od terabajt diska ma kako se trudio da popunim mesto (tj ne brisem nista od arhiva kao sto bih inace radio).