‹ First  < 32 33 34 35 36 >  Last ›
34 of 47
Mac OS X Lion
Posted: 22 July 2011 04:54 AM   [ # 496 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  19
Joined  2010-11-24

Kupljeno, preuzeto, instalirano bez ikakvih problema za nekih 35 minuta.

Skrol mi je totalno neobican, kontra ali nekako normalan, takodje preko misa. Trebace malo vremena svakako da se čovek navikne. Odlična je i stvar sto vise ne mora back nego moze preko slajda. Takodje i na misu isto normalno funkcionishe.

Totalno mi se svidja, još ćemo videti.

Signature 

&#63743; Macbook Pro 15" i5

Profile

Posted: 22 July 2011 05:27 AM   [ # 497 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  336
Joined  2008-05-23

mishaerror wrote:

I da, zanimljiva, čudna i, hm, prijatna stvar se desila. Dakle, rešim ja da budem legalan i platim, sve lepo prođe billing kartice, međutim meni download pukne na početku i AppStore me zamoli da probam opet. Probam ja opet, bude OK, u međuvremenu mačka precvika kabl, opet download i to se završi u toku noći. Međutim, još uvek mi nije skinut novac za aplikaciju, ak ni sredstva nisu rezervisana. Biću dobar dečak, neka ga na kartici još nekoliko dana, ali ispade da sam besplatno skinuo Lion preko AppStore. Koješta. Legalno je jeftino.

Ne boj se skinuće već, uvek kasne par dana ali uredno skinu.

Signature 

http://www.leptiri.co.rs

Profile

Posted: 22 July 2011 11:09 AM   [ # 498 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7587
Joined  2005-04-28

leptir wrote:

mishaerror wrote:

I da, zanimljiva, čudna i, hm, prijatna stvar se desila. Dakle, rešim ja da budem legalan i platim, sve lepo prođe billing kartice, međutim meni download pukne na početku i AppStore me zamoli da probam opet. Probam ja opet, bude OK, u međuvremenu mačka precvika kabl, opet download i to se završi u toku noći. Međutim, još uvek mi nije skinut novac za aplikaciju, ak ni sredstva nisu rezervisana. Biću dobar dečak, neka ga na kartici još nekoliko dana, ali ispade da sam besplatno skinuo Lion preko AppStore. Koješta. Legalno je jeftino.

Meni sa Vise Classic skinuli odmah, ne bi ni provalio da mi nije prošla kupovina i servera. Izgleda mi braća Makedonci krali malo na čorbi kada sam sipao kod njih. B)

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 22 July 2011 11:13 AM   [ # 499 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7587
Joined  2005-04-28

drdra wrote:

madamov wrote:

LaMar wrote:

Jel sam se ja zeznuo pri skidanju ili je zaista i ova finalna verzija sa build kodom 11A511, odnosno ista kao i GM?

Kao što rekosmo ranije, GM obično znač da je to release verzija osim ukoliko se ne pronađe nešto ekstremno što zahteva izmenu.

OK, dakle ajde da potvrdimo - da li je to ta verzija, kod vas što ste pazarili na appstoreu?

Da, kod mene build 11A511. Drugi su na nekim stranim forumima proveravali md5 hash od imidža unutra, kažu da je isti.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 22 July 2011 11:31 AM   [ # 500 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  259
Joined  2010-07-21

madamov wrote:

leptir wrote:

mishaerror wrote:

Meni sa Vise Classic skinuli odmah, ne bi ni provalio da mi nije prošla kupovina i servera. Izgleda mi braća Makedonci krali malo na čorbi kada sam sipao kod njih. B)

Nemam pojma, kad sam se koji minut pre toga prijavio na AppStore i registrovao podatke sa kartice, momentalno su skinuli 1 EUR (stiže SMS po skidanju i prilivu na račun). Ovo još leži na računu i neka ga tamo. Međutim, ne znam koliko im je to mudra politika da odlažu naplatu. Virtuon se koristi tako što na račun prebaciš taman onoliko koliko ti treba za jednu uplatu i gotovo. Šta bi se desilo da skinem pare s računa, a oni probaju da naplate? Ja želim biti dobar dečko, neću valjda da ojadim Apple :whistle:

Signature 

Eager to learn

Profile

Posted: 22 July 2011 11:40 AM   [ # 501 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  260
Joined  2007-09-07

Meni skidoše juče 1$, za Xcode koji je free za Lion-a, međutim jutros pogledah i taj dolar je vraćen, transakcija je cancelovana. Izgleda da tako proveravaju da li je kartica validna. Probaju da naplate 1$, evro, funtu, šta već, pa ako prođe onda ti vrate…

Signature 

iMac 27-inch

Profile

Posted: 22 July 2011 06:15 PM   [ # 502 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  336
Joined  2008-05-23

ttanaskovic wrote:

Meni skidoše juče 1$, za Xcode koji je free za Lion-a, međutim jutros pogledah i taj dolar je vraćen, transakcija je cancelovana. Izgleda da tako proveravaju da li je kartica validna. Probaju da naplate 1$, evro, funtu, šta već, pa ako prođe onda ti vrate…

Baš kao što si napisao. Ako pogledaš videćeš da je (bar kod mene) taj dolar skinut na račun ITUNESUSD LUXEMBOURG LU, radi provere validnosti kartice i kasnije vraćen.
Kupovina programa kasni par dana sa skidanjem sredstava ali se za nju na e-mail adresu dobije uredno račun. Ako se desi da nema sredstava kad budu skidali šalju upozorenje da nema sredstava i nalog je blokiran dok se ne uplate sredstva. Aplikacija koja je skinuta će raditi i dalje ali neće biti omogućena njena nadogradnja ni sa eventualno otvorenih drugih naloga jer će tražiti plaćanje za nadogradnju.
Baš sam bio konfuzan ali se nadam da je razumljivo.

Signature 

http://www.leptiri.co.rs

Profile

Posted: 22 July 2011 08:07 PM   [ # 503 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  259
Joined  2010-07-21

OK, skinuše novce 😊 Još uvek je jeftino. B)

Signature 

Eager to learn

Profile

Posted: 22 July 2011 11:00 PM   [ # 504 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Večeras ga stavio, i ne da nisam zadovoljan nego nikako. Dal je moguće da je mašina sa c2d procesorom i 2600 grafikom preslaba da gura ovo čudo… svaka novija animacija secka za medalju. Npr, kad hoću prozor da prebacim u ovaj novi full screen-secka, kad pokrećem L.P. secka… sačekaćemo neki valjan update ako misle to da isprave, ako ne, ostajem ja bez problma na SL-u…

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 22 July 2011 11:06 PM   [ # 505 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  986
Joined  2008-06-15

@Cika Kosta: Imas li AirDrop na toj masini?

Signature 

&#63743;iMac 27\\\" i3 3.2&#63743;MacBook Alu 13\\\" 2.0&#63743;iPad 1st&#63743;iPhone 4S&#63743;iPhone 3Gs&#63743;iMac 20\\\" 2.0&#63743;iPhone 2G&#63743;iPod Classic

Profile

Posted: 22 July 2011 11:07 PM   [ # 506 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Nisam ni gledao, jer mi se ono seckanje i sporost prilično brzo smučlo… videću ovih dana ako mi bude dovoljno jaka želja da ga probam opet… 😊 Inače, sačekao sam indexiranje spotlighta, odradio neki sitan update sa sve iTunes-om i resetovao ga za svaki slučaj… Baš sam nezadovoljan…

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 22 July 2011 11:57 PM   [ # 507 ]
Jr. Member
RankRank
Total Posts:  35
Joined  2009-04-06

Jutros stavio Lava, ceo dan isprobavam i čačkam, za sada sve a-ok…
Ne primećujem da je nešto sporiji u odnosu na SL, jedino je moglo bez onih animacija…
E da, nervira me Quicktime, ima krš nekih bagova kod risajzovanja… Hm, valjda će ispraviti to…

Profile

Posted: 23 July 2011 12:37 AM   [ # 508 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  231
Joined  2007-02-20

I meni animacije ponekad seckaju i često su trome na MacBook Pro-u iz 2008. Ali ostale neanemirane stvari rade osetno brže. Mislim da je to zbog novog načna na koji OS X upravlja aplikacijama i procesima. Nisam primetio nijedan ozbiljniji problem, čak je nešto stabilniji generalno, a Safari je jedno 400% brži i stabilniji nego što je bio do sada.

Jedino što su poružneli sistem samo tako. U pojedinim momentima osećam kao da sam u nekom drugorazrednom linuksu. Sve kockasto i bezbojno.

Post edited by: ivicam, at: 2011/07/23 00:38

Profile

Posted: 23 July 2011 01:42 AM   [ # 509 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

ivicam wrote:

Jedino što su poružneli sistem samo tako. U pojedinim momentima osećam kao da sam u nekom drugorazrednom linuksu. Sve kockasto i bezbojno.<br><br>Post edited by: ivicam, at: 2011/07/23 00:38

Gledam pre nekoliko sati skrinšotove i mislim ‘vidi što ovo lič na KDE/Plastik’.

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 23 July 2011 01:56 AM   [ # 510 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  835
Joined  2008-12-28

Meni je ruzno sto su smanjili onaj semafor gore levo a posto je na svakom prozoru bas bode oci. Em ta tri tastera nikad nisu radili bas kako treba em su sad manji. Znam da su povrsine za klik ostale skoro iste al dzaba kad ja iz navike gadjam misem kruzic.

Posto ih smanjuju pretpostavljam da treba da nestanu kroz verziju-dve. Il ce da bude kao Gnome 3, bez tastera za minimiziranje :huh:

Profile

‹ First  < 32 33 34 35 36 >  Last ›
34 of 47