< 1 2 3
3 of 3
AppStore
Posted: 23 July 2011 03:07 PM   [ # 31 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Ovo ce sada da zvuci ‘nacionalisticki’ ali nas nece biti sve dok hrvati drze apple u srbiji aka famozni apcom, tj. tamo neki seik drzi celo podrucije a hrvati su glavni.

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 23 July 2011 03:20 PM   [ # 32 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Ima Hrvata 10% i u Bosni, pa Bosna nema store, a po toj logici hrvatskog lobija bi onda imala 😊

Profile

Posted: 23 July 2011 03:27 PM   [ # 33 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

Hrvati u bosni ima kao belaca u africi plus ne pitaju se nista. Takvo je stanje.

Signature 

Profile

Posted: 23 July 2011 05:03 PM   [ # 34 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  835
Joined  2008-12-28

Mail koji sam dobio:

Subject: iTunes Connect: Sell your apps in 33 new App Stores

Dear <ime firme>,

We are pleased to announce the expansion of the App Store to 33 new territories:

Algeria
    Angola
    Anguilla
    Antigua and Barbuda
    Azerbaijan
    Bahamas
    Bahrain
    Barbados
    Belarus
    Belize
    Bermuda
    Bolivia
    British Virgin Islands
    Brunei
    Cayman Islands
    Cyprus
    Dominica
    Ghana
    Grenada
    Guyana
    Iceland
    Montserrat
    Nigeria
    Oman
    St. Kitts and Nevis
    St. Lucia
    St. Vincent and The Grenadines
    Suriname
    Tanzania
    Trinidad and Tobago
    Turks and Caicos
    Uzbekistan
    Yemen

To make your iOS and Mac apps available in these new territories, go to the [1]Contracts, Tax, and Banking module in iTunes Connect and accept the latest Paid Applications agreement. Note that to access this contract amendment in iTunes Connect, you will first need to accept the [2]Developer Program License Agreement (if you haven’t already). Once your contract amendment has been processed, your apps will automatically be live as long as your apps have been cleared for sale in these new territories. You can manage the cleared for sale settings on your app’s Rights and Pricing page in iTunes Connect.

If you have any questions, [3]contact us.

Regards,

The App Store team

Profile

Posted: 23 July 2011 05:18 PM   [ # 35 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Markooo wrote:

Hrvati u bosni ima kao belaca u africi plus ne pitaju se nista. Takvo je stanje.

Bez ulaska u političke vode, statistički momenat (Wikipedia) kaže da ih je 14,3%, što je više nego crnaca u Americi (sa sve mešancima).

Profile

Posted: 23 July 2011 05:23 PM   [ # 36 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

Haha, ajde necemo da cepidlacimo.

Poenta price je, skoro pa da i nemaju pravo glasa, ovi iz RH su ih se skoro odrekli, ovi iz federacije ih nonstop peglaju jedino se Srbi zalazu za hrvate iz bosne kao npr. da im se da zemlja, nacionalni kljuci…itd

Vrati se na moju prvu poruku i tvoju o lobiju pa ces skontati :D

Signature 

Profile

Posted: 23 July 2011 07:44 PM   [ # 37 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Nema ovo nikakve veze s nekakvim Hrvatima distributerima ili šta su već (nebitno) ali hajde zarad dobrofurumaških odnosa da kažem da možda ima neke marginalne.

Ovo je sasvim posledica anahronih i nazadnjačkih zakona, pre svih zakona o deviznom poslovanju, a da ima neko iz Apple-a da hoće da podeli reč-dve s nama, siguran sam da se dobar deo priče vrti i oko intelektualne svojine, softverskih patenata i autorskih prava i njima sličnih stvari.

Hajde sve ove ostale države ali brate Nigerija - pradede svih offline i online scamova i ’ladno eto i njih na spisku ali Srbije nema. Malo je reći poražavajuće…

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 25 July 2011 09:19 AM   [ # 38 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Što se Nigerije tiče, pošto u istu treba da idem u spetembru, iznenadih se kada videh da se apliciranje za vizu prvo mora uraditi online, a tek potom ideš u ambasadu koju si odabrao sa poasošem i pozivnim pismom. Takođe, to je zemlja od 130 miliona ljudi, što je manji argument, mnogo je jač onaj da imaju naftu i da je praktično kolonija British Petrola.

I ja sam siguran da to nema veze sa Hrvatima kao distributerima, možda u nekom malm delu sa njihovom poznatom neposlovnošću ili nemanjem želje da se iole pogura stvar, šta li. I mene interesuje da li je probleme možda u tome što je Srbija još što se zvanične američke politike tiče možda na onom spisku zemalja zajedno sa Kubom i Severnom Korejom (kao zemlje u kojima je zabranjen izvoz nekih proizvoda); ili je reč o autorskim pravima (što opet ima veze sa iTunes Music Storeom, ali za iOS I Mac App store bi trebalo da je regulisano); ili je opet problem onaj kao sa PayPalom (što opet nije isto, u ovom slučaju nemaš ‘račun’ izvan zemlje već samo plaćaš karticom).

Što se mene tiče, ja ću da zovem Marka iz Apcoma da ga pitam direktno, a mi da sročmo pismo u kojem pitamo Apple koji je tačno razlog kako bi probali da kao korisnička grupa utičemo da se kod nas promeni ono što treba da se promeni.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

< 1 2 3
3 of 3