Što se Nigerije tiče, pošto u istu treba da idem u spetembru, iznenadih se kada videh da se apliciranje za vizu prvo mora uraditi online, a tek potom ideš u ambasadu koju si odabrao sa poasošem i pozivnim pismom. Takođe, to je zemlja od 130 miliona ljudi, što je manji argument, mnogo je jač onaj da imaju naftu i da je praktično kolonija British Petrola.
I ja sam siguran da to nema veze sa Hrvatima kao distributerima, možda u nekom malm delu sa njihovom poznatom neposlovnošću ili nemanjem želje da se iole pogura stvar, šta li. I mene interesuje da li je probleme možda u tome što je Srbija još što se zvanične američke politike tiče možda na onom spisku zemalja zajedno sa Kubom i Severnom Korejom (kao zemlje u kojima je zabranjen izvoz nekih proizvoda); ili je reč o autorskim pravima (što opet ima veze sa iTunes Music Storeom, ali za iOS I Mac App store bi trebalo da je regulisano); ili je opet problem onaj kao sa PayPalom (što opet nije isto, u ovom slučaju nemaš ‘račun’ izvan zemlje već samo plaćaš karticom).
Što se mene tiče, ja ću da zovem Marka iz Apcoma da ga pitam direktno, a mi da sročmo pismo u kojem pitamo Apple koji je tačno razlog kako bi probali da kao korisnička grupa utičemo da se kod nas promeni ono što treba da se promeni.