Desni klik na OS X Lion
Posted: 23 July 2011 06:01 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  118
Joined  2008-10-08

Sinoc sam instalirao Lion i sve je funkcionisalo kako treba. Odradjen je clean install, nije bio upgrade preko SL-a. U pitanju je MBP 4,1.

Kad sam danas upalio mashinu provalio sam da mi ne radi desni klik (secondary click) kad tapnem sa dva prsta na trackpad. Skapiram da je ugasen u System pref-u, i upalim ga, ali se nista ne dogadja. Opet otvorim prefs, kad ono ugasheno. Vidim da mi se ne pojavljuje ni onaj mali tutorial video sa strane.

Ne znam uzrok ovoga, ali sam nashao neko reshenje, pa da podelim, ako neko bude imao slichnih problema.

U terminalu treba kucati:

defaults -currentHost write -g com.apple.trackpad.enableSecondaryClick -bool YES

zatim log out sa account-a i to resava problem.

E sad, probao sam opet da odchekiram i opet chekiram opciju i isto se ponavlja, a onog malog videa i dalje nema, pa sam morao opet istu proceduru u terminalu da ponovim.

Profile

Posted: 23 July 2011 09:03 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  397
Joined  2009-02-19

Ja sam imao taj problem sa Snow Leopardom iz ne znam og razloga, s tim što meni nije hteo da radi Magic Mouse. Ponovna instalacija sistema ‘od nule’ je rešila problem, dakle komplet format pa podiži ponovo, pokušao bio sa ‘reparacijom’ sistema i nije urodila plodom 😉

Profile

Posted: 24 July 2011 02:26 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  118
Joined  2008-10-08

Za sad radi kako treba sa ovim. Nije mi toliko bitno poshto sam ga instalirao na eksterni hdd (u sred sam nekog projekta pa nemam sad vremena da sredjujem sve od nule); ali ce uskoro svakako da padne nova instalacija. Vishe me, nekako, nervira shto znam da neshto ne funkcionishe. :sick:
Sumnjam da je mozda flash napravio neki karambol. Od softvera sam instalirao samo CS5 i Little Snitch.

Profile

Posted: 30 July 2011 05:44 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  421
Joined  2008-05-26

Meni se nesto slicno desava.
Nije desni klik, ali dupli klik na ‘title bar’ da bih minimizovao mi ne radi. Ja sam to uvek koristio ranije, i sad kad ga stikliram i iskljucim sys preferences,i vratim se unutra ponovo je odstikliran.
i takodje kadgod otvorim system preferences otvore se u sharing, na file sharing (jednom sam ga ukljucivao da bih prebacio muziku sa laptopa,ne znam sta mu bi od tad)

Takodje imam i bagova u safariju, zelim da postavim novi home page, i kad restartujem safari uvek mi se vrati na onaj apple.com/startpage
jebiga, verovatno cu reinstalirati, jedini problem mi je sto u celom brace jerkovica nemam gde da kupim dvd 😠

Profile