Konacno se malo bavim Lionom i ovo sa Mission Control nesto verovatno gresim. Desktopi mi idu 1,2,4,5,3,6?! Treci je bio na svom mestu ali se onda magicno pomerio na desno, dvaput. Bas na njemu sam radio i oba puta gledam u prazan ekran i pitam se gde su programi. Verovatno neki shortcut? Jel moze da se iskljuci?
Od samog setup-a, koji je vrlo jednostavan izgeneriše ti se kod kojim možeš da vratiš podatke, ponude ti da taj key držiš kod njih ili da ga ti sačuvaš na neko sigurno mesto. Posle restarta sistema, sama enkripcija traje SATIMA!!! Gde se ja trenutno nalazim… videćemo kako će posle da se ponaša što se tiče brzine i svega ostalog.
Hvala na infou, molim te javljaj kad stigneš kako se ponaša u svakodnevnom radu, i uopšte sve živo što misliš da treba.
Kod mene nema ‘Put back’ ali ga nikada nisam ni koristio, cak mi je i bilo smesno sto su ga uveli u SL-u jer me uzasno podseca na Win
Blasfimeru! :evil: Pa to je jedna od najkorisnijih komandi sa classic Mac OS-a. Moronima je trebalo 6 verzija novog sistema da se sete da to vrate. I na kraju ni ne radi kako treba.
Pa danas imam toliko prostora na hardu da vise nista od dokumenata i ne brisem, a sa druge strane Internet je dovoljno brz da bilo koji film u HD-u skinem za par sati tako da ga direktno brisem bez odlaska u Trash…a na sve to tu je i TimeMachine!!!
P.S. Blasfimer? Pa meni je Lion predivan, prelep, extra lepo radi, ne stuca…obozavam ovu simbiozu sa iOS-om…Zapravo reci cu to ovako: ‘Ne bi’ ja tu nista dir’o’...
Pitanje za momke koji su instalirali Lion-a. Interesuje me posto zbog brzine rada u OSu i aplikacija koje koristim meni treba Expose i to prilicno. E sad cujem da je Expose funkcija koja ne postoji vise. Tako da me interesuje da li je moguce taj Mission Control podesiti da funkcionise kao Expose?
Meni licno se ne svidja ono sto sam video u Mission Control-u i da su mi svi prozori/spaces tako mali na vrhu. Expose je bas prava stvar i koristi onoliko ekrana koliko ga ima.
Za mene je mission control tri koraka nazad i tesko da mogu da se naviknem. Expose je bio rock solid po pitanju gde stoje odredjeni prozori, sad su spaces horizontalna lista.
Meni su spaces bili 3x3 lista, 9 spacesa u totalu. Cmd+strelice za prelazak na susedni, cmd+1 do cmd+9 za prelazak na odredjeni. Treci za Xcode, sesti za Interface Builder (uvek sam ih drzao odvojeno); prvi za terminale, peti za findere. I dalje ima puno projekata koji traze Xcode 3.2.x pa nema sanse da koristim samo 4.x.
Mission Control me je usporio bar 30% jer sve vreme moram da klikcem a navikao sam da radim sa tastature.
Ranije mi je Preview uvek bio otvoren jer kad jednom pogledam PDF on se otvori i stoji. To mi je i odgovaralo jer kad hoću ponovo nešto ne idem u Fider već samo Open Recent i tamo su mi oni najčešći. Sad kod novog mi se dešava sledeće:
Podigne se Preview, pogledam šta hoću i onda posle njega nema.
Primetio sam da kad se pregleda nešto on stoji kao aktivan ali ako kliknem na Desktop jednostavno se Preview ugasi. Nema razlike da li se pokreće iz Applications ili Launchpad.
+
TextEdit se isto ponaša
Stvarno steta za Expose. Meni je bas on neophodan skroz. Za Spaces sta znam nije mi se nesto svideo niti mi se u mom radu njegova primena svidela. Ali ovaj Mission Control tek mi nije zanimljiv ama bas ni malo. Cuo sam cak da je jos i usporen i da ne radi bas tako glatko.
Vidim ja da cu terati Snow Leopard pa jos jedno 3-4 meseca sigurno.
Ni meni se Mission Control ne svidja…Lepo sam u SL rasporedila aplikacije po spejsovima, to je ostalo u Lionu ali jos nisam provalila kako da ‘novoj’ aplikaciji dodelim spejs ako je uopste moguce.
Ni meni se Mission Control ne svidja…Lepo sam u SL rasporedila aplikacije po spejsovima, to je ostalo u Lionu ali jos nisam provalila kako da ‘novoj’ aplikaciji dodelim spejs ako je uopste moguce.
Mission Control mi je definitivno najmanje omiljena promena u lionu.
Doduse meni ne zavisi posao od nje, te nemam sta da preporucim jer nisam ni trazio, ali preporucio bih da vi kojima je expose kljucan, proverite po netu za nekom 3rd party aplikacijom, ili nacinom da se expose vrati, pre nego sto predjete na lava.
Inace UPDATE mojih komentara:
Kada sam imao macbook 09, i presao na lava, nisam video promene u brzini rada, sem u vidu produzenog startupa.
Sada sam isprobao macbookpro 11 i5 na SL i na lavu, i kunem se da je lav barem za trecinu brzi u svemu sto radi, od obicnih regularnih poslova do ozbiljnijeg rada.