Može li neko da mi kaže da li u Address Booku u Lionu postoji Find/Replace ili je i dalje u pitanju samo Find? Hvala.
U vreme prelaska na .rs domen sam koristio sledeću tehniku:
[li]napravim novi folder
[/li]
[li]selektujem sve kontakte i prevučem ih u Finder preko novog prozora
[/li]
[li]tako se dobija jedan veliki fajl u kojem su vcardovi svih kontakata, u stvari jedan veliki tekstualni fajl[/li]
[li]dobijeni fajl otvorim u TextMate ili već koji mi je u tom trenutku omiljeni tekst editor[/li]
[li]uradim find&replace (u to vreme sve .yu u .rs)
[/li]
[li]snimim fajl
[/li]
[li]dragujem fajl preko AddressBook prozora, ovaj me pita da li želim da importujem kontakte, u prozoru bi trebalo da piše da ima X duplikata
[/li]
[li]trebalo bi da kaže da će sve duplikate da izmeni, a ne da napravi nove kontakte
[/li]
[li]najsigurnije je izabrati ‘Review duplicates’, pregeldati neke, pa kada si siguran slektuješ ‘Apply to all’ i ‘Keep New’[/li]
[li]selektujem sve kontakte i prevučem ih u Finder preko novog prozora
[/li]
[li]tako se dobija jedan veliki fajl u kojem su vcardovi svih kontakata, u stvari jedan veliki tekstualni fajl[/li]
Sad se setih: ako neko kojim slučajem želi da eksportuje vcardove svih kontakata, ili više kontakata, ali tako da se za svaki kontakt kreira po jedan vcard fajl umesto da ih sve smesti u jedan veliki, treba držati option prilikom dregovanja u Finder.
ne funkcionise file sharing sa windows 7/vista racunarima.
ponekada i radi, ali velikom broju korisnika ne.
(ukljucujuci mene)
naime mi mozemo da citamo win bez problema, dok win trazi username i password, i prijavljuje da su netacni, iako jesu tacni.
Ja sam primetio i da je bilo koji pristup umrezenim Mac-ovima dosta sporiji od onog na SL-u.
Imam gigabitnu mrezu kuci pa zato sama mreza noije problem da sa jednog Mac-a pristupim drugom za deljenje fajlova ili ekrana.
I jel ima neki hack da se ne prikazuju ovolike ikonice u ovom Launchpad-u…
na 27’ zaista gubi smisao da trebam da se odmaknem da bih video sta da kliknem…
(ukljucujuci mene)
naime mi mozemo da citamo win bez problema, dok win trazi username i password, i prijavljuje da su netacni, iako jesu tacni.
+1
S tim sto meni ne radi ni file sharing sa LG network plejerom sto je savrseno radilo dok sam koristila SL… 😠
da, izgleda da je SMB sharing potpuno nefunkcionisuci. Mada opet, ima dosta ljudi po netu kojima radi 0_0 (ali sasvim dovoljno/previse onih kojima ne radi).
Sto se brzine transfera tice, nemam pojma pravo da ti kazem. trenutno imam samo jedan mac, i ni jedan bilo kakav racunar pored toga. i ovo sa win7 sam se sa kolegom konektovao, da ne bismo morali da koristimo ftp klijent unutar kancelarije, za editovanje web strana. i nije uspelo 😛
(ukljucujuci mene)
Kod mene radi, doduše imam Lion Server i sedmica se nakač iz prve.
Nego, samo naslućujem, probaj ponovo da ukucaš password za dotičnog usera u Sharingu, tamo pod Advanced gde je lista usera za SMB, isključš pristup za usera, uključš i ponovo unseseš password, to bi trebalo da kreira novi fajl za proveru za Kerberos i ostale zajebancije.
Lako se uključuje (par klikova);
obavezno sačuvajte recovery key B) (može i Apple da vam ga sačuva)
odmah posle restarta enkriptuje u pozadini, očekujte da će potrajati (na pr. 145 giga za 4 sati);
ne traži puno praznog prostora kao stari FileVault pri prvoj enkripciji,
sada odmah pri boot-ovanju se logujete,
sada je ceo disk enkriptovan,
u radu se ne primećuje usporenje (konkretno u mom slučaju sa hard diskom);
Nisam se igrao sa još stvarčca ali mi je ovo ono što mi radi posao 😊
Koliko sam čtao, ko ima SSD i ‘i’ procesore, zauzeće procesora ne prelazi dvocifrenu cifru u procentima, što je odlično, obzirom na brzine SSD-ova.
Sada je moguće enkriptovati sve vaše diskove.
Samo skkineš tzv. Server add-on od par desetina MB i konfigurišeš ga. Mada, ne bi trebalo da bude razlike između klijenta i servera. Takođe, problem je u smeru Windows ka Mac-u, obrnuto radi. Šta još nije jasno je da li uopšte može da radi sa XP-om zbog toga što više nema podrške za NT domene, već samo za active directory. U svakom slučaju, ja uskoro kupujem i pravu kantu, tj. pravi PC pa ću probati i sa njim, ovo je bilo iz VMWarea.
Radi i sa XP-a, samo ne i browsing, nego mora da se doda tzv. ‘network place’ kao
[code:1]\\10.0.1.3\MyShare
[/code:1]
pa pita za username i password i nakačh se.
The 10.7.1 update is recommended for all users running OS X Lion and includes general operating system fixes that enhance the stability and compatibility of your Mac, including fixes that:
Address an issue that may cause the system to become unresponsive when playing a video in Safari
Resolve an issue that may cause system audio to stop working when using HDMI or optical audio out
Improve the reliability of Wi-Fi connections
Resolve an issue that prevents transfer of your data, settings, and compatible applications to a new Mac running OS X Lion
For detailed information on this update, please visit this website: http://support.apple.com/kb/HT4764.