The 10.7.1 update is recommended for all users running OS X Lion and includes general operating system fixes that enhance the stability and compatibility of your Mac, including fixes that:
• Address an issue that may cause the system to become unresponsive when playing a video in Safari
• Resolve an issue that may cause system audio to stop working when using HDMI or optical audio out
• Improve the reliability of Wi-Fi connections
• Resolve an issue that prevents transfer of your data, settings, and compatible applications to a new Mac running OS X Lion
Ma, lion je ko bombonica. Problem sa smb koji sam reportovao, zapravo nije ni postojao, nego ja nisam obratio paznju sta kucam pa sam kucao DOMAIN/username umesto DOMAIN\username pri loginu (posto samo username nece da primi, jer win po defaultu uzima samog sebe kao domain)
drugi problem na koji sam naisao, je sto repair particija pravi dzumbus, jednom kada smanjis butabilnu particiju, nema povecavanja nazad. Nisam nasao resenje za ovo jos.
i treci i poslednji problem, uninstall servera, ostavlja za sobom sumu nerazjasnjenih permissiona na svemu i svacemu, kao i ukoliko su ukljuceni neki servisi pri uninstalaciji, najveca je sansa da ce ostati ukljuceni. U prevodu, trenutno je nemoguce obrisati server tj vratiti se u clean stanje.
nista od ova dva problema nije brutalno, niti nesto sto bi napravilo dalji problem.
lav je sam po sebi brzi bolji lepsi. Jos ovakve sitnice da se srede, i imamo 110% stabilan sistem. Mada, da ne racunamo na to pre 10.7.6? :D
Evo ja mogu da ti kažem pošto sam kupio jednu pre neki dan - jeftinija je tačno 3,3 puta od istih tih komponenata u MacBookProu. Znaš, nije da baš ne osetiš ili da se ne zapitaš u čemu je tačno tolika razlika, da ne kažem prednost kod Macova. Ali dobro, da ne širim priču, ima ona druga tema.
U svakom slučaju, ja uskoro kupujem i pravu kantu, tj. pravi PC pa ću probati i sa njim, ovo je bilo iz VMWarea.
:ohmy: Iju! Jel istina da košta dva-tri puta manje nego Mac sa istim komponenetama?:evil:
Pravo da ti kažem, nemam pojma, kupiću bottom line konfiguraciju (ima ovih od 17000 dinara) koja može da tera Windows Server 2003 da bi mi radila non stop zbog nekog testiranja. Jeftinije je nego da mi laptop ili iMac rade non-stop u virtuelnoj mašini zbog pokušaja rekonstrukicje nekog problema koji vrlo verovatno nije do 4D-a, ali treba to i dokazati. B)
Evo ja mogu da ti kažem pošto sam kupio jednu pre neki dan - jeftinija je tačno 3,3 puta od istih tih komponenata u MacBookProu. Znaš, nije da baš ne osetiš ili da se ne zapitaš u čemu je tačno tolika razlika, da ne kažem prednost kod Macova. Ali dobro, da ne širim priču, ima ona druga tema.
Cisto jedan hint za sve sa ‘starijim’ WiFi karticama i nemogucnoscu AirDrop-a…probajte DropCopy programce koje radi istu stvar ali samo unutar lokalne mreze. Znaci radi i preko kabla i bez njega ali moraju biti racunari nakaceni na istu mrezu.
Do tri racunara je free a preko toga se placa Pro licenca. Meni je koristio jer na jednom iMac-u u kuci nemam AirDrop, a vecina racunara mi je nakacena na kabl pa ni oni nemaju.
Pojavio se konačno Onyx za Lion, te sam ga malopre angažovao da isprobam (koristim standardno samo njega već sto godina za sitna čšćenja i refresh sistema). Subjektivni osećaj je da OS radi malo brže posle standardne operacije čšćenja keša, temp fajlova itd itd, reklo bi se da je to sad to. Novost je da mora da postoji admin password da bi se pokrenuo, kao radi sigurnosti.
Što se tiče ostalih sitnica koje sam primetio, a tiču se aplikacija, Quicksilver i dalje malo baguje, u smislu da neće da krene launch aplikacije na standardni shortcut, dok se ne klikne na njega u menu baru. Valjda će se to srediti uskoro, malo je zamorno.
Posto je proslo malo vremena zanimaje me necija iskustva sa Lion serverom. Ja sam prvo otisao na AppStore da vidim komentare kad ono tamo pise da uzasno baguje, stuca, koci i sve tako u krug a da je sa update-om 10.7.1 jos gori. Moze li ovo neko da potvrdi ili demantuje? Prvenstveno bih ga koristio za mail server i web server, mozda iCal jer mi se cini da bi ovaj push bio divan za organizaciju obaveza izmedju mene i supruge 😊
Mogu ja da demantujem, kod mene na iMacu radi bez problema. Doduše, ne koristim ga za Web (tu ćeš se razočarati, za virtuelne hostove se sada mora ići u Terminal); a ni za Web.
Očekuje me prelazak na Lion Server kod jenog klijenta po mom povratku iz Nigerije tamo sledećeg vikenda, verovatnije do kraja septembra, pa šaljem utiske.
Što se tiče ostalih sitnica koje sam primetio, a tiču se aplikacija, Quicksilver i dalje malo baguje, u smislu da neće da krene launch aplikacije na standardni shortcut, dok se ne klikne na njega u menu baru. Valjda će se to srediti uskoro, malo je zamorno.
Kome zatreba - rešenje je u tome da se dečekira Hide u Login Items.
Takođe, CloudApp nije radio autoupload screenshota, a rešenje je apdejt na najnoviju 1.5.1 verziju, koja se meni iz nekog razloga nije javljala, tj nije radio automatski apdejt iako je tako bilo čekirano.