Ne znam da li je ovo odgovarajuca sekcija foruma. Ako nije, izvinjavam se unapred, a admin ce prebaciti gde treba.
Imao bih dva pitanja vezana za upgrade MPB-a.
1. Hteo bih da stavim 2x4GB memorije.
Specifikacije memorije:
[code:1]
- 30mm (1.18 inch)
- 2 x 4 GB
- 204-pin
- PC3-8500 DDR3 1066 MHz type RAM
[/code:1]
Nadjoh ovde http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820139083&nm_mc=AFC-C8Junction&cm_mmc=AFC-C8Junction-_-RSSDailyDeals-_-na-_-na&AID=10521304&PID=4169666&SID=v4eoz40jlaw7.
Medjutim ovi kod nas ne donose, kao i mnogi drugi.
Gledao sam na netu kod nas tj. na sajtovima nekih od poznatijih it shopova kod nas, ali nema. Uglavnom su sve 1333MHz.
Da li neko zna da li ovo moze negde kod nas da se nabavi, prodavnicu neku i sl. Ako je po pravilima foruma da ne smeju da se reklamiraju prodavnice, moze i na PM.
2. Hteo bih da stavim i SSD, neki od 128GB.
Da li mozete da mi preporucite neki koji se pokazao dobro u radu sa MBP? Takodje i neka informacija kako doci do istog, gde ima da se kupi, nije na odmet.
Opet kod nas koliko sam procitao uglavnom su veoma skupi, ali i nisu top kvaliteta. Pored toga opet koliko sam shvatio, svi ne pasuju na MBP (sa nekih nece da se butuje i sl). Medjutim, pretpostavljam da ipak se moze negde pronaci odgovarajuci disk.
Neko ko je u skorije vreme imao slicnu ‘potragu’ ce verovatno imati vise informacija o ovome.
//EDIT videh jednu temu vezanu za SSD od pre mesec dana. U svakom slucaju mozda neko ima da doda nesto vise.
Hvala unapred na bilo kakvom hintu.
Post edited by: korso, at: 2011/09/07 12:15
Post edited by: korso, at: 2011/09/07 12:21