< 1 2 3 4 > 
2 of 4
Bili smo defaceovani
Posted: 28 January 2008 02:52 PM   [ # 16 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  2341
Joined  2005-04-28

?uti, sad su još i demonstracije:

http://www.netdisaster.com/go.php?mode=manif&sound=on&url=http%3A//www.macserbia.org/index.php%3Foption%3Dcom_content

p.s. utišati ton.

Signature 

🍎 Дарко Селаковић

Profile

Posted: 28 January 2008 04:24 PM   [ # 17 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  9
Joined  2007-12-19

kako je moguće da je ovaj sistem toliko bušan da se deface dešava na redovnoj bazi? nešto je zaista neozbiljno u celoj prič.. :(

Koliko izgleda MacSerbia nije neka grupacija koja ima tendenciju da se zameri nekome, pa ne vidim da bi ovo moglo da bude delo neke suparničke ekipe ili slično.. jednostavno je samo nemar u pitanju, i to što neko radi samo zato što mu se može.

Ako vam treba neka pomoć tehničke prirode, možda možemo da pomognemo 😊

Inače držimo par sajtova koji su prilično skloni napadima, ali nismo imali do sada ovakvih problema..

A i da.. koristimo Mac, naravno 😊 - samo ipak ne za server.

Profile

Posted: 28 January 2008 08:40 PM   [ # 18 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Nije rupa do Maca, već do CMS-a koji koristimo. Reč je o Mambu 4.5.5. pečovanim najnovijim updejtima i podešenim kako oni sami kažu da je sigurno. Ako znaš nešto više o tome, dobro nam došao. Ttrenutno smo u fazi definitivnog rešavanja ovog problema, ne bih sada više o tome, ali uskoro će doći do nekih promena koje će usloviti i da ovoga više ne bude.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 28 January 2008 10:18 PM   [ # 19 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

A i da.. koristimo Mac, naravno - samo ipak ne za server.

Shto, nemate para?

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 29 January 2008 10:40 AM   [ # 20 ]
Newbie
Rank
Joined  2007-12-19

Više zbog katastrofalno lošeg skaliranja darwin kernela kada su u pitanju threadovi - a to se loše odražava kada su u pitanju serveri i mnogo paralelnih upita bazi i web serveru. Postoje razlozi zašto je to tako, jednostavno njegova interna arhitektura ne dozvoljava bolje performanse. Što mu sa druge strane apsolutno ne smeta da bude fantastičan i neprevaziđen desktop sistem! 😊

Nego što se CMS-a tiče, zar nije mambo malo outdated? Koliko znam od njega se Joomla odvojila i nastavila razvoj. Mi koristimo xoops, koji je na žalost malo zatajio sa razvojem. Ali na sreću, nije ga teško održavati i dorađivati, stabilnost i sigurnost je na veoma visokom nivou (recimo http://www.srbovanje.com je pod xoops-om).

SERBIAN wrote:

A i da.. koristimo Mac, naravno - samo ipak ne za server.

Shto, nemate para?

Post edited by: geravodeli, at: 2008/01/29 10:41

Profile

Posted: 29 January 2008 01:54 PM   [ # 21 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-10-14

Mislio sam na Xserve...Jel kod njega isti problem?

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

Profile

Posted: 29 January 2008 02:55 PM   [ # 22 ]
Newbie
Rank
Joined  2007-12-19

Upravo da, jer je sam kernel, srce sistema drugacije koncipirano. Fino je za desktop, ali suboptimalno za server. Naravno, sve ovo po testovima koje je neko drugi vršio.. ko bi imao resursa da testira baš SVE raspoložive kombinacije hardvera i softvera.

Evo linka koji mi je bio najinteresantniji: http://www.anandtech.com/mac/showdoc.aspx?i=2520&p=5

SERBIAN wrote:

Mislio sam na Xserve...Jel kod njega isti problem?

Profile

Posted: 29 January 2008 04:19 PM   [ # 23 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

geravodeli wrote:

Evo linka koji mi je bio najinteresantniji: http://www.anandtech.com/mac/showdoc.aspx?i=2520&p=5

To je stari test rađen na G5 Xserveu. ako pogledaš datum videćeš da je tekst iz septembra 2005.-e. Koliko je to merodavno na Xeonima sada, drugo je pitanje.

Mnogi su se pozivali na ovaj teskt kao na neko merilo kako Mac OS X i Apple nisu za servere. Potpuno nebitno, mislim da ako imaš hitova kao Amazon sigurno nećeš da radiš sa jednim serverom već sa farmom.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 29 January 2008 04:55 PM   [ # 24 ]
Newbie
Rank
Joined  2007-12-19

Nije toliko bitan G5 vs Intel vs AMD, nego koliko se loše pokazala darwin kernel platforma u odnosu na linux na identičnom hardveru! Samo da se razumemo, DALEKO od toga da mislim da je linux u bilo kom pogledu najbolji ili tako nešto.. upravo obrnuto, ali sama čnjenica da čak i on bolje skalira kad su u pitanju serveri nego darwin je dovoljna da bude jasno gde je razlika između desktopa i servera.

Minimalne razlike u hardverskim performansama bilo kojih procesora, pa neka to bio G5 naspram Intela, ili Intel naspram AMD-a će se menjati sa svakom generacijom procesora. Jednom je intel bolji, drugi put amd, treci put G5, ali ako je OS koji se vozi na njima optimizovan za nešto sasvim drugo, onda su stvari jasne..

Elem, da ne bude ovo sad neka rasprava Mac vs ostali deo sveta 😊 samo da se razumemo da se razumemo - kada bi svi gledali da rade najoptimalniju stvar, a ne i barem malo na ono što im se sviđa, svi bi živeli na istom mestu, u jednoj zemlji, vozili isti tip automobila koji najmanje troši, koji najbrže ide.. ne bi pristajali na kompromise zarad neke druge stvari, tipa ja vozim server na OS X-u zato što baš tako volim, ili ja vozim ova kola zato što mi se sviđa njihov oblik .. :D

Jasno je da postoje i drugi razlozi zbog kojih se neke stvari rade..

Nego, da se vratimo na temu o ovom serveru i portalu.. Mambo, tj postoji li barem kao ideja eventualno mogućnost migracije na nešto malo savremenije i stabilnije?

Post edited by: geravodeli, at: 2008/01/29 16:56

Profile

Posted: 29 January 2008 05:29 PM   [ # 25 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Nego, da se vratimo na temu o ovom serveru i portalu.. Mambo, tj postoji li barem kao ideja eventualno mogućnost migracije na nešto malo savremenije i stabilnije?

Da, već se radi na prelasku na komercijalni CMS Expression Engine. To je sve što sada mogu da kažem, osim možda načna za donaciju. B)

Signature 

Profile

Posted: 29 January 2008 05:53 PM   [ # 26 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Nije toliko bitan G5 vs Intel vs AMD, nego koliko se loše pokazala darwin kernel platforma u odnosu na linux na identičnom hardveru!

To si lično proba/la ili govoriš na osnovu pomenutog testa?

Minimalne razlike u hardverskim performansama bilo kojih procesora, pa neka to bio G5 naspram Intela

Razlika između G5 i Xeona teško da je minimalna.

Elem, da ne bude ovo sad neka rasprava Mac vs ostali deo sveta samo da se razumemo da se razumemo - kada bi svi gledali da rade najoptimalniju stvar

Slažem se, samo što nešto može biti optimalno ili ne, ne može se reći da je nešto optimalnije od drugog, to je nepravilno.

Na stranu gramatika, meni je sasvim OK da kažeš da je za internet server koji treba da ima X hitova na bazu u sekundi bolje uzeti Linux, ali generalno tvrditi samo na osnovu onog teksta da Mac OS X nije za servere je pogrešno. Recimo, Xserve i Mac OS X 10.4, da ne govorimo o 10.5, su izvanredni serveri za groupware, za file server. Da ne govorimo o video montaži, tu je već reč o komepltnom rešenju u kojem je Mac OS X server samo jedan deo sistema sastavljenog od Xserva, Xraida i softvera.

Post edited by: madamov, at: 2008/01/29 17:55

Signature 

Profile

Posted: 29 January 2008 07:02 PM   [ # 27 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-10-14

geravodeli wrote:

Elem, da ne bude ovo sad neka rasprava Mac vs ostali deo sveta 😊 ...

Ma jok, stvarno mi to nije bila namera..Jednostavno me zanima shta mislish o Xserve-u, da li si probao pa imash zamerke, kako se ponasha i tako to..Vidim da se bavish time a poznajesh i Apple platformu, shot nije sluchaj kod vecine ljudi koji se bave tvojim poslom, pa sam samo hteo tvoje mishljenje…Daleko bilo da pokrecemo neku raspravu..sem toga izjavio si da radish na Mac-ovima, da si zadovoljan pa prema tome i da ocu nemam shta da ti zamerim…

Shto se tiche video i film postprodukcije, XServe sa RAID-om radi kao avion…

Signature 

Profile

Posted: 29 January 2008 11:36 PM   [ # 28 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Shto se tiche video i film postprodukcije, XServe sa RAID-om radi kao avion…

A tek sa Macolom, da izreklamiramo malo Popa. B)

Post edited by: madamov, at: 2008/01/29 23:37

Signature 

Profile

Posted: 30 January 2008 03:34 AM   [ # 29 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  231
Joined  2007-02-20

Koliko mi je poznato, i za odredjene naucne primene je zmaj, a tu se stvarno trazi snaga. Kod nas nas, u laboratoriji trenutno sest jakih kanti na Linuxu rade paralelno. Kladim se da bi ovo bilo mnogo bolje, jos samo da ubedim profesorku da isfinansira. B)

http://www.apple.com/science/solutions/workgroupcluster.html

Profile

Posted: 30 January 2008 03:37 AM   [ # 30 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  231
Joined  2007-02-20

I naravno, Popova Macola bi savrseno legla, jer softver, koji radi proracun, odredjuje ogroman broj integrala i pakuje ih na disk. Ako se radi na velikom molekulu, taj fajl zna da bude i po nekoliko stotina giga. A program neprestano cita iz tog fajla, jer su mu izracunati integrali potrebni da racuna ostale, pa je brzina upisa i citanja neobicno vazna.

Profile

< 1 2 3 4 > 
2 of 4
‹‹ Puko server???      Neko ugasio server ››