Nije toliko bitan G5 vs Intel vs AMD, nego koliko se loše pokazala darwin kernel platforma u odnosu na linux na identičnom hardveru! Samo da se razumemo, DALEKO od toga da mislim da je linux u bilo kom pogledu najbolji ili tako nešto.. upravo obrnuto, ali sama čnjenica da čak i on bolje skalira kad su u pitanju serveri nego darwin je dovoljna da bude jasno gde je razlika između desktopa i servera.
Minimalne razlike u hardverskim performansama bilo kojih procesora, pa neka to bio G5 naspram Intela, ili Intel naspram AMD-a će se menjati sa svakom generacijom procesora. Jednom je intel bolji, drugi put amd, treci put G5, ali ako je OS koji se vozi na njima optimizovan za nešto sasvim drugo, onda su stvari jasne..
Elem, da ne bude ovo sad neka rasprava Mac vs ostali deo sveta 😊 samo da se razumemo da se razumemo - kada bi svi gledali da rade najoptimalniju stvar, a ne i barem malo na ono što im se sviđa, svi bi živeli na istom mestu, u jednoj zemlji, vozili isti tip automobila koji najmanje troši, koji najbrže ide.. ne bi pristajali na kompromise zarad neke druge stvari, tipa ja vozim server na OS X-u zato što baš tako volim, ili ja vozim ova kola zato što mi se sviđa njihov oblik .. :D
Jasno je da postoje i drugi razlozi zbog kojih se neke stvari rade..
Nego, da se vratimo na temu o ovom serveru i portalu.. Mambo, tj postoji li barem kao ideja eventualno mogućnost migracije na nešto malo savremenije i stabilnije?
Post edited by: geravodeli, at: 2008/01/29 16:56