Desi se da ima losih bajtova u nekoj poruci (koji nisu po rss standardu a mambo ih ne enkodira). Vec sam jednom signalizirao istu situaciju. U zavisnosti koji reader koristis on moze da preskoci gresku ili da stane na njoj.
Na primer trenutna error poruka iz nekog rucnog rss parsera koji koristim kad testiram rss je:
Vienna nudi Validate Feed-a i http://feedvalidator.org/ kaze da ima gresaka al ono ne kapiram zasto bi Vienna prestala da radi, do sada je radila lepo, zadnja verzija updateovana msm nije mi jasno.
Nije vienna kriva, ona parsira feedove po specifikaciji. Ovo se retko desava (poslednji put pre par meseci pa sad) i to samo kada neko koristi ‘cudna’ slova u postu. Nisam se trudio ali moze da se izanalizira koji post je problem i sta je u njemu falicno. Cim ga novi postovi izguraju iz liste od sto ceo feed ce ponovo biti u redu.
Na Macu mi je i dalje vienna najprihvatljiviji RSS reader. Na linuxu koristim newsbeuter al ne znam da li moze da se instalira na OSX, nisam probao.
U pravu si, evo proradila je i bacila mi je svih 100 postova. Kapiram da je tema ‘Zasto su Apple racunari..’ kriva jer ima nekih podugackih postova tamo, al ono samo nagadjam.
Da li vam uredno radi rss trenutno?
Ja sam presai na feedly, i sve je bilo kul do pre neki dan kad je rss prestao da radi… Pa me zanima dal je do sajta ili feedly-a 😊
Najsmešnije je to što što kad probam da ubacim isti feed u feedly, nekad prijavi da je link loš, a nekad prijavi da je ok, i vidi postove isključvo do pre 5 dana… Skroz čudan problem. Na vienni (osx) i rss runner-u (ios) radi ok, dok u reeder-u (ios) prijavljuje loš link čak i kad ga dodajem u sam reeder ( ne u feedly account na reederu). Neverovatno ali istinito 😊
dusanx je vec objasnio u cemu je problem. I ja sam pre neki dan ubacio u Feedly i radio je normalno jedno vreme i sada ne radi. Tada sam, takodje, isti link ubacio normalno u Reeder na iPhone-u a sada isti nece da ga prihvati. Vienna radi ok, NetNewsWire, takodje ok. Treba sacekati par dana, dok se ne ‘procisti’ feed, pa videti sta se desava sa Feedly-jem. Problem sa encodingom mozes proveriti i u Chrome-u koji za http://www.macserbia.org/index2.php?option=com_simpleboard&func=sb_rss&no_html=1 daje invalid Char dok sa bilo kojim drugim ispravnim rss feed-om daje lepo formatiran xml.