1 2 > 
1 of 2
iPhone 4 Usage time???
Posted: 01 October 2011 03:45 AM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  111
Joined  2009-11-02

sinoc mi je telefon preko noci ispraznio 25% baterije u stand by-u,i primetio sam da je usage time bio bash veliki (neshto oko 6 sati).....poshto su mi svi procesi koji jedu bateriju iskljucheni (3g,wi-fi,cellural data,nortifikacije,location-ni,obrisani svi mail akaunti, osvetljenje ekrana na minimum..); posumnjao sam na par aplikacija (besplatnih, nije radjen snow i sl.) te sam neke obrisao, neke ostavio i pokushao da napravim statistiku u tom stanju, pa vidim da na svakih sat vremena on doda 2-3 minuta u ‘usage’(totalni stand by, bez chachkanja i poruka) i poshto stoji pored zvuchnika primetio sam da ima nekog transfera i zvuk je nalik onom kad stize poruka.Da li se to svima deshava, ili je u pitanju neki drugi problem? koristim 064, pa je bio prekid mreze juche ceo dan, da li je moguce da je to do telekoma neko s*anje koje chekira fon stalno ili….nemam pojima?

Profile

Posted: 01 October 2011 07:57 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  507
Joined  2010-08-20

Jel’ti simfree ili je otkljucan sa Gevey karticom? Koji firmware imas na njemu? Desava se da se zbog Gevey-a ili jailbreak-a cak i odredjenog firmware-a da telefon trosi bateriju kao lud. Tipa znam slucajeve (drugari) gde je 1 dan baterija trajala najvise. A ljudi su imali pogaseno sve i samo par poruka i jedan, dva poziva i to ih je ‘kostalo’ da baterija traje 1 dan.

Signature 

iMac 27\\\" i5 Quad iPad 32GB iPhone 4 32GB iPod Touch 3G 32GB

Profile

Posted: 01 October 2011 11:33 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Takođe, da li ti je upaljen ‘find my phone’?

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 01 October 2011 01:22 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-11-02

sim free, ver. 4.3.5 (8L1)...ima samo modem firmware da pishe i on je 4.10.01…iskreno mislim da je bila neka od applikacija, jer mi je od sinoc istroshio tipa 2%..ali me ponovo zanima kakav je taj ritual koji na svakih sat vremena dodaje par minuta u usage time..

Profile

Posted: 01 October 2011 01:52 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-08-20

Vidi da li ti je u Settings > Mail, Contacts, Calendars > Fetch New Data stavljeno na Manually. Push neka ti bude ukljuceno ali manuelno skidaj mail. Ovako ce on sam da osvezava mail naloge ako je podeseno na odredjeni vremenski interval i verujem da to moze da ti trosi bateriju.

Post edited by: nemesis, at: 2011/10/01 13:53

Signature 

Profile

Posted: 01 October 2011 01:57 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-11-02

meni je to off…tj. fetch na manual, a push na off, mislish da promenim ili da ostavim ovako?

Profile

Posted: 01 October 2011 01:58 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-11-02

mada, izbrizani su svi nalozi kao sto sam reko u prvom postu..

Profile

Posted: 04 October 2011 09:04 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Koliko se može očekivati da prosečno traje baterija (da parafraziram, koliko vama traje); ako su svi servisi uključeni, osim automatskog skidanja pošte?

Profile

Posted: 07 October 2011 08:36 AM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-11-02

zavisi od pozadinskog osvetljenja,promene signala mreze, svojevoljnih aplikacija da napinju u trazenju wi-fia ili necheg drugog i naravno kolichine razgovora (skljocanje kamerom, slushanje muzike, i gledanje video sadrzaja necu ni da rachunam)....ali recimo da je prosek jedan dan, po meni..

Profile

Posted: 07 October 2011 08:43 AM   [ # 9 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

U koliko ti nije ekran uključen dok slušaš muziku, nema šanse da ti puno utiče na bateriju. Dalje, ako se gleda video koji je konvertovan za iTunes (h.264 u formatu m4v) baterija će znatno duže trajati u odnosu na gledanje filmova u nekom drugom formatu na vlc ili buzz playeru. Ovo se odnosi čak i na divx pa sve i da je što se rezolucije i bitrate-a prilagođen iPhone-u opet će se baterija više trošiti nego kad se film pusti iz iPod aplikacije.

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 07 October 2011 01:02 PM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-08-20

Malo je jedan dan za uredjaj kojem je baterija deklarisana na 200 sati. To je malo preko 8 dana trajanja. Ako ga da izvines ne je*es non stop satima naravno da ce isisati bateriju brzo. Ali uz neku relativno normalnu upotrebu baterija bi trebalo da traje 2 do 3 dana bez dopunjavanja.

A da ti potrosi 20% baterije u standby tokom noci kad nista ne radis to bas nije normalno. Jer kao sto rekoh, baterija na iPhone 4 i iPhone 4S je deklarisana na 200 sati standby.

Signature 

Profile

Posted: 07 October 2011 01:12 PM   [ # 11 ]
Jr. Member
RankRank
Total Posts:  49
Joined  2011-07-30

meni sastavi 2-3 dana samo kad ga norm koristim, tipa bar 1h razgovora i 1-1,5h browsinga na 3g i poneko skljocanje kamerom, a ako se bas zaigram sa njim sastavi ceo dan bez problema al to je kad bas zalegnem na igrice ili gledanje filmova, sve u svemu po meni je bitno da nema potrebe za ponovnim punjenjem pre nego sto dodjem kuci, a sad boze moj tih 200 sati, pise i na tarabi… :D

Profile

Posted: 07 October 2011 02:55 PM   [ # 12 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-08-20

^

Apple je kad se uporedi sa drugim proizvodjacima ne naduvava podatke tek tako. I ako im je neki proizvod kompletan do kraja to je sigurno iPhone. Pise 200 sati ali zato sam i rekao da uz normalnu upotrebu treba da drzi 2-3 dana komotno. Meni je cak i drzao bateriju i 4 dana.

A da lazu za trajanje baterije ja se uvek osvrnem na moj iPad. Jednom prilikom sam na putu do mora od 10 sati gledao filmove sve vreme na njemu i ako verujes ostalo mi je 20ak% baterije. Toliko o tarabama sa Apple logotipom na sebi :laugh:

Signature 

Profile

Posted: 07 October 2011 03:16 PM   [ # 13 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Meni baterija doživi tih ‘200 sati’ samo kad sam u inostranstvu pa je isključen 3G (data uopšte); bluetooth, a WiFi se upali par puta dnevno.

A ovako, u BG-u, kada je stalno na netu (bilo na nekom od milion WiFi-a na koje se kačo ili na 3G-u) i kad je stalno upaljen BT - ne traje duže od dan ipo (ili i manje ako sam dokon i kod kuće).

I to mi je normalno.
Nije mi poenta da izvlačm 110% iz baterije, nego da imam real-time push notifications, da mi BT u kolima automatski skonta telefon, itd.

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 07 October 2011 03:23 PM   [ # 14 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Strašno je koliko se kod mene brže baterija prazni kada mi je 3G uključen (na Androidu). Mislim da se isprazni za 4h slušanja muzike, auto-brightnesa napolju i povremenog GTalkovanja.
Pitao sam ovo gore jer sam imao jedan jeftin iPhone 4 na raspolaganju, pa se nešto dvoumio da ga ostavim sebi, ponajviše zbog Instagrama, a onda shvatio da mi ne odgovara ipak uređaj. Baterija jeste jača nešto nego ova kod mene, ali opet to nije to. Kad će neke bakterije početi da stavljaju u baterije, pa da pljuneš u nju i napniš je! 😊

Profile

Posted: 07 October 2011 03:23 PM   [ # 15 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-11-02

to sa 20% preko noci je resheno…mislim da je neka app napinjala (skenirala za net zbog bannera ili sta vec….obrisao sam nekoliko sumnjivih aplikacija i sve se vratilo u normalu).Drugo, kad se napravi 1,5-2 sata razgovora, a da su pozivi od 3-4 minuta, i kad se prodje safari josh 15-30tak min dnevno bez 3g-a (wi-fi i gprs…npr. pola-pola); na brajtnesu od jedne trecine, ali bez ikakvog daljeg pipanja mozda izdrzi 2 dana i da umre…..svako obradjivanje slike u nekom od programa (da je obradi u punoj velichini ne da je resizuje) jede baKteriju 3-4% .....ali ono sto sam iz iskustva zakljuchio je da promena signala izuzetno utiche na trajanje baterije…to je verovatno kod svih smart fonova tipa HTC HD2 (i u to sam se lichno uverio)...na nekim drugim obichnim fonovima (isto touch screen) pri promeni signala se nishta znachajno ne prazni batt.

Profile

1 2 > 
1 of 2