sinoc mi je telefon preko noci ispraznio 25% baterije u stand by-u,i primetio sam da je usage time bio bash veliki (neshto oko 6 sati).....poshto su mi svi procesi koji jedu bateriju iskljucheni (3g,wi-fi,cellural data,nortifikacije,location-ni,obrisani svi mail akaunti, osvetljenje ekrana na minimum..); posumnjao sam na par aplikacija (besplatnih, nije radjen snow i sl.) te sam neke obrisao, neke ostavio i pokushao da napravim statistiku u tom stanju, pa vidim da na svakih sat vremena on doda 2-3 minuta u ‘usage’(totalni stand by, bez chachkanja i poruka) i poshto stoji pored zvuchnika primetio sam da ima nekog transfera i zvuk je nalik onom kad stize poruka.Da li se to svima deshava, ili je u pitanju neki drugi problem? koristim 064, pa je bio prekid mreze juche ceo dan, da li je moguce da je to do telekoma neko s*anje koje chekira fon stalno ili….nemam pojima?
Jel’ti simfree ili je otkljucan sa Gevey karticom? Koji firmware imas na njemu? Desava se da se zbog Gevey-a ili jailbreak-a cak i odredjenog firmware-a da telefon trosi bateriju kao lud. Tipa znam slucajeve (drugari) gde je 1 dan baterija trajala najvise. A ljudi su imali pogaseno sve i samo par poruka i jedan, dva poziva i to ih je ‘kostalo’ da baterija traje 1 dan.
sim free, ver. 4.3.5 (8L1)...ima samo modem firmware da pishe i on je 4.10.01…iskreno mislim da je bila neka od applikacija, jer mi je od sinoc istroshio tipa 2%..ali me ponovo zanima kakav je taj ritual koji na svakih sat vremena dodaje par minuta u usage time..
Vidi da li ti je u Settings > Mail, Contacts, Calendars > Fetch New Data stavljeno na Manually. Push neka ti bude ukljuceno ali manuelno skidaj mail. Ovako ce on sam da osvezava mail naloge ako je podeseno na odredjeni vremenski interval i verujem da to moze da ti trosi bateriju.
Koliko se može očekivati da prosečno traje baterija (da parafraziram, koliko vama traje); ako su svi servisi uključeni, osim automatskog skidanja pošte?
zavisi od pozadinskog osvetljenja,promene signala mreze, svojevoljnih aplikacija da napinju u trazenju wi-fia ili necheg drugog i naravno kolichine razgovora (skljocanje kamerom, slushanje muzike, i gledanje video sadrzaja necu ni da rachunam)....ali recimo da je prosek jedan dan, po meni..
U koliko ti nije ekran uključen dok slušaš muziku, nema šanse da ti puno utiče na bateriju. Dalje, ako se gleda video koji je konvertovan za iTunes (h.264 u formatu m4v) baterija će znatno duže trajati u odnosu na gledanje filmova u nekom drugom formatu na vlc ili buzz playeru. Ovo se odnosi čak i na divx pa sve i da je što se rezolucije i bitrate-a prilagođen iPhone-u opet će se baterija više trošiti nego kad se film pusti iz iPod aplikacije.
Malo je jedan dan za uredjaj kojem je baterija deklarisana na 200 sati. To je malo preko 8 dana trajanja. Ako ga da izvines ne je*es non stop satima naravno da ce isisati bateriju brzo. Ali uz neku relativno normalnu upotrebu baterija bi trebalo da traje 2 do 3 dana bez dopunjavanja.
A da ti potrosi 20% baterije u standby tokom noci kad nista ne radis to bas nije normalno. Jer kao sto rekoh, baterija na iPhone 4 i iPhone 4S je deklarisana na 200 sati standby.
meni sastavi 2-3 dana samo kad ga norm koristim, tipa bar 1h razgovora i 1-1,5h browsinga na 3g i poneko skljocanje kamerom, a ako se bas zaigram sa njim sastavi ceo dan bez problema al to je kad bas zalegnem na igrice ili gledanje filmova, sve u svemu po meni je bitno da nema potrebe za ponovnim punjenjem pre nego sto dodjem kuci, a sad boze moj tih 200 sati, pise i na tarabi… :D
Apple je kad se uporedi sa drugim proizvodjacima ne naduvava podatke tek tako. I ako im je neki proizvod kompletan do kraja to je sigurno iPhone. Pise 200 sati ali zato sam i rekao da uz normalnu upotrebu treba da drzi 2-3 dana komotno. Meni je cak i drzao bateriju i 4 dana.
A da lazu za trajanje baterije ja se uvek osvrnem na moj iPad. Jednom prilikom sam na putu do mora od 10 sati gledao filmove sve vreme na njemu i ako verujes ostalo mi je 20ak% baterije. Toliko o tarabama sa Apple logotipom na sebi :laugh:
Meni baterija doživi tih ‘200 sati’ samo kad sam u inostranstvu pa je isključen 3G (data uopšte); bluetooth, a WiFi se upali par puta dnevno.
A ovako, u BG-u, kada je stalno na netu (bilo na nekom od milion WiFi-a na koje se kačo ili na 3G-u) i kad je stalno upaljen BT - ne traje duže od dan ipo (ili i manje ako sam dokon i kod kuće).
I to mi je normalno.
Nije mi poenta da izvlačm 110% iz baterije, nego da imam real-time push notifications, da mi BT u kolima automatski skonta telefon, itd.
Strašno je koliko se kod mene brže baterija prazni kada mi je 3G uključen (na Androidu). Mislim da se isprazni za 4h slušanja muzike, auto-brightnesa napolju i povremenog GTalkovanja.
Pitao sam ovo gore jer sam imao jedan jeftin iPhone 4 na raspolaganju, pa se nešto dvoumio da ga ostavim sebi, ponajviše zbog Instagrama, a onda shvatio da mi ne odgovara ipak uređaj. Baterija jeste jača nešto nego ova kod mene, ali opet to nije to. Kad će neke bakterije početi da stavljaju u baterije, pa da pljuneš u nju i napniš je! 😊
to sa 20% preko noci je resheno…mislim da je neka app napinjala (skenirala za net zbog bannera ili sta vec….obrisao sam nekoliko sumnjivih aplikacija i sve se vratilo u normalu).Drugo, kad se napravi 1,5-2 sata razgovora, a da su pozivi od 3-4 minuta, i kad se prodje safari josh 15-30tak min dnevno bez 3g-a (wi-fi i gprs…npr. pola-pola); na brajtnesu od jedne trecine, ali bez ikakvog daljeg pipanja mozda izdrzi 2 dana i da umre…..svako obradjivanje slike u nekom od programa (da je obradi u punoj velichini ne da je resizuje) jede baKteriju 3-4% .....ali ono sto sam iz iskustva zakljuchio je da promena signala izuzetno utiche na trajanje baterije…to je verovatno kod svih smart fonova tipa HTC HD2 (i u to sam se lichno uverio)...na nekim drugim obichnim fonovima (isto touch screen) pri promeni signala se nishta znachajno ne prazni batt.