1 2 > 
1 of 2
Gde su, šta rade?
Posted: 01 February 2008 02:06 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Da li neko zna sta je sa D. Lanikom, Markom Kiricem, Zarkom Berberski (oni su svi pisali o ST-u koliko se secam)? Kao i Branko Jekovic i Dusan Dimitrijevick koji su pisali o Atariju u Svetu Kompjutera… B. Jekovic radi DTP, vidim da tu i tamo napise tekst za SK o Adobe-u ?

BTW gde se dednuo moj Avatar??

Dalibor je u ÄŒeškoj i, pazi ovo, veliki je protivnik Applea. B) Možeš da naletiš na po koji njegov komentar uz tekstove na Tehnopolisu na B92, potpisuje se punim imenom i prezimenom.

Marko je u Kaliforniji, otišao je mislim 1992. ili početkom 1993.-e. Izgubio sam kontakt s njim, a onda sam nedavno kada sam kupio novog iMaca prebacivao mailove iz Eudore u Mail i naletim na njegove porku iz 2001.e kada smo se poslednji put dopisivali. Ne budem lenj, pošaljem mu mail i istog dana stiže odgovor. Razmenili smo koju poruku, a ja mu dadoh broj telefona i slično, i rekoh mu da ubeleži u Outlook ili već šta koristi, a on mi odgovori da će da upiše u iCal i AddressBook, ‘ovo je poštena kuća.’ kaže. B)

Žarko je u Sijetlu, radi C# i .NET, barem tako je napisao Ljubiši u emailu, otišao je tamo 2000.-e, znam da sa ubrzo po mom dolasku u Španiju slao faks sa pismom preporuke za njega nekim Amerima.

Kermita sam sreo prošle godine na onom događaju u Bitef tetru kada je Adobe, tj. njihov ovdašnji distributer, prikazivao CS3. I dalje radi isto, ima lokal u onom tržnom centru kod Klasa u Južnom bulevaru.

Dule je u Beogradu, radio je u nekoj firmi koja piše softver i distribuira neki ERP alat pisan valjda u Javi tako da radi i na Macu, pa me zvao da mi nudi procenat ako uspem da prodam nekim Macovcima. Od onda se nismo čuli, jedino znam da mu firma više nije locirana kod Doma inžinjera i tehničara, preko puta Ozona, tu smo se i sreli par puta.

Kad već pominjemo stare AtariSTe, isto mi je iskrsla adresa Janeza Valanta sa Bleda, pa sam i sa njim uspostavio kontakt posle dosta godina.

A mene interesuje zna li neko šta se desilo sa Željkom Trogrlićem iz Osijeka?

Za avatar uploaduj ponovo, verovatno se izgubio kod vraćanja sajta iz bekapa prilikom nekog od difejsovanja od strane Turaka.

Post edited by: madamov, at: 2008/02/01 14:10

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 01 February 2008 03:03 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  470
Joined  2007-05-15

uf, uplasio sam da ovde nije dozvoljeno ‘šoranje’ po micro$oftu :D :D

ja sam Valanta J. tek kasnije ‘upoznao’ 😊 preko YesCrew-a (demo scena)

http://yescrew.atari.org i dopisivao se sa njim. Odakle ti znas Valanta?

Licno sam samo upoznao Dusana D. (kupio tonu Atari knjiga od njega); Geurina Kodnika i Ljubishu R. 😊 (preko Guerina) i tebe Milane u galeriji pre neki mesec 😊

Signature 

http://milan.kovac.cc

Profile

Posted: 01 February 2008 04:13 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

kovacm wrote:

ja sam Valanta J. tek kasnije ‘upoznao’ 😊 preko YesCrew-a (demo scena)

http://yescrew.atari.org i dopisivao se sa njim. Odakle ti znas Valanta?

Preko Sezama naravno. B) Čak smo se čuli jedared telefonom kada sam 1994. bio na svadbi mog burazera od ujaka u Sloveniji i kao se nešto dogovarali da se možda vidimo negde na pola puta između Bleda i Pohorja, ali ne stigosmo.

Licno sam samo upoznao Dusana D. (kupio tonu Atari knjiga od njega); Geurina Kodnika i Ljubishu R. 😊 (preko Guerina) i tebe Milane u galeriji pre neki mesec 😊

Ako si upoznao, onda je lično. B) Šalim se, privatnp me ortaci zovu ‘jezička picajzla’, izvini. B) Guerina nisam video preko deset godina. A ljiubisha R. je pretpostavljam Ljubiša Živanović? B)

Post edited by: madamov, at: 2008/02/01 16:14

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 01 February 2008 08:55 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  729
Joined  2005-05-07

Pre neki dan sam se par sati raspravljao sa Daliborom. Covek je veci pisijevac od Bilija. :sick: Ma, jedino Miki i ja odavde i starog drustva sa Sezama imamo licni Mac. Svi ostali su veliki Bilijevi podanici. :sick:  Al neka, ja makar mirno spavam. :laugh:

P.S. Ma, za to ‘R’ ima mali da strada. Jos samo da se javi Markizu da kaze da li mu je stigla kartica za Falkona. 😊

Signature 

I’m one of those old-fashioned people who believe that computers are supposed to make life less complex and more enjoyable

Profile

Posted: 01 February 2008 10:34 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Čuo si se sa Daliborom Skypeom ili nekako drugačje?

Post edited by: madamov, at: 2008/02/01 22:36

Signature 

Profile

Posted: 01 February 2008 10:41 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Pre neki dan sam se par sati raspravljao sa Daliborom. Covek je veci pisijevac od Bilija.

A onoliko ih je pljuvao. B) Nego, dok sa mlistao te stare mailove kod prebacivanja istih iz Eudore u Mail, ugledao sam i neke njegove kada je još bio zelen u Pragu pa mu uletelo da održava i neke Macove gde me je nešto pitao. Mislim da se kod njega dogodilo to da ga je nepoznavanje problematike iznerviralo ili neko ko je radio tamo sa tim Macovima.

Izgleda da sve njih nervira to što je Apple uopšte opstao, i to ne da je opstao, nego je maltene opet na vrhu (ko ne zna, Apple je po vrednosti još pretprošle godine pretekao Dell, a 2007.-e HP).

Signature 

Profile

Posted: 01 February 2008 11:11 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  443
Joined  2005-05-16

Dalibora ne znam lično, sećam ga se preko njegovih tekstova o ST-u iz SK-a,. Sada je krajnje negativno orijentisan prema Eplu u svojim komentarima na B92 Tehnopolisu (koji je, uzgred, pravi shit od sajta). Izgleda da nikako da preboli što je Epl preživeo a Atari nije, a tih godina (druga polovina ‘80-ih) se ST praktično smatrao Mekintošem za siromašne, čak je i od milošte nazivan Jackintosh (po Jack-u Traimelu, naravno).

Profile

Posted: 02 February 2008 04:19 AM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  426
Joined  2005-11-24

Procitao par tekstova njegovih na Tehnopolisu i da je negativan to je tacno. Da je sajt shit, pa sta znam, sa tehnicke strane i nije toliko, konceptualno, nazalost da.

Primetio sam u par navrata da su ljudi koji tamo pisu, ne pismeni, ili preciznije iskazano, ne umeju da prevedu tekst sa engleskog na srpski kako treba, vec koriste bukvalne prevode i rogobatne recenice. :pinch:

Signature 

Redmond, start your photocopiers.

Profile

Posted: 02 February 2008 05:49 AM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

Izgleda da nikako da preboli što je Epl preživeo a Atari nije,

Ma Atari bi propao zbog njega i slicnih. On i Dule pisali onolike tekstove o GEMu i GUIu a onda ‘crtali’ svoje programe. Vec tada su iskazivali sklonost ka vindoze platformi. :whistle:

Signature 

I’m one of those old-fashioned people who believe that computers are supposed to make life less complex and more enjoyable

Profile

Posted: 02 February 2008 09:49 AM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Kad smo već kod ove teme, zna li neko šta je sa Tomislavom Pavličćem?

Poslednji put se javljao na Milgramovu Mekalistu iz Njujorka.

Signature 

Profile

Posted: 06 March 2008 08:12 PM   [ # 10 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  15
Joined  2008-03-06

Tu smo, valjamo neku robu, hardver, softver, opsluzujemo neuke korisnike i tako to. Na zalost na njindonjsu, ovi sto koriste mac-a su verzirani pa znaju i sami. Nema leba od vas, uglavnom 😛

Profile

Posted: 06 March 2008 11:56 PM   [ # 11 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

Tu smo, valjamo neku robu, hardver, softver, opsluzujemo neuke korisnike i tako to. Na zalost na njindonjsu, ovi sto koriste mac-a su verzirani pa znaju i sami. Nema leba od vas, uglavnom 😛

Umalo se nisam slogirao kad te videh na sajtu! :woohoo:  Ajde svrati u subotu…

Signature 

Profile

Posted: 07 March 2008 11:02 AM   [ # 12 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  15
Joined  2008-03-06

ljubisha wrote:
Umalo se nisam slogirao kad te videh na sajtu! :woohoo:  Ajde svrati u subotu…[/quote]

Ne smem da obecam za ovu subotu posto vec imam neki dogovor ali ima vremena 😊

Profile

Posted: 15 March 2008 10:59 PM   [ # 13 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  192
Joined  2006-11-27

Samo da se i ja sa noSTalgijom seti svog prvog racunara Atari ST 1040.

I nekih veoma Mocnih ljudi kao sto je Dusan Dimitrijevic vrhunski u to vreme programer u cini mi se masincu ako je on bio aktuelan u doba Atarija.

Ja sam naravno skupljao samo muzicki software i u to doba veoma trazene Midi filove.A on mi je nekoliko puta uzivo demonstrirao kako se brise zastita iz Cubase Audija Falcon edicije da softwar radi i bez hardwerskog kljuca Wooow!

Od tada pa do danas proslo je mnogo godina i mnogo Macova cini mi se da se to desavalo negde 1984 1990 godine.

Kada sam kupio svoju prvu G4 masinu otprilike 2000 godine sam ga u nadi da moze da mi nesto odradi kontaktirao ali mi je rekao da na Os X nemoze nista da odradi i tu se prica zuavrsava…..

Eto malo smo se setili Hvala na paznji !

Profile

Posted: 16 March 2008 10:19 PM   [ # 14 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  2
Joined  2008-02-24

Bogami videh vas nekoliko u galeriji.

Marka Kirića nisam ni čuo ni video od kad su otišli za Amerikama…
Mada sa njegovim klincem sam nešto malko kontaktirao pre neku godinu na ICQ ali nešto kratko(mali je inače postao pravi debeli popocorn pizza eating amerikančć).

Dalibora redovno vidjam na Skypetu, a Zarko se javi samo i isključvo kad mu pošaljem neki cirkularni mail u ostalim slučajevima se ne javlja kao da mu tražim pare.

Tebe Kermit nisam video pa ima bogami nešto posle tvoje svadbe smo se videli par puta od tada ništa.

E sad da li neko se seća Pavla možda???

v.

Profile

Posted: 18 March 2008 09:10 AM   [ # 15 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  470
Joined  2007-05-15

A da li se ti Pavle secas Digital Dreams Creative Crew-a? :D Sase Rakica i mene 😉

(ja se secam i da me je Ljubisha non-stop ispravljao da nisi Pavleta vec Pavle :D)

Signature 

http://milan.kovac.cc

Profile

1 2 > 
1 of 2
‹‹ Tehnički rečnik-engleski      ogrebotine ››