Itunea store problem
Posted: 09 October 2011 06:44 PM
Newbie
Rank
Total Posts:  21
Joined  2011-06-12

Imam jednu veoma bezveznu situaciju koju nemam pojma kako da resim.

Naime imam nalog na App Store za Mac preko koga kupujem aplikacije. Registrovao sam nalog na slovenackom app storeu, a koristim nasu visa karticu. To sve radi.

Medjutim pre neki dan sam kupio za iphone par aplikacija sa istim nalogom ista kartica, dakle sve isto.
Aplikacije na iphoneu sam instalirao i to je sve proslo glat.

Medjutim danas vidim da on jos nije skinuo pare sa kartice. Ok rekoh, mozda kasne. Hteo sam da uzmem jos jednu free, medjutim iz Itunesa mi kaze da ne moze da izvrsi obradu, posto dugujem. Kada odoh vidim da stvarno dugujem, jer on nije ni skinuo one pare od pre par dana. Kako znam da tu imam para na kartici, pokusam opet da platim i on mi kaze da ova VISA kartica nije validna u Sloveniji. Uf, rekoh ajde da kupim kredit preko qvauchera. Kupim, probam da ukucam Redeem code (Gift card); medjutim kaze da ovaj kod vazi samo u US.

I sada situacija da ne mogu da izvrsim nikako placanje jer sam prakticno zarobljen. Probao sam da promenim US kao drzavu, on mi kaze da moze tek kada promenim tip placanja. Na ‘Payment Information’, ne mogu da unesem Gift Card jer je za US, a ne mogu da platim karticom jer nije validna u SLO.
Inace ovo sa karticom radi, ponavljam, na app storeu za Mac apps.

Da li neko ima neki predlog kako da resim ovu glupost?

Post edited by: korso, at: 2011/10/09 18:55

Profile

Posted: 09 October 2011 08:29 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Slovenci su nedavno (neko na sastanku reče od 1. oktobra) dobili potpuni iTunes Store, ne samo App Store, tako da je i moja kartica (VISA Classic Societe GEnerale banke) prestala da radi sa slovenačkim App Storeom. Biće da je ovo tvoje isti slučaj. Trenutno sam na hrvatskom App Storeu i tamo još radi.

Post edited by: madamov, at: 2011/10/09 20:30

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 09 October 2011 08:32 PM   [ # 2 ]
Newbie
Rank
Joined  2011-06-12

Ovo je moje 4. oktobra kupovano.
Bilo kako bilo imas li neku ideju kako da resim? Generalno sam zakljucan i ne mogu da se prebacim na bilo koji drugi app store. Ne mogu ni da radim update aplikacija, ama bas nista. Odma me vodi na billing information.

Profile

Posted: 09 October 2011 08:37 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Nadji nekoga u sloveniji da ti plati to tj. nekog prijatelja i sl. pa kada zavrsis sa tim onda prebaci account na US i rokaj qvauchera i to je to.

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 09 October 2011 08:39 PM   [ # 4 ]
Newbie
Rank
Joined  2011-06-12

Da imam nekog, odradio bi to sigurno.
Inace, ne gine prebacivanje na HR posto tamo rade nase kartice jos uvek. Za par appova na telefonu nije neki problem, ali za appove na racunaru jeste *ogroman*.

Profile

Posted: 10 October 2011 11:53 AM   [ # 5 ]
Newbie
Rank
Joined  2011-06-12

Upravo mi je stigao Itunes receipt gde mi je naplatio/skinuo pare sa kartice. Kako, nemam pojma!? Proslo je u svakom slucaju.
Dakle vise ne dugujem i taj deo problema je resen.
Kazem deo zato sto sada imam drugi.

Probao sam da izvrsim verifikaciju nase kartice jutros (isto kao i juce 100x); ali je i on dalje ne prihvata. Ali je isto tako kao sto rekoh skinuo pare. Nesto tu debelo nije kako treba. Bilo kako bilo kako imam sada Gift Card resim da se prebacim na US store. Ok, sve prodje lepo, imam $10 kredita.

Kada sam otisao na MAS, nijednu aplikaciju koju sam inace pazario na slovenackom mi ne prikazuje u ‘Purchased’ delu.
Dok u Itunesu vidi sve aplikacije koje su kupljene na slovenackom za IPhone.
Naravno sada imam $10 kredita na US storeu pa ne mogu da se vratim na slovenacki (pitanje je da li bih mogao i kada potrosim tih $10 posto kartica nije validna kao sto sam gore opisao).

Ono sto mi je najbolje je da ostanem na US i da sve radim preko Gift Carda i resim se muke dok ne nadjem neko bolje resenje, ali samo kada bih mogao da povratim aplikacije koje vec imam na MAS koje su u odeljku ‘Purchased’.

Da li neko za ovo ima resenje ili ideju? Toliko vremena izgubih na ovo da je neverovatno.

Profile