Zdravo drugari, long time no see.
Da skočm na problem… Zaplenio sam devojci MBP (Late 2009 15’) i hteo da joj instaliram Lion-a. Kako je MBP još uvek bio na Leopardu instalirao sam Snow Leopard, pri instalaciji formatirao HDD i nastavio da instaliram Lion-a.
Međutim đavo ne da mira, nakon pokretanja Lion instalacije instaler je prekopirao fajlove (ili šta već radi u prvom koraku) i zatražio reboot. Kliknem na reboot, kompjuter se ugasi, čje se chime, pojavi se apple logo, pojavi se i spinner i dve sekunde zatim i kernel panic.
Okej, reko istripovao se, uradim force restart, opet kernel panic… I tako par puta.
Snow Leopard > format > Lion > restart > opet kernel panic!
Ponovio proces par puta, pritom svaki put pre pokretanja Lion instalacije sam odradio Repair Permissions & Repair Disk i džabe.
Kontam, možda ne valja dmg u kom je instalacija Lion-a. Skinem drugi isto. Skinem i 10.7.1 install opet isto.
Uradio hardverske testove sa ThinkerTool Pro & Apple Hardware Test i sve komponente su prošle testove.
Googlao sam kao manijak dva dana i nigde ništa nisam našao osim par slučajeva koji imaju isti problem ali nisu ni oni uspeli da reše.
Pritom Snow Leopard radi najnormalnije.
Nemam beterije u fotoaparatu ali kernel panic je vrlo sličan (ako ne i isti) ovom:
/
Post edited by: jeeStyle, at: 2011/10/10 20:02