Jako bitna promena!!
Osim što sistem radi nešto brže, meni je bitna promena to što mi se više MacBook Pro ne greje kao sumanut:)
MacBook Pro 13’, Model early 2001
Temperature su idle bile oko 50 stepeni, a kada sam nešto radio ili download-ovao (kao sada) 55-60. Sada je temperatura na prihvatljivih 46. Definitivno je bilo nešto do OS-a.
edit: I miš radi mnooogo bolje: Logitech VX Revolution
A ti je i iCloud:)
Stigao je i update za Aperture (3.2); iTunes (10.5); iPhoto ‘11 (9.2); a uz update za Lion-a ide i update za HD Recovery.
Ja sinoć videh na Tviteru da je bio apdejt, pa sam ostavio da se skida preko noći (beše 10.7.2, iTunes i Recovery); jutros pred polazak na posao pustio da se instalira, pa ću videti kad dođem kući kako stoje stvari.
Za oblak ću tek da vidim šta je i šta će mi. Grejanje sa sa MBP 13’, rani 2011, mi nije bio problem, ovih dana ga još priželjkujem B). Hladan, majku mu, kad ga uzmem u ruke, posle po paljenju bude 39-42C. Poželim da se greje malo više na ovu zimu :laugh: Ali videćemo kako će sada ići, može samo bolje, nervirao me je onaj njegov termalni menadžment gde drži na 2000RPM sve dok ne vidi da će da rokne preko 90C, sve da bi bio što tiši (iako se ventilator ne čuje dok ne pređe 3600RPM). Ali SMCFanControl nisam pipnuo celo leto, a čni mi se da će i postolje za lap da ide u kutiju na neko vreme.
E da, stiže i XCode update (za drugi topik); a ja kreten po običaju zaboravio AppleStore pwd (ili me sinoć nisu hteli ulogovati jer su bili mnogo opterećeni, ko zna).
Meni su bili promenili password jer sam im dugovao $2 čtavih par dana (jeb’o ih ja u ‘skinem ti $1 sad, ostalo kasnije’ sistem); tako da sam morao password recovery…
Ja sam imo neki problemčć sitan sa Lionom do pre nedelju dana (sve je užasno seckalo posle dana korišćenja, a posle restarta, radi sve ko podmazano opet na dan) ali je sve to nestalo kad sam reinstalirao sistem. Jutros uradih 10.7.2 i deluje podmazanije, ali ništa spektakularno… do duše nisam stigo sve programe da isprobam, ali ovih 15tak koji konstantno rade, za sad šibaju lepo…
Meni sada iMac radi daleko bolje, ostale racunare jos nisam probao.
OS X 10.7.2 i iOS 5 (za sada samo na iPadu dok ne izbace untethered JB) rade veoma lepo.
Jedino mi ova nova native Facebook aplikacija puca kao kineski kondom
Meni je ubio bluetooth mis , nece sad da se reconectuje pa to ti je.Ubio je i trim suport, samo sam ponovio pac i sad je ok.Ali ovo za misa me je iznerviralo prilicno! (sve sam pokusao) jedino da ga munem kroz prozor, mozda proradi!
Pa, po ko zna koji put sam resetovao apple id, svejedno mi AppStore javlja ‘Your device or computer could not be verified. Contact support for assistance.’ iCloud analog ne mogul da napravim, dižem ruke do sutra. Taman da isprobam zagrevanje, pustiću ono moje blesavo indeksiranje sa Lucene, da vidim koliko će sad da spič.
Ju, ju, koliko losih kometara a meni je komp poleteo od ovog zadnjeg update-a. Lion koristim jos od DP1 i nikad anije ovako lepo radio.
U toj meri da sam ranije mislio da prosirim RAM sa 4GB na jos 4GB jer sam mislio da ce mi to pomoci. Sada vise nemam tih problema ali mi se vraca ona prica da nabavim neki SSD na mesto optike za sistem, i tako se stalno vrtim u krug.
Pa, po ko zna koji put sam resetovao apple id, svejedno mi AppStore javlja ‘Your device or computer could not be verified. Contact support for assistance.’ iCloud analog ne mogul da napravim, dižem ruke do sutra. Taman da isprobam zagrevanje, pustiću ono moje blesavo indeksiranje sa Lucene, da vidim koliko će sad da spič.
Dobro, ovo proradilo, XCode se skida (aman, svaki put po 4GB, dokle?)...
Ipak, start je još uvek osetno duži nego sa SL. Za dalje utiske ćemo videti.
OK a kako ti je proradio iCloud? Kod mene identična priča: ‘Your device or computer could not be verified. Contact support for assistance.’
Prvi start posle update je uvek duzi, ako si na to mislio.
Meni je komp isto poleteo, radi ispod 50 sve vreme (MBP13/2011)
Mislio sam da se posle SL-Lion update sistem sporije podizao, jedno 5-6 sekundi, preživi se 😊. Posle ovog update nema neke razlike.
DuleNS wrote:
mishaerror wrote:
mishaerror wrote:
OK a kako ti je proradio iCloud? Kod mene identična priča: ‘Your device or computer could not be verified. Contact support for assistance.’
Pa prvo nisam mogao ni da se registrujem, što pripisujem opterećenosti servera, odn. oblaka. Posle par sati sam napravio iCloud nalog i radilo je. Takođe sam sa AppStore accountom imao probema sa logovanjem. Resetovao sam password, međutim opet nije uspevalo logovanje, iako sam preko browsera mogao bez problema da uđem u svoj nalog za Apple ID. Proradilo otprilike kad i iCloud.