Ej momci, ‘ajde ovo važi i za onu temu ‘Šta se dešava sa dizajnom sajta?’, da ne šaljem duplo…
‘Ajde malo spustite tenzije. Dakle ovako, sajt je ovakav kakav je, glavni razlog je da niko za to nema mnogo vremena, svaka čast Mikiju koji ga i održava u životu. Nemanja, bez ljutnje, ali predlozi koje ti daješ su malo… nelogični.
Dakle, ide se na novi CMS, Expression Engine, dovoljno je fleksibilan i konfigurabilan za sve što nama treba, cena je $150 (sa forumom) za nekomercijalnu upotrebu, skupiti to ovde nije neki problem, već je i urađeno (valjda). Nema razloga niko da se ljuti, nije bitno učestvovati i ko koji računar koristi, niti će se iko ko je učestvovao ponašati ovde kao vlasnik nečega. Bitno je da smo krenuli sa mrtve tačke u vezi Mamboa i rupa u njemu. Smatram da je komercijalno rešenje prava stvar, ljudi koji od nečega žive su spremni da to i održavaju, neće se desiti da pređemo na novo OS rešenje, pa da razvoj prestane i pojavi se bezbroj rupa (Mambo/Joolma). Može to da se desi i sa komercijalnim rešenjem, ali znatno je manja verovatnoća.
Znač, odluka je doneta, ide se na EE, nema potrebe dalje tupiti o tome. Šabloni i rad sa njima je fleksibilan i omogući će lako menjanje izgleda i strukture sajta (ja ne znam, niti sam ikada radio sa istim, ali ako par ljudi ovde ima iskustva i tako tvrdi, nemam razloga da im ne verujem, a ni lista referenci EE-a nije za potcenjivanje). Kada se to jednom završi, na red će doći predlozi i crtač, pa da odaberemo koji je dizajn i koncepcija najbolja.
Nadam se da sam pomogao da se ova rasprava okonča, jer nema potrebe da se dalje zaoštravaju odnosi, a ako se vas dvojica (Miki i Nemanja) nešto baš ne podnosite, imate privatne adrese i poruke, pa tamo lepo raspravite.