‹ First  < 2 3 4
4 of 4
Bili smo defaceovani
Posted: 02 February 2008 03:50 AM   [ # 46 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  426
Joined  2005-11-24

Svega ovoga ne bi bilo da je pera otisao pravo u policiju.

Ne znam koliko sam puta ponovio, a sada cu i da molim ako treba da se ovaj forum, za koji smatram da je jedina oaza dobre i kvalitetne price, a pre svega prijateljske, preseli na normalan server koji ima hardverski firewall.

Ja sam vise nego voljan da dam, potpuno besplatno 500mb prostora da se sajt premesti.
Sve admin privilegije bi, normalno. ostale Milanu tako da moze da radi sta god mu je volja.

Jer ispostavi se jedan jedini put kada mi je zaista trebalo nesto odavde, ja dozivim da je sajt defaceovan.

Signature 

Redmond, start your photocopiers.

Profile

Posted: 02 February 2008 09:44 AM   [ # 47 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7587
Joined  2005-04-28

Ne znam koliko sam puta ponovio, a sada cu i da molim ako treba da se ovaj forum, za koji smatram da je jedina oaza dobre i kvalitetne price, a pre svega prijateljske, preseli na normalan server koji ima hardverski firewall.

Izgleda da moram da crtam opet, upadi nemaju nikakve veze sa hostingom i firewallom, isto bi bilo i da je hostovan na tom tvom hostingu. Jednostavno, Mambo ima rupu i to je to, recimo opali google search po imenu ovo turčna (‘iskorpitx mambo’) i sve ći te biti jasno. A svi ti hakovani sajtovi su na nekom hostingu sa hardverskim firewallom.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 02 February 2008 05:08 PM   [ # 48 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-11-24

Izgleda da nikada necemo znati, zar ne?  😊
Ponudjen ko pocascen.

ExpressionEngine ( sa forumom ) 149.90 USD.

Signature 

Profile

Posted: 02 February 2008 09:08 PM   [ # 49 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  443
Joined  2005-05-16

sirNemanjapro [PTS] wrote:

J***i ga, sve što vredi - košta. Ozbiljnim ljudima ne bi trebao biti problem da izdvoje €100.

Profile

Posted: 02 February 2008 10:17 PM   [ # 50 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Izgleda da nikada necemo znati, zar ne?  😊
Ponudjen ko pocascen.

Ti očgledno nećeš, kada ne želiš da razumeš nešto što je ponovljeno 100 puta: Mambo i Joomla, kao i svaki open source CMS ima rupa ne zna im se broj i upad na takve sajtove nema veze sa firewallom i podešavanjima na njemu.

Sigurnosnih rupa u njemu ima 0. U Mambou preko 200 nepečovanih, u Joomli ne znam.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 03 February 2008 12:51 AM   [ # 51 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-11-24

Nesto se ne secam da sam tvrdio da su rupe u Mambu povezane bilo kako sa hardverskim firewall-om.

Na zalost koristim modem (56k); i za pristup internetu i treba mi oko 1minut ako mi je strana vec iskesirana, a ako nije i do 3 minuta. Ne znam sta se desava, bio sam i ranije na Mambo\Simple Board forumima i nije bilo ovako opterecenje. Iz tog razloga predlazem normalan server, a ne home made server.

Jesam li ja mozda tvrdio da nemaju rupe?

Kako jedan moj drugar razvija svoj CMS i u chatu sam ga hipoteticki sam ga pitao da li bi hteo da da jednu free licencu za macserbia, on je se slozio.
Sad, ako volite, sto se mene tice, slobodno platite.

Signature 

Profile

Posted: 03 February 2008 01:51 AM   [ # 52 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  141
Joined  2005-07-17

Kako jedan moj drugar razvija svoj CMS i u chatu sam ga hipoteticki sam ga pitao da li bi hteo da da jednu free licencu za macserbia, on je se slozio.

Ako ti se taj drugar zove Rick Ellis, ja se slazhem

Signature 

> Apple fanboy - a person who bought a Mac before you did.

Profile

Posted: 03 February 2008 02:47 PM   [ # 53 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Nesto se ne secam da sam tvrdio da su rupe u Mambu povezane bilo kako sa hardverskim firewall-om.

Da te podsetim, samo par poruka niže si izjavio sledeće:

Svega ovoga ne bi bilo da je pera otisao pravo u policiju.

Iz ovoga mogu samo da zaključm da ti misliš da nam neko buši sam server da bi difejsovao sajt, što ne odgovara istini.

Na zalost koristim modem (56k); i za pristup internetu i treba mi oko 1minut ako mi je strana vec iskesirana, a ako nije i do 3 minuta. Ne znam sta se desava, bio sam i ranije na Mambo\Simple Board forumima i nije bilo ovako opterecenje. Iz tog razloga predlazem normalan server, a ne home made server.

Hm, a telefonska linija i njen kvalitet su izuzetno dobri za komparativni test brzina dva foruma. zaista ne znam šta mogu na ovo da odgovorim, ni link na neki uporedni test ni ni ništa.

Jesam li ja mozda tvrdio da nemaju rupe?

Nisi eksplicitno, ali svako tvoje pojavljivanje ovde posle dugog perioda nepojavljivanja se završi na predlaganju da se iskodira novi CMS, zameni server i slično.

A da ti nama hipotetički kažeš koji je to CMS da bi mogli da vidimo kakav je? Imam ja pet drugara koji to rade, ima dva ili tri korisnika ovog sajta koji se profesionalno bave time (jedan je napravio novi Blicov sajt, recimo); ali to ne odgovara ovome što je nama potrebno.

Post edited by: madamov, at: 2008/02/03 14:50

Signature 

Profile

Posted: 03 February 2008 05:42 PM   [ # 54 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-11-24

Ovo ne vodi nikuda.

Posalji mi mejl ( jer sam ja tebi slao oko 10tak i nisi mi nikada odgovorio ) na nemanja[at]plumts.com pa cemo pricati. B)

Signature 

Profile

Posted: 03 February 2008 06:05 PM   [ # 55 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Ovo ne vodi nikuda.

Posalji mi mejl ( jer sam ja tebi slao oko 10tak i nisi mi nikada odgovorio ) na nemanja[at]plumts.com pa cemo pricati. B)

Sad si već bezobrazan, poslao si dva i na jedan ti je odgovoreno. Mogu sadržaj da iskopiram ovde ako treba, ne bih bez tvoje dozvole.

U pravu si da ne vodi nikuda, ali nemam nameru da razgovaram privatno o ovome. Znač ili ovde, eventualno uživo na sastanku, ili nigde, sorry.

Signature 

Profile

Posted: 03 February 2008 07:20 PM   [ # 56 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-11-24

Ne pada mi na pamet da budem bezobrazan. Dobro nije 10 mailova, ali 5 sigurno jeste, ovo je screenshot sa mog maila (GoogleApps nalog). Nije sve moglo da stane u kadar, eto, jedan fali.

Da li postoji mogucnost da mailovi nisu stigli? To jeste suluda ideja, ali moze da se desi.

Signature 

Profile

Posted: 03 February 2008 11:26 PM   [ # 57 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Stigla su samo dva iz septembra, ove ostale nikada nisam dobio.

Signature 

Profile

Posted: 04 February 2008 12:55 AM   [ # 58 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-11-24

I sta sad? Ja sam neozbiljan i bezobrazan zato sto ne prolaze mailovi?
Ja ne mogu da gatam da li je stigao mail ili nije, kontao sam da je stvar u fazonu ‘ko te sisa’, i zbog toga posle nisam ni pisao.

I na kraju ja sam krivac sto me nema?:unsure:

Signature 

Profile

Posted: 04 February 2008 02:04 AM   [ # 59 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  443
Joined  2005-05-16

Ej momci, ‘ajde ovo važi i za onu temu ‘Šta se dešava sa dizajnom sajta?’, da ne šaljem duplo…

‘Ajde malo spustite tenzije. Dakle ovako, sajt je ovakav kakav je, glavni razlog je da niko za to nema mnogo vremena, svaka čast Mikiju koji ga i održava u životu. Nemanja, bez ljutnje, ali predlozi koje ti daješ su malo… nelogični.

Dakle, ide se na novi CMS, Expression Engine, dovoljno je fleksibilan i konfigurabilan za sve što nama treba, cena je $150 (sa forumom) za nekomercijalnu upotrebu, skupiti to ovde nije neki problem, već je i urađeno (valjda). Nema razloga niko da se ljuti, nije bitno učestvovati i ko koji računar koristi, niti će se iko ko je učestvovao ponašati ovde kao vlasnik nečega. Bitno je da smo krenuli sa mrtve tačke u vezi Mamboa i rupa u njemu. Smatram da je komercijalno rešenje prava stvar, ljudi koji od nečega žive su spremni da to i održavaju, neće se desiti da pređemo na novo OS rešenje, pa da razvoj prestane i pojavi se bezbroj rupa (Mambo/Joolma). Može to da se desi i sa komercijalnim rešenjem, ali znatno je manja verovatnoća.

Znač, odluka je doneta, ide se na EE, nema potrebe dalje tupiti o tome. Šabloni i rad sa njima je fleksibilan i omogući će lako menjanje izgleda i strukture sajta (ja ne znam, niti sam ikada radio sa istim, ali ako par ljudi ovde ima iskustva i tako tvrdi, nemam razloga da im ne verujem, a ni lista referenci EE-a nije za potcenjivanje). Kada se to jednom završi, na red će doći predlozi i crtač, pa da odaberemo koji je dizajn i koncepcija najbolja.

Nadam se da sam pomogao da se ova rasprava okonča, jer nema potrebe da se dalje zaoštravaju odnosi, a ako se vas dvojica (Miki i Nemanja) nešto baš ne podnosite, imate privatne adrese i poruke, pa tamo lepo raspravite.

Profile

‹ First  < 2 3 4
4 of 4
‹‹ Puko server???      Neko ugasio server ››