Koliko mi je poznato nema nikakve veze koja se zemlja izabere, potrebno je samo da se slazu adresa, grad i ZIP kod (mislim da i telefon mora da ima odgovarajuci predbroj).
Imam americki nalog sa NY adresom, bez problema.
Lako je. Kupite iTunes Gift Card (od raznih preprodavaca sirom Interneta);otvorite iTunes nalog (bilo koje zemlje,mada USA je najbolje,jer ima najvise aplikacija i muzike)... Ja sam neki John iz Kalifornije,i nikada nisam imao problema sa nalogom.😊
Ako ćemo već da kupujemo, što ne bismo kupovali svojim platnim karticama?
Moze li uopste? Ja sa ubih pokusavajuci,i nista nisam mogao nista da uradim.
Apple Store jednostavno nece da prihvati karticu,ako vodi na ime neke druge drzave.
Zemlja koja dobije i iTunes Store, odbija kartice iz drugih zemalja iako su do nekog trenutka radile (primer Slovenije od 1. oktobra, evo Slovenic od juče dobiše i iTunes Movie store). Hrvatski App Store još prima naše kartice.
Nego, je li provalio neko kako se na nekom storeu (slovenačkom u mom slučaju); može opcija za plaćanje vratiti na none? Možda da mi neko kupi u Sloveniji gift card, pa ukucam kod?
Nije samo u pitanju slovenački, već bilo koji, kad jednom daš broj kartice, više nemaš nigde opciju da je otkažeš... Možeš da probaš da obrišeš broj kartice, pa sačuvaš informacije, pa kad probaš ponovo, ako nema ‘none’ opcije, moraš ugasiti nalog, pa iz početka sa istim mailom registrovati ‘novi’ tako što odeš na appstore i probaš da pazariš jednu free aplikaciju 😊
Problem je što sam se prebacio na hrvatski store i sada mi ne da da se vratim da slovenački dok ne ukucam ispravan broj kartice.
Ako ne uspem uskoro da rešim, moram da vidim sa rodbinom da uzmu neku debitnu karticu tamo na svoje ime, ja da im šaljem keš, a oni da uplaćuju.
Naime, ostao mi neki softver i sve što sam pazario za iPhone na slovenačkom nalogu. To su sitnice, ali Apple Remmote Desktop naš i nije, ne bih da ga kupujem ponovo. B)