1 2 3 > 
1 of 3
iPhone 2g problem
Posted: 23 October 2011 11:03 AM
Newbie
Rank
Total Posts:  18
Joined  2011-01-14

E ovako:
u jednom trenutku komp mi je updatovao itunes i isti nije teo da mi prepozna telefon (kada ga prikljucim niti se puni niti se pojavi u itunesu) sto me je povelo da skinem wifi sync sa kojim je radio bez problema, a telefon sam punio preko zidnog punjaca. U medju vremenu ortaku sam restorovao isti telefon i radilo je kako treba.Kada je moj fon dosao na red da se sredi tu nastaje problem.Kompijuter ga uopste ne prepoznaje, probao sam (mislim da mi je to bila najveca greska) sa erase iphone iz general menija da ga resetujem. Sve je to proslo kako treba, medjutim zaglavi se sa jabukom koju sam sam postavio kad sam uzeo telefon.

probao sam da ga stavim u
recovery mode- pojavi se da ga povezem na itunes ali ga on ne vidi.(kao ni kompijuter).

da ga stavim u DFU mode - ne prepoznaje
Zamenio kabl - ne prepoznaje
probao na 3 razlicita kompijutera osX, XP i Vista - nista.
reinstalirao osx - bez napredka
instalirao sam i stariju verziju itunesa - nista
kada odem na sistem profiler i pogleedam na USB ports moj telefon nije prepoznat.
e sad ne znam sta to znaci ali, kad se ode u folder (na meku) librery/receipts trebalo bi da tamo postoju file apple mobile device pkg koji bi trebao da bude driver za iphone itd., a nema ga tamo. Ostali fiovi potrebni za iphone su na mestu (AppleMobileDeviceSupport.kext)

Sve u svemu na koji god komp i sa kojim god kablom povezem iphone nema nikakve reakcije na kompijuteru, sad mene zanima da li to moze da bude hardverski kvar ili je samo softverski, ako je sofverski kako to moze da se sredi ako ima leka?

unapred hvala kakav god bio odgovor.

P.S. Telefon je otkljucan redsn00w-om 9.4 ako ima veze sa tim
Jedino sto nisam probao je da istrosim batriju pa da ga onda povezem ali bih voleo da mi neko to potvrdi da to moze da uspe.

Post edited by: budiscau, at: 2011/10/23 11:06

Post edited by: budiscau, at: 2011/10/23 11:30

Signature 

iMac 20 2007
iPhone 3g 8gb
za sada 😊

Profile

Posted: 23 October 2011 12:56 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  156
Joined  2010-04-08

Ovako, telefon ti je ostao zakucan na jabuci zato sto si uradio erase iphone a telefon je pre toga bio jailbreak-ovan. To je sigurno i to se resava stavljanjem novog rom-a.  Ali pre toga komp bi morao da ti vidi telefon. E to ne znam da ti pomognem. Javice se vec neko iskusniji. Pozdrav

Signature 

iPhone 7 128GB

Profile

Posted: 23 October 2011 01:07 PM   [ # 2 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Da li ti se telefon puni na punjaču zidnom?
Ako se puni, neka se napuni skroz, a ako se ne puni, onda ostavi telefon da stoji na punjaču sve dok ne krene da se puni (ovo može da potraje i satima ako je baterija pala ispod dozvoljenog minimuma).

Ako ti se telefon kad bude bio pun ne projavljuje u system profilery, ni u device manageru pod winom, onda je definitivno hardware problem, (kabl ili telefon). Da li koristiš original kabl ili kineski?

Sve ovo pitam ne bili eleminisali neke od mogućih problema.

Ovo što je mgugi rekao je tačno što se zaglavljivanja na jabuci tiče.

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 23 October 2011 05:41 PM   [ # 3 ]
Newbie
Rank
Joined  2011-01-14

Da, zaboravio sam da napomenem da me ne brine toliko jabuka za to sam i sam shvatio gresku vec to sto nece da mi komp prepozna fon :D

telefon se punio na zidnom punjacu bez problema, jedino sto sad ne znam (ne pojavljuje se baterija za punjenjekada je ukljucen, ali kad ga ukljucim u struju krene da se upali, a takodje to i uradi kada ga povezem na bilo koji od kompjutera).
Za kablove je dobro pitanje Svoj kabl koji sam koristio bi trebalo da je original,(dobio sam ga uz telefon mada je kupljen polovan a prodavac naravno nije nagovestio da li je kinez); kada je sve to krenulo bio je skroz pun mada ne znam koliko se trosio zbog silnih neuspelih restartovanja.

sto se tice punjenja kada ga ukljucim da li da ostavim jabuku da vergla ili da ga iskljucim skroz i ostavim na punjacu

Signature 

iMac 20 2007
iPhone 3g 8gb
za sada 😊

Profile

Posted: 23 October 2011 06:31 PM   [ # 4 ]
Newbie
Rank
Joined  2011-01-14

Hvala za odgovor, Samo mi reci sta se podrazumeva pod stavljanjem novog rom-a
da li mislis na ios?

Signature 

iMac 20 2007
iPhone 3g 8gb
za sada 😊

Profile

Posted: 23 October 2011 08:01 PM   [ # 5 ]
Administrator
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

Kineske kablove ćeš lako prepoznati (za nijansu su lakši) i plastični su, dok je na originalnom kablu bela guma mekana, ko silikon-pena, skroz čudan neki materijal, nije prost plastikaner.

Pod stavljanje novog roma, misli se na iOS. Što se tiče iPhone 2g, ne moraš da se zezaš sa custom romovima, jer i da pustiš iTunes da ga update-uje, za njega jailbreak i unlock furaju bez problema sa poslednjom (3.1.3) verzijom sw-a 😊

Jedino što može biti a da je logično jeste da je oštećen kabl ili pak konektor na telefonu, tj da dve žice rade (krajnje dve na kojima je struja) a jedna ili obe unutrašnje imaju prekid pa ga iz tog razloga računari ne vide kao uređaj. Ako sam te dobro shvatio, telefon se javi kad se stavi na komp isto kao i kad se stavi na zidni punjač, pa mi jedino to pada na um. Probaj ti negde da pribaviš kabl koji 100% provereno nije kinez i 100% provereno radi, čsto da bi onda bili sigurni da nije do kabla ni kompa.

Signature 

MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 23 October 2011 08:05 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  182
Joined  2010-08-15

Probaj ovako…
Iskljuci fon sa kompa (mislim na USB) pritisni dugme HOME,drži ga pritisnutog i ubaci USB u komp.

Signature 

Mac OS X
iOS

Profile

Posted: 23 October 2011 08:08 PM   [ # 7 ]
Newbie
Rank
Joined  2011-01-14

probao :/ nista to je onaj deo kada se pojavi da ga povezem na itunes ali fon nije prepoznat
hvala u svakom slucaju

Post edited by: budiscau, at: 2011/10/23 20:48

Signature 

iMac 20 2007
iPhone 3g 8gb
za sada 😊

Profile

Posted: 31 October 2011 02:21 PM   [ # 8 ]
Newbie
Rank
Joined  2011-01-14

Cisto da javim da sam resio problem :(
Kupio sam novi telefon, jer nemam mnogo vremena da ga cackam. Doduse otvorio sam ga i video da je i ranije bio otvaran jer mu fali jedan sraf i mislim da mu ulaz za usb nije u redu (nisam ga celog rasrafio).

U svakom slucaju hvala
mgugi-u, cika_kosti, ivanubg za odgovore i savete.

Jos jedamput Hvala momci. pozzz

Signature 

iMac 20 2007
iPhone 3g 8gb
za sada 😊

Profile

Posted: 31 October 2011 02:55 PM   [ # 9 ]
Administrator
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

Nek je sa srećom novi, ako je iPhone, a i ako nije :D

Signature 

MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 31 October 2011 02:58 PM   [ # 10 ]
Newbie
Rank
Joined  2011-01-14

Naravno da jes. Upgradovao sam se na 3g
Tako da cu malo da cackam stari kad stignem, cisto da se upznam sa unutrasnjosti i hardwerom starog.

Signature 

iMac 20 2007
iPhone 3g 8gb
za sada 😊

Profile

Posted: 31 October 2011 03:05 PM   [ # 11 ]
Newbie
Rank
Joined  2011-01-14

E kad si vec tu u blizini voleo bih da te priupitam, da li znas ista o projektu
whited00r, jel vredi instalirati ili je bolje odma da instaliram 4.1
(citao sam na nekim stranim forumima da je bolje ostati na 3.1.3, trebao bi mi multi tasking, a ne bih da cackam mnogo da se ne desi ista sudbina ko sa proslim)
Hvala

Signature 

iMac 20 2007
iPhone 3g 8gb
za sada 😊

Profile

Posted: 31 October 2011 03:11 PM   [ # 12 ]
Administrator
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

whited00r se dobro pokazao, bar na par telefona na koje sam ga stavio… Što se četvorke tiče, zaboravi, a i što se multitaskinga tiče, opet zaboravi. 3g je osakaćen što se rama tiče, a to je u suštini i najbitnije da bi multitasking radio kako treba. U principu će ti safari, mail, phone, sms i iPod konstantno u pozadini svakako raditi, tako da ti ne preporučujem da prelaziš na četvorku. Dakle, ili whited00r, ili 3.1.3 i ni makac više (pored tih što sam sređivao u ‘komšiluku, i ja sam imao 3g godinu dana, tako da ti ovo govorim iz iskustva. Ko god je prešao sa 3.1.3 ili 3.1.2 na iOS4, zažalio je zbog performansi.

Signature 

MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 31 October 2011 03:16 PM   [ # 13 ]
Newbie
Rank
Joined  2011-01-14

HHHm tako sam i mislio, nego sam teo da proverim sa nekim ko je imao vise iskustva sa tim. Iskreno receno sa cetvorkom sam se oprostio a i smaralo bi me iskreno da skidam ponovo neke aplikacije koje sam sacuvao na kompu za 3.1.3
Multitasking mi u principu treba samo zbog skypeta, a sve ostalo i ne koristim toliko tako da whited00r it is.
Jos jedared hvala 😊

Signature 

iMac 20 2007
iPhone 3g 8gb
za sada 😊

Profile

Posted: 31 October 2011 03:42 PM   [ # 14 ]
Administrator
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

Pa iskreno, ja koristim sad 3gs sa 4.3.3 sw-om i kad uključm skajp pojede mi bateriju za čas… Tako da za tu varijantu, najbolje ti je da korsitiš notifications, ili za čet im+, takođe sa notifikacijama… Moje kolege polako ali sigurno prelaze sa skajpa na google, što zbog androida, što zbog samog chat-a ugrađenog u mail… Skype je kako na kompu, tako i na bilo kom sistemu na telefonu (iOS i Android) iz godine u godinu sve veće s**nje… 😊

Signature 

MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 31 October 2011 04:47 PM   [ # 15 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  535
Joined  2010-06-20

Ja sam dosta radio sa WD. Skines 3.1.3 based unlocked za 3g, i bog da te pita. Toliko imam da kazem o wd. 😉

Profile

1 2 3 > 
1 of 3