Ljudi, sada nesto gledam spisak zemalja u kojima ce se za dve nedelje zvanicno pojaviti 4S:
Albania, Armenia, Bulgaria, El Salvador, Greece, Guatemala, Hong Kong, Malta, Montenegro, New Zealand, Panama, Poland, Portugal, Romania and South Korea.
Jebem ti drzavu kada nas je i Albanije pretekla. Ne znam samo koga ovi zuti lazu i o kakvoj evropi govore…
Ne bih da ti kvarim predizborno zadovoljstvo, ali to nema veze sa žutima, ni crnima, ni zelenima, već sa glupošću domaćih operatera.
Iz jednog od pouzdanih izvora (moj klijent, inače) sam nedavno čuo da je na nekom koktelu/partyju pitao direktora Telenora u čemu je problem, odgovor je glasio: ‘Srbija nije tržište za iPhone’ u smislu da bi prodali hiljadu komada i to je sve i da im se ne isplati. Sa druge strane (VIP) se navodno čulo da Apple traži da se unapred ugovori količna od 30000 komada (neki govore o 50000); a to je njima mnogo. Pri tome ne žele da pristanu na ono navodno deljenje profita tokom dve godine ugovora.
Što se mene tiče, moja firma plaća četiri računa kod Telenora u okvrinom iznosu od 6000 dinara mesečno, dovedu li iPhone dva od ta četiri će uzeti iPhone na ugovor i preći na skuplje pakete sa internetom. Ukoliko neko drugi dovede iPhone, dobiće četiri nova postpaid pretplatnika, pogotovo što se sada može zadržati broj telefona, a Telenor će ostati bez četiri pretplatnika.
Sada sam već vrlo blizu mišljenju da ih Vesa plaća da ne dovedu iPhone.
Srbija ne moze biti manje trziste za iPhone od Albanije ili Bocvane. Sta god da je zapravo razlog, Vesa ili Legija, bice da u konacnom to ipak itekako ima veze s zutima, crnima, zelenima…
Srbija ne moze biti manje trziste za iPhone od Albanije ili Bocvane. Sta god da je zapravo razlog, Vesa ili Legija, bice da u konacnom to ipak itekako ima veze s zutima, crnima, zelenima…
Sutra da dođu ljubičasti, Vesa će da bude dobar i sa njima (kao što je uvek i bio sa svakim od koga ima koristi); ali to ne znač da ti ljubičasti ili ovi sadašnji žuti mogu da kažu Norvežaninu šta da radi glede iPhonea. Doduše, Vesa sve to plaća našim parama od poslova koje mu nameštaju, tako da indirektno, da, tu si u pravu. B)
Ili dotični direktori operatera imaju stručnjake u svojim odeljenjima koji ‘tvrde’ da iPhone nikad neće proći u srbiji jer se blututom ne može prebacivati muzika, i tako uteruju strah u kosti direktora koji imaju prpu od norvežana ili austrijanaca…
Ili dotični direktori operatera imaju stručnjake u svojim odeljenjima koji ‘tvrde’ da iPhone nikad neće proći u srbiji jer se blututom ne može prebacivati muzika, i tako uteruju strah u kosti direktora koji imaju prpu od norvežana ili austrijanaca…
Pre neki dan gledam na RTS-1 emisiju, mislim da se zove Oko Magazin. Nas novinar je intervjuisao direktora telekoma austrije i pitao ga je da li ce Srbija dobiti iPhone. Odgovor je bio vrlo kratak: ‘Ne’.
Moj prvobitni komentar nije bio u okviru predizbornih kampanja, vec pre svega kao cinjenica da je Srbija i EU (ili Srbija u EU) samo jedna laz iz ko zna kojih razloga. Ovo je samo jedan od pokazatelja…
No, ovo nije forum koji se bavi politickim temama…
Prema tome je cekam druga da dodje sredinom ovog meseca iz Njujorka i da mi donese SimFree 4S, necu vise da cekam nase operatere 😉
Hm, sto se toga tice, cuo sam skoro neku pricu iz polu pouzdanog izvora, da su donekle i bili blizu postizanja dogovora sa telenorom, al je zapelo kod zelje telenora da dobije procenat od GLOBALNE prodaje sa app storea, na sta su po navodu price ljudi iz applea bili sokirani i ‘spakovali kofere’. Ne znam da li je 100% istina, ali me ne bi zacudilo da zbog ovakve ili slicne gluposti skripi
Navodno na svim mrezama Srbije aktivno je preko 20.000 iPhone-a. Cifra od 50.000 komada koja je pominjana odnosi se na period od 2 godine, sto znaci da treba da se proda 25.000 komada godisnje. Po meni to uopste ne bi trebao da bude veliki problem obzirom da ce operater imati mogucnost da prodaje izuzeno jeftine verzije.
Ako sam dobro razumeo za sada niko nema ‘muda’ da udje u ovaj dil jer Apple trazi ekskluzivno reklamiranje iPhone-a na svim medijima i izlozima, sto ce reci drugi telefoni mogu da se prodaju ali ne mogu da se reklamiraju. A nasi operateri ne uvidjaju da ce iPhone da im prodaje i sve ostalo a ne obrnuto da ce iPhone da im ubije prodaju drugih…
Telenor inace prodaje tablete po 30.000 dinara za odvratne HTC-ove i ljudi kupuju jer ne znaju za bolje, naravno u ponudi imaju i Galaxy Tab koji im kosta 70.000 dinara… pa verovali ili ne i taj se prodaje, ne tako dobro ali prodaje se… kada bi slonovi uveli i iPad i tu bi dobili deo kolaca. O potrosnji internet da i ne pricam… cifre jasno govore da ljudi preko iOS uredjaja koriste NET u daleko vecem procentu od Androida…
Ali kako je Srbija poslednja rupa na svirali za toliko drugih pitanja zasto ne bi bila i za iPhone!
Zasto bi mi imali kamate za stambene kredite od 1-2% kada mozemo da placamo i 5-6%, zasto bi imali PayPal kada mozemo da idemo u banku kao slepci i cekamo u red da nesto platimo bas kao sto smo nekada cekali u red da kupimo hleb… zasto… zasto… zasto… ah… smor!
Mene interesuje statistika po provajderima za kupljenje samsunge, htcove i ostale gluposti koje su skuplje od 400-500 jure, posto vidim da ih ljudi bas veselo uzimaju na ugovor, samo mi nije jasno sa kojim paketima im se to isplati al ajd :dry:
Kada god se pojavi novi iPhone krenu i ‘proverene’ price da samo sto se nije pojavio iPhone i kod nas 😊
Koliko ja znam Telenor distribuira iPhone za skandinaviju od 3G ili 3GS.
Telenor nije hteo da pristane na Appleove uslove ni u Skandinaviji. I shvatio da se zeznuo, pa brže bolje kupio malog operatera koji ima ugovor sa Appleom za celu Skandinaviju. Nažalost, taj ugovor važi samo za Skandinaviju.
Navodno na svim mrezama Srbije aktivno je preko 20.000 iPhone-a. Cifra od 50.000 komada koja je pominjana odnosi se na period od 2 godine, sto znaci da treba da se proda 25.000 komada godisnje. Po meni to uopste ne bi trebao da bude veliki problem obzirom da ce operater imati mogucnost da prodaje izuzeno jeftine verzije.
Interesante brojke. Otkud ti podatak o 20000 hiljada aktivnih iPhoneova?
znaci da ipak ova prica koju sam ja cuo u sustini mozda i sadrzi neku istinu u sebi, moja slobodna predikcija je da nam ostaje da cekamo da dinkic i banda uniste telekom pa da ga prodaju t mobile-u ili tako nekom operateru i voila. dobicemo iphone regularno kod nas, a do tad smo kako bi se reklo ‘u kurcu’ xD Uzdravlje!