Pokusavam da nadjem neki svez podatak vezano za emitovanje buke tj kada se sme biti bucan, zivim u stanu, ali nailazim samo na neke prastare pisanije…imal neko da zna, provereno zna taj podatak, bas mi treba?
konkretno me interesuje ono od-do, zato sto u ovim nekim prastarim idemo opusteno moz se svira, peva od 05:00h izjutra :laugh: sto mislim da je iz vremena kada se radilo od 7-8h…mora biti neki updejt al nikako da to nadjem na netu 😊
evo naleteh na nesto interesantno beogradski pozivni centar, wooooow, uzbudljivo, mi to imamo xaxaxaxaxa:ohmy:
kada mi se kosmos smiluje da ih dobijem mislim da ce oni znati, tri put ura za beogradski pozivni centar :silly:
Nema tu updejta-a, to ti je bivsi jus, a sada se zove nesto standardi republike srbije ili tako nesto, Kada bi se to menjalo menjalo bi se onda i milion drugih stvari.
Npr. kada bi promenili da moze glasnije oda bi i akusticka i termoizolacija odmah morala da bude promenjena, tj. zgrade bi se drugacije pravila, pa bi morali da obaveste celu drzavu o tome, pa bi morali da uvedu standarde sta ce sa onim zgradama koje su bile pravljene po proslom standardu jer one nisu dizajnirane za toliki vrstu buke…itd
Znaci normalan govor, zvuk sa tv, normalan rad po kuci to ti je oko 30-40dB i toga moras da se pridrzavas striktno za vreme odmora, a sad ne znam napamet od koliko do koliko sati je to. A u vremenu kada nije odmor mozes i glasnije npr. da slusas muziku ali da komsiji ne smeta ili da se ne buni.
Takodje vidim da to rade po zgradama kada su u pitanju rodjendani i da su svi kul sa tim, a to je da postavis obavestenje par dana ranije da ces imati rodjendan, slavu, zurku ili sta vec i da ce biti malo vise buke, to su izuzetci.
E sad ovo sve moze da varira od zgrade do zgrade tj. od kucnog saveta do kucnog saveta tj. od toga kakve komsije imas.
ma da u tome je fora, treba mi to vreme odmora kada je, kolko traje, nasao sam nekoliko razlicitih varijanti i ne znam koja je the one, mesecima cu intenzivno pevati i svirati 😛 a necu da imam problema sa komsilukom koji je, pa, recimo cudan xaxaxaxa :silly:
a ovo obavestavanja, e to su kod mene odavno prevazisli, na svu srecu nema puno slavalja, rodjendana i gluposti, najzabavnije je kada se leti sjati rodbina sa sela po komsiluku, to je onda pravi rock ‘n’ roll :pinch:
sace da vidim ovaj pozivni centar na sta to lici, za sada sam odusevljen sto postoji xaxaxax:P
Pošto će komšija da te tuži komunalnoj policiji ili redovnoj policiji nazovi njih pa proveri sve u vezi buduće buke. Postavi predstavi konkretan problem i verovatno ćeš dobiti odgovor. Što se tiče kućnog reda ustanovljen je u svakoj zgradi i treba da je istaknut na vidnom mestu negde u hodniku ili kod ulaznih vrata. Mada mislim da je madamov dao dobru definiciju vremena odmora.
a bzveze nisam stigao da ulovim ovaj centar, a da, ustvari mogu da okrenem i komunalce…fora je sto necu da dodjem u situaciju da me smara neko iz komsiluka na hodniku…secam se i ja da je to varijanta od 14 do 17 pa onda od 22 do jutra al naprosto hocu da budem 100% siguran i da mi se grebe za komshe 😊
p.s. hvala ljudi na pomoci, priznajem da je kretenska tema al sta cu kada mora da se peva i svira 😛
^ Heh, moji u Hagu su u starom stanu imali babu-vlasnicu sprat ispod, koja je histerisala ako se hoda po stanu ‘kada treba da se spava’.
Needless to say da je ekstremno pičkanila kad smo ortak i ja sedeli u dnevnoj sobi i pričali upola glasa…
Jel’ ono beše u Švajcarskoj u stambenim zgradama zabranjeno tuširanje posle 22h da ne bi smetao komšijama?
Aha, imao čast zvonjave na vrata u 22:15h. Nisam stigao da otvorim, pošto sam bio malo razgaćen, ali je sutra stiglo obaveštenje od firme koja je izdala stan da se poštuje period noćnog odmora 22-7 (samo što mi niko nije dao to obaveštenje pre preuzimanju gajbe, ali dobro, to nije bio jedini propust dotičnih, npr. neadekvatno prijavljivanje gosta vlastima i tako to, ali nećemo sad, ko da ih Srbi vode).
Jel’ ono beše u Švajcarskoj u stambenim zgradama zabranjeno tuširanje posle 22h da ne bi smetao komšijama?
Aha, imao čast zvonjave na vrata u 22:15h. Nisam stigao da otvorim, pošto sam bio malo razgaćen, ali je sutra stiglo obaveštenje od firme koja je izdala stan da se poštuje period noćnog odmora 22-7 (samo što mi niko nije dao to obaveštenje pre preuzimanju gajbe, ali dobro, to nije bio jedini propust dotičnih, npr. neadekvatno prijavljivanje gosta vlastima i tako to, ali nećemo sad, ko da ih Srbi vode).
Ako se to dešava Švajcarcima, onda stvarno ovaj svet ode u tri lepe ... B)
Švajcarska ima jebeno ekstremistička pravila obaveznog ‘bontona’.
Nema tuširanja noću, nema ni povlačenja vode u klonjari, đubre se baca samo u kesama odobrenim od kantona u kome si (u suprotnom ti kopaju po đubretu dok ne provale ko si, i onda te najure sa kaznom) i još nekolicina šokova kojima sam bio izložen prošle godine.
‘Srećom’ pravila su striktna samo u starim zgradama, jer se u novima naravno ništa ne čuje; ali mi je ovo sa tuširanjem i dalje hit decenije.