madamov wrote:
Za šta ih koriste? Za kompletne sajtove u Flashu? Za navigaciju na sajtu urađenu Flashu, pa ne možeš desnim klikom da otvoriš link u novom tabu? Zbog toga ih treba poslati na robiju, nisu to nikakve ozbiljne agencije.
Desnim klikom mozes da otvoris link u novom tabu. Stvar je ko kodira, a ne da li je programski jezik dovoljno bogat a jeste. To mogu i da ti pokazem da moze. Flash su ubili priuceni developer-i.
madamov wrote:
Ništa lično, ali ako si pravio cele sajtove u Flashu, molim te promeni struku, a ne platformu.
Reci mi da nisi ozbiljan sa ovim?! Nisam ocekivao ovo od tebe. Zvuci li ti dovoljno jako zakon potraznje?! Jel odbijas klijenta na osnovu onog sta on zeli?
madamov wrote:
OK, ima delatnosti gde se može oprostiti ceo sajt u Flashu, neki umetnici, i slično, mada čak i na takve sajtove ne odlazim: čm vidim da je sve u Flashu radim isto što radim i sa mailovima koji imaju šaljive PowerPoint prezentacije u attachmentu: njih bacam u kantu ne pročtavši ih, ovi sajtovi dobiju jedan hit na naslovnu stranu i doviđenja, više nikad ne idem na njih.
Ali, to si samo ti i ja licno postujem tvoj izbor. Nije to uobicajen trend pa da svi redom ‘beze sa Titanika’. Ima ljudi koji ne vole Flash ali sad da ih ima armije koje beze da vide nesto kreativno i ako je Flash, nisam bas siguran u to.
I za kraj poznate su mi i druge tehnologije. I ne radim samo Flash. Znaci u zavisnosti od klijenta i njegovih zelja i tehnicke izvodljivosti biram tehnologiju sa kojom cu izraditi nesto ili ako klijent bas ima specifican zahtev - naravno kao i svi ovde koji radite za nekog nesto trudicete se da ispostujete to sto se od vas zahteva.
Inace moja glavna primanja/dobit su iz konsaltinga za upravljanje bojom, kontrola kvaliteta u stampi i sve vezano za stampu. Ali posto je ovo zemlja Srbija kao mladji dok se nisam usko opredelio naucio sam prilicno dobro da se snalazim oko weba i do danas sam pratio sta se desava. Izgleda da je takvo vreme da se trazi multidisciplinarnost.