1 2 3 > 
1 of 3
Jailbreak iPhone 4 4.3
Posted: 27 November 2011 06:05 PM
Jr. Member
RankRank
Total Posts:  35
Joined  2011-02-10

Treba mi pomoc da jailbreak-ujem iPhone 4 4.3 . Do sada sam uvijek koristila Pwnage Tool ali za ovu verziju os ne moze da se uradi jailbreak. Kako sad da ga upgrade-ujem na 4.3.3 koji moze da se jailbreak-uje? iTunes mi jedino dozvoljava da ga upgrade0ujem na 5.0.1 :(

Profile

Posted: 27 November 2011 06:31 PM   [ # 1 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

-Instaliraj TinyUmbrella,

-Sačuvaj shsh,

-Idi na iclarified.com , prati uputstva za jailbreak (u gornjem levom uglu imaš unlock/jailbreak wizard, izaberi telefon i verziju sw-a koji hoćeš.

-Kad otvoriš upustvo, dobićeš i linkove za fw u slučaju da nemaš na kompu (4.3.3);

-Pokreneš  tss server,

-Pokreneš iTunes, držiš alt na tastaturi, i klikneš restore, kad ti se pojavi prozor da izabereš firmware, izaberi onaj koji si predhodno skinula sa iClarified linka

-Vozi dalje sama 😊

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 27 November 2011 06:50 PM   [ # 2 ]
Jr. Member
RankRank
Joined  2011-02-10

Tinyumbrellu vec imam instaliranu, sad citam uputstva kako da sacuvam SHSH.

Imam sve sto je potrebno od ‘opreme’ za jailbreak 4.3.3 (Pwnage Tool i iPhone3,1_4.3.3_8J2_Restore.ipsw) ali kad dodjem do restora u iTunes-u pojavi mi se neki error ‘the iphone could not be restored. this device isn’t eligible for the requested build’...??

Profile

Posted: 27 November 2011 10:20 PM   [ # 3 ]
Administrator
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

Neću da lupam, i pored svih grešaka koje sam za ovih par godina dobijao, tu baš nisam… Možda će se javiti neko kome se ovo desilo, pa da ti pojasni detalje, ja sad mogu samo ovaj link da ti dam, možda pomogne:

http://www.iphone4jailbreak.org/forum/device-isnt-eligible-for-the-requested-build.html

Signature 

MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 27 November 2011 10:41 PM   [ # 4 ]
Jr. Member
RankRank
Joined  2011-02-10

Kosta, poslala sam ti PM. Treba mi pomoc!

Profile

Posted: 27 November 2011 10:48 PM   [ # 5 ]
Administrator
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

Odgovorio… Ako ništa, do sutra će još neko javiti iskustva… 😊

Signature 

MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 27 November 2011 10:48 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  2279
Joined  2010-04-06

Glavno pitanje je koje verzije ti kad u Tiny Umbrella ides da snimis SHSH prikazuje da imas sacuvane?

Koji ti je trenutni firmware i baseband?

Ako si u NS, mozes mi se javiti pa da to sredimo na brzinu ako je moguce.

Signature 

 http://www.idoktor.biz Servis i prodaja Apple uredjaja u Novom Sadu 

Profile

Posted: 28 November 2011 08:34 AM   [ # 7 ]
Administrator
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

Uspešno odrađeno, javila se iGirl pm-om 😊

Signature 

MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 28 November 2011 10:10 AM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  962
Joined  2007-12-10

super, samo ajde recite u cemu je bio problem i kako se resava. dobro je znati…

Profile

Posted: 28 November 2011 10:27 AM   [ # 9 ]
Administrator
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

Evo razgovora:

iGirl:
Sve sam pokusala telefon je mrtav! Ne reaguje sem kad ga iTunes prepozna i kaze da je u recovery mode. Kad pritisnem restOre+alt i ocu da mu instaliram 4.3.3 pojavljuje se error 3004. Telefon je mrtav, a nije moj. Hvata me panika i preznojavanje. Znaci POMAGAJ!!!!

Ja:
Znač probaj sa tinyumbrella da ga izbaciš iz recovery moda, sad se ne sećam jer nemam komp pred sobom da probam pa pričam napamet, da li u tinyumbrell-i ima kick out recovery ili kickout dfu mod… Probaj svakako, i imaš programče iReb, pa probaj sa njim da ga izbaciš iz recoveryja… ovo je sve što znam i ja… sve što bih uradio posle ovoga jeste pretraživanje neta sa sličnim pitanjem… Sorry ako ti ne pomogne, probaj i forum isrbija.net, ako ovo ne pomogne… očgledno da se ovde ljudi ne bakću preterano ovim pitanjem, a i nedelja je veče… valjda će ovo sutra još neko da vidi… 😊

iGirl opet:

Uspjela sam! Uklucila sam RedsnOw i reboot-ovala ga preko njega i proradio je 😊 Hvala puno na pomoci! Nista ne bih uradila da me nisi upution na Tinyumbrellu 😊

Signature 

MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 29 November 2011 01:03 PM   [ # 10 ]
Jr. Member
RankRank
Joined  2011-02-10

E ovako- izgleda da je problem ‘recovery mood-a’ veoma cest. Meni je pomogao redsn0w, tj. samo sam ga boot-ovala preko njega i prordaio je. Telefon je jailbreak-ova, intalirala sam Installous i sve je radilo kako treba.

MEDJUTIM, ujutru kad sam se probudila telefon je bio mrtav. Znaci, ne mogu nista da uradim! iTunes ga prepoznaje, radi sinhronizaciju, na telefonu se cuje zvuk kao da se puni, ali ne reaguje. Ni redsn0w, ni tinyumbrella… nista nece da ga pokrene. Da li neko moze da mi pomogne? :(

P.S. Drzala sam ga da se puni cijeli dan, ni to ne pomaze.

Profile

Posted: 29 November 2011 02:29 PM   [ # 11 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  606
Joined  2008-06-28

Da li imaš SHSH za 4.3.3?
Da li je na Cydia-i ili lokalno?

Ako je na Cydia-i onda moraš kroz TU da staviš hosts file da upućuje na 74.208.105.171 gs.apple.com.
Ako imaš lokalno TU pokreni kao Web server da se njemu javlja za SHSH jer će hosts file da upućuje na localhost.

I moraš da imaš odgovarajući iOS na taj iPhone bilo bez update-a BB-a ili ako je simfree onda običan.

Šta je problem kod svega ovoga?
Problem je što se koriste novije verzije ili inkarnacije limera1n-a koje su modifikovane za novije verzije iOS-a i tu nastaje problem.

Jedino što preostaje je da imaš stariju verziju Redsn0w-a koja je tada bila aktuelna za tu verziju iOS-a ili 4.3.3. Mislim da to imaš na iClarified.com.

A možda i sam Installous pravi problem ... probaj bez njega.

Dakle, svež Restore>Jailbreak sa starim Redsn0w i bez Installous.

Signature 

 MacBook Pro 17inch Unibody
 iPhone4

Profile

Posted: 29 November 2011 03:15 PM   [ # 12 ]
Jr. Member
RankRank
Joined  2011-02-10

@zzare, poslala sam ti detaljni PM.

Ako uspijemo da rijesimo problem postavicu ovdje kako smo ga rijesili 😊

Profile

Posted: 29 November 2011 07:21 PM   [ # 13 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  606
Joined  2008-06-28

PM

Signature 

 MacBook Pro 17inch Unibody
 iPhone4

Profile

Posted: 03 December 2011 07:28 PM   [ # 14 ]
Jr. Member
RankRank
Total Posts:  42
Joined  2008-09-11

Jel ti je 4.3.3 unlocked ?

Ja sam se nocas opasno namucio da podignem iphone 4 sa geveyom na 5.0.1

Na prvi pogled mi deluje da 5.0.1 losije radi od 4.3.5: slabiji su mi wifi i 3g signali a i cini mi se da mi brze jede bateriju…

Daklem da potvrdim da 5.0.1 radi sa geveyom.

OBAVEZNO NAPRAVITI CUSTOM IPSW da zadrzi BB na 4.10.01 jer na 4.11 gevey nece da radi, pa se mora raditi ovo sto sad radi iGirl.

E da… inace ovu poruka ‘itunes this device isn’t eligible for the requested build’ prijavljuje itunes 10.5 ako za bilo koji RESTORE koji nije 5.0.1. cak i kada se flush-uje /etc/hosts na default.

Za downgrade na neki stariji firmware treba naci 10.4 itunes.

Profile

Posted: 06 December 2011 02:32 PM   [ # 15 ]
Jr. Member
RankRank
Joined  2011-02-10

Evo me opet! Ostavila sam telefon par dana da odmori i da meni mozak malo odmori jer sam sve varijante probala i nista nece da mi ozivi telefon. Situacija je i dalje ista- kad ga preko redsn0w-a izbacim iz recovery moda on ga uredno prepozna u iTunes-u, sinhronizuje i sve, ali telefon i dalje ne reaguje. Poslije izvjesnog vremena opet se sam vrati u recovery. Ja sam sacuvala SHSH prije nego sto sam krenula sa jailbreak-om, medjutim, nakon jailbreak-a ja sam opet isla na save SHSH i taj novi SHSH mi je zamijenio stari, tako da sam sve zeznula. Jedino sto mi preostaje jeste da probam da ga dignem preko iTunes-a na 5.0.1 i da se nadam da ce da proradi.

Da naglasim, telefon nije unlocked, jedino je jailbreak-ovan, i taj jailbreak mi je zeznuo sve…

Javljam ako dodje do kakvih pozitivnih rezultata.

Profile

1 2 3 > 
1 of 3