Open-source web-based media streamer and jukebo
Xslucajno naleteh na ovo..i meni odmah leglo…posebno ako imate vise kompova u kuci,ne bitno koji Os koristite
na glavni komp,gde imam brdo muzike,instalirao sam ovaj program,koji cak nema ni Gui,vec mu se pristupa na preko webrowsera….na instaliranom kompu localhost:4040….sa drugih..ip od kompa+port:)i uz par brzih podesavnja…sve je spremno….
koga mrzi da se zeza sa serovanjem muzike,ili kopiranjem,ovo je pravo osvezenje…
dovoljno je da u bilo koji drugi komp ukucate Ip adresu…..i imate u webrowseru mali jukebox…podrzava skinove…skidanje omota sa neta…tekstove..podcast…brza pretraga pesama…video… jako brzo se sve ucita:)
podrzani su i pluginovi za XBMC..Boxee..Iphone..android…
upravo je jedna novopridosla Lampa u jednom cosku dnevne sobe,postala pravi mali Jukebox….
postoji upustvo na zvanicnom sajtu ,kako da ga instalirate i na nekim poznatim Nas uredjaima..😊 http://www.subsonic.org/pages/index.jsp
[IMG size=600]http://i39.tinypic.com/sl3bz4.jpg[/IMG]
Post edited by: amsterdamxxx, at: 2011/11/28 23:02
Post edited by: amsterdamxxx, at: 2011/11/28 23:04
nasao sam u opciji ..More….stavku Upload file…..probacu,sa drugog kompa…..
probao sam sa drugog kompa u decijoj sobi….kad radis upload..automatski pakuje u folder Incoming….moras samo u podesavanju da napravis i putanju do njega,i svaki put kad se uradi rifres strane,on vidi nove dodate pesme….
Da li si na to mislio?
Mi smo pre 2 godine u stanu furali neki softver koji je sada defunct (ne sećam se kako se zove, imao je narandžasto S kao ikonicu, pa me sve vuče da je bio neki Simple-nešto) sa kojim smo šerovali muziku između računara i mobilnih - samo što je konekcija često dropovala, pa je na random bilo problema sa logovanjem (koliko puta se cimer drao na mene što sam gasio server - a ja nisam); a 3G pristup sa mobilnog je bio toliko loš da je bio neupotrebljiv.
Na prvo oko je i taj S bio super, ali se posle ispostavilo da baš i nije.
Isto me interesuje i potrošnja memorije?
Raspoložen sam da testiram lično sve ovo, ali već sistem počnje da se guši sa svime što držim upaljenim za svakodnevni rad, ne bih još da ga potencijalno sahranim s ovim.
ovako..iskren da budem..u nedelju sam najmanje par sati terao lagano muzikicu u gajbi,,,,sredjivalo se nesto..pa mi odgovaralo da probam….mozda sam primetio,par puta mali drop,ali na sec…i to u drugoj sobi gde Powermac g5 vuce wifi…...kolko vidim na forumu,ljudi su prezadovoljni sa programom…izasla je i neka verzija 4.6 beta..ali ja teram 4.5….
sto se tice reprodukcije,ganjao sma ga danas na Lampi kao klijenta od 700mhz..256 rama…i ni jednom nije prslo:)
kad pokrenem njegov Subsonic control panel….izadji mi ovako…
ja sam probao danas ceo dan, u lokalu radi strava, testirao sam sa kompa na android i to je jako dobro dok smo na kućnom wirelessu.
ali nikako neće da proradi striming ka netu, ne mogu da pristupim serveru. prijavljuje sledeću grešku-
Status: drdra.subsonic.org is registered, but could not connect to it. (ConnectTimeoutException)
nikako ne uspevam, na ruteru sam kao otvarao portove, upnp je uključen, čudno.
probao je i ortak koji je na SBBu, neće (ja sam trenutno na nekom lokalnom šabačkom provajderu) http://canyouseeme.org/ prijavljuje da su svi portovi zatvoreni, što je besmislica… ili možda nije, ne kapiram.
gledao sam forume, gomila ljudi ima isti problem i ne nalazi rešenje. dakle, Status: Successfully forwarding port 4040, ali se server ne vidi sa neta.
greota…
Aj’ serijal glupih pitanja:
Da li ti ovaj drdra.subsonic.org mapira na ispravnu IP adresu?
Da li na ruteru forwarduješ port na ispravan računar? Port može biti otvoren na samom ruteru, ali da dalje ne pokazuje na šta treba.
Da li si probao da batališ UPnP i da ručno odradiš mapiranje? Znam, trebalo bi i magijom da radi, ali kad već kažeš da ne radi…
Aj’ serijal glupih pitanja:
Da li ti ovaj drdra.subsonic.org mapira na ispravnu IP adresu?
Garant ne, da bi to radio kako treba na ADSL-u koji često menja IP adrese mora da ima neki klijent koji se instalira ili da ruter sam podržava stvar. Bolje koristiti provereni DynDNS za to.
probao sam i direktno duključm iz kablmodema u komp (dakle nije adsl); i opet isto. ne znam kako da vidim da li gađa moj IP - očgledno ne.
radi li vama?
probao sam i direktno duključm iz kablmodema u komp (dakle nije adsl); i opet isto. ne znam kako da vidim da li gađa moj IP - očgledno ne.
radi li vama?
Jesu li probao da ga ‘gađaš’ direktno na IP adresu?
probali smo redov zelić i ja sinoć, ali neče. u svom onom testu kaže ... is registered, but could not connect to it. (ConnectTimeoutException)
dok se to ne promeni neće me videti niko.
nego, izvinte što sam dosadan, RADI LI TO NEKOM OD VAS?