PROBLEM sa Lion-om
Posted: 06 December 2011 08:25 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  657
Joined  2010-12-13

Po startup-u pojavi se sivi ekran i trazi se unos 6 cifrenog PIN code-a. Ne moze nista da se pokrene, ne moze da se startuje instalacija novog OSa, ne moze da se udje u terminal, target mode i sl. Jel zna neko komandu ili postupak za pokretanje nove instalacije OSa ili brisanje/izmenu PIN code-a i sl.
Molim Vas da mi pisete na mail ako imate neko resenje.
Hvala

Signature 

.(JavaScript must be enabled to view this email address)
+381 62 717 202 (Viber

Profile

Posted: 06 December 2011 11:12 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  535
Joined  2010-06-20

Koji racunar je u pitanju?

Kako znas da je PIN? To nema preterano smisla.
Ako ti niko ne pomogne, donesi ga u Macolu da pogledamo.

Ako si pogresno napisao, pa je u pitanju firmware password… Zao mi je ali tesko ces da ga sredis. Radi to moj kolega, (i koliko sam upoznat, jedini je ko ce to da ti uradi).
Najpametnije ti je da pokusas da se setis sta si stavio ako je to u pitanju.

Ako je pak user account password, te ti pokaze okruglu slicicu usera, na civoj lion pozadaini, to je mnogo lakse srediti. Samo cu da ti bacim tutorial neki i BAM, gotovo.

Ako nije efi firmware password, nego bas PIN… Bem li ga, nikad cuo za PIN.

U svakom slucaju, daj nam jos informacija. Koji racunar je u pitanju, jesi li ga takvog kupio ili? Koji sistem imas na njemu trenutno. Od kada se to desava? Sta si poslednje radio pre nego sto je pocelo itd.

Post edited by: Marko Mitranic, at: 2011/12/06 23:13

Profile

Posted: 07 December 2011 12:34 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Ako neće u target mod, onda je reč o firmware passwordu. Probati trik sa vađenjem i vraćanjem memorije, mada je to kod novijih mašina onemogućeno.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile