< 1 2 3 > 
2 of 3
Jailbreak iPhone 4 4.3
Posted: 06 December 2011 11:27 PM   [ # 16 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  535
Joined  2010-06-20

Ajde, da ne bi gubila zivce, doneses ti to lepo u Macolu, posle 4 popodne. Trazis mene (Marko Mitranic - radim tamo) pa cu ja da ti to odradim? 😊

Problem koji si imala da nije eligible, je zato sto apple vise ne podpisuje 4.3.3 tojest nisi eligible po appleovom misljenju da ga instaliras.

Za to sluzi shsh. Skines ga, stavis uredjaj u !!PWNED DFU!!, i upalis TSS server. On ce se praviti da je apple, i u njegovo ime ce ti dozvoliti tvojim starim shshom da instaliras 4.3.3

Kljucna rec> PWNED DFU nije isto sto i DFU…

Takodje, recovery loop se desava cesto, ali to nije ovo sto ti imas trenutno na telefonu. Takodje, recovery loop se resava terminal skriptom sa tinyumbrella sajta.

Da napomenem, nisam siguran da si shvatila iz tvojih komentara: 5.0.1 takodje moze da se jailbreakuje, ali je semitethered, sto ce reci ako nemas kompjuter pri ruci svaki put kada ti se telefon ugasi, on ce moci da se upali samo u safe modu, a to znaci da ces moci da primas pozive i poruke, ali da ti aplikacije poput safarija vecinom nece raditi, dokle god ga ne prikljucis na kompjuter, i pritisnes dva dugmeta.
4.3.3 je poslednja verzija koja u ovom momentu moze da se jailbreakuje, i da nema posledica. (sem u smislu potrosnje baterije, gubljenja garancije i nelegalnog softvera) xD

Ako budes dolazila u Macolu, ja sam tamo od ponedeljka do cetvrtka posle 4 popodne. 😊

DISCLAIMER: Imaj na umu da ovo nema veze sa radnjom Macola, sem sto ces mi ti dati telefon tamo, jer Macola kao radnja, ne podrzava nelegalan softver iliti jailbreak. 😉

Post edited by: Marko Mitranic, at: 2011/12/06 23:29

Profile

Posted: 07 December 2011 12:36 AM   [ # 17 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  606
Joined  2008-06-28

A ako nema SHSH za 4.3.3?

Signature 

&#63743; MacBook Pro 17inch Unibody
&#63743; iPhone4

Profile

Posted: 07 December 2011 04:34 PM   [ # 18 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-06-20

Ako trenutno ima 4.3.3 na njemu, imace partial shsh. cesto se sa time moze odraditi posao.

Ako ni to, onda je nemoguce otici na verziju koju apple server ne podpisuje.
Morace na 5.0.1.
Takodje, nemoguce je koristiti tudj shsh, da nalasim to.

Koliko vidim po prici, ona ima nefunkcionalnu 4.3.3 (bad install) tako da bi trebalo da ima stari 4.3.3 shsh.

Profile

Posted: 07 December 2011 07:48 PM   [ # 19 ]
Jr. Member
RankRank
Total Posts:  35
Joined  2011-02-10

Njegov originalni (prvobitni) softver je 4.3, ali ja nisam znala kako da ga jailbreak-ujem pa sam ga digla nekako na 4.3.3.

@Marko, tek sam sad vidjela tvoj post. Gledacu sjutra da stignem da svratim pa da vidimo sta sam to uradila.

Profile

Posted: 07 December 2011 10:07 PM   [ # 20 ]
Jr. Member
RankRank
Joined  2011-02-10

Novi update:

Skinula sam novi 4.3.3 IPSW sa iClarified.com (za svaki slucaj da prethodni nije bio dobar); napravila custom IPSW, ubacila tel u PWNED DFU preko redsn0w-a, upalila Tinyumbrella-u i startovala TSS, posla u iTunes alt+restore, izabrala custom IPSW i sve je odradio bez ijednog errora, ali kad je u zavrsnom koraku odbrojao sekunde, telefon se nije upalio i automatski ga je ubacio u recovery mode.

Profile

Posted: 09 December 2011 12:48 AM   [ # 21 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-06-20

Ne radim sutra ja. Ja sam tamo od ponedeljka do cetvrtka.

Bicu i u subotu na sastanku Macserbia oko 12, pa me mozes tada uhvatiti. 😊

Tek sada vidim ovu poslednju poruku.

http://cache.firmwareumbrella.com/downloads/fixrecovery-osx.zip
to skini, ili verziju za win, ako si na windowsu, imas isto na tinyumbrella sajtu.

Ubacis telefon u pwned dfu (ili je dovoljan i obican dfu, nisam siguran napamet) i upalis skriptu. to bi trebalo da resi tvoj problem ovog puta. Jer ako je tacno da je prosao sve do odbrojavanja, onda ti imas sistem na telefonu ovaj put. (prosli put nisi imala)

Post edited by: Marko Mitranic, at: 2011/12/09 00:52

Profile

Posted: 09 December 2011 05:01 PM   [ # 22 ]
Jr. Member
RankRank
Joined  2011-02-10

Marko, PM!

Profile

Posted: 09 December 2011 05:43 PM   [ # 23 ]
Jr. Member
RankRank
Joined  2011-02-10

Telefon je najzad proradio!!! Evo sta sam uradila:

Znaci probala sam sve prethodno navedeno i nije uspijelo. Probala sam i ovo poslednje sto je Marko predlozio, da sredim recovery preco ‘fixrecvery-a’ i nije moglo. Onda sam odlucila da ponovim reinstalaciju sistema ali ovaj put da ga ne restore-ujem na custom IPSW nego na obican IPSW i telefon je proradio. To je bio ono sto mi je trebalo- da znam da kvar nije ozbiljan, da je u pitanju softver. Onda sam opet uradila restore ali na custom IPSW, nakon odbrojavanja opet ga je ubacio u recovery mode kog sam se rijesila preko ‘fixrecovery-a’ i boot-ovala ga preko redsn0w-a. Sad radim backup sa kompa i to je to 😊

Sad me brine da se opet ne desi ono sto se desilo prosli put a to je da ga poslije odredjenog vremena opet na baci u recovery mode… Nadam se da nece!

Hvala svima koji su mi pomogli! Puno hvala!!! 😊

Profile

Posted: 09 December 2011 06:45 PM   [ # 24 ]
Jr. Member
RankRank
Joined  2011-02-10

I zaboravila sam da napomenem jos jednu bitnu stvar koju je Marko vec istakao, a ja samo da kazem da je tako, a to je da je jako bitno da telefon prilikom restore-a bude u PWNED DFU, jer se tako ne pojavljuju oni silni error-i. Ja sam koristila redsno0w da bih telefon ubacila u pwned DFU. Ostala procedura je ista- pokrene se TSS, u iTunes-u restore+alt… Ako ga nakon odbrojavanja ubaci u recovery koristiti fixrecovery, i bot-ovati ga preko redsn0w-a. To je to! 😉

Profile

Posted: 11 December 2011 04:43 PM   [ # 25 ]
Jr. Member
RankRank
Joined  2011-02-10

I desilo se ono cega sam se plasila- radio je super i opet se sam ubacio u recovery mode poslije nekog vremena. Vise nemam ni jednu ideju sta da radim…. :(

Profile

Posted: 15 December 2011 11:43 AM   [ # 26 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-06-20

Ja sam ti ga sinoc sredio, stoji mi u dzepu. sve deluje ok za sada. Nisam siguran sta si radila ovom telefonu, al ponasao se kao zrtva silovanja juce xD
iTunes kaze da je na 4.3.3 Tinyumbrella kaze da je na 4.3.5 i da NEMA shsh, izvadim shsh pomocu ifaith i redsnowa, oni kazu da je na 5.1 0.o
Telefon radi, ekran i digitajzer ne rade. itd itd.

Sad je sve ok, instalirao sam par igrica da ga isprobam. Spreman je za gevey (nisam update baseband).

Ti si mi sinoc potvrdila da smem da ga JB iako je na 5.0.1 tethered, te nadam se da si upoznala drugaricu sa time sta to znaci xD

U svakom slucaju, izlazi za vikand (nadajmo se) untethered, i novi redsnow, a apple jos uvek potpisuje 5.0.1 tako da ces moci i ti da restorujes na untethered, sada kada je sam telefon sredjen.

Profile

Posted: 16 December 2011 12:30 AM   [ # 27 ]
Jr. Member
RankRank
Total Posts:  49
Joined  2011-07-30

Hm, odakle ti info za vikend, ja sam cuo da ce uskoro jako, al iz tvojih usta u bozije usi 😊

Profile

Posted: 16 December 2011 01:01 AM   [ # 28 ]
Jr. Member
RankRank
Total Posts:  42
Joined  2008-09-11

Da ja kazem hm dva puta…

Hm hM….

Ne bi bilo lose da podelis info cim saznas za 5.0.1 untethered…

Cudno mi je da su ga resili kad nisu mogli 4.3.5

... sad kad si pomenuo, vidim najave na par sajtova za untethered 5…

Najs… veeeeeeeri najs….

Profile

Posted: 16 December 2011 08:29 AM   [ # 29 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Nema tu neke velike filozofije, i ja Ĩekam za 5.0.1 na 3gs-u… Prati http://www.iclarified.com 😊

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 16 December 2011 08:55 AM   [ # 30 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-06-20

A, ma naisao sam na tviteru na tu informaciju. Mada treba imati na umu da ne bi bio prvi put da dev team kaze nesto pa…nista.

Nisam radio sa 3gs nikada, al zar ne postoji za njega bre untethered vec? o.0

Profile

< 1 2 3 > 
2 of 3