cika_kosta wrote:
Što se tiče toga oko baterije i punjenja… akakaka jel spavaš ti uopšte?? :p
Pre iPhoneta sam imao gomilu smartphone-a (symbian, win mobile, i čak linux na nekoj motoroli od pre hrista) i većini je baterija trajala 1 dan uz žešće cimanje. Punjač mi je pored kreveta, i kad god legnem, i fon punim, i to mi je navika koja je sa svih ovih predhodnih prešla i na iPhone… što mi je sasvim normalno… Možda sam ja staromodan, ali meni to uopšte ne smeta…
Takodje. Imao sam pre iphonea samsung omnia i omnia 2, a pre toga sony erricson w850 (cini mi se) i p1000. samo je p1000 imao bateriju koja je trajala duze od jedan dan. Pre svega toga sam imao SE onaj sa svivel otvaranjem, ne znam vise koji je model, on cak nije touch, a trajao je oko jedan dan, nov.
Sada imam iPhone 2g, jos od 2008, nikada nisam menjao bateriju, a tada je bio polovan. Traje mi dan, dan ipo. sto je po meni odlicno, u odnosu na ono sto prezivaljava. ionako nosim sa sobom punjac uvek i svuda, tako da ni ne primecujem losu autonomiju. (ako pod dobrom smatramo nokie 3310).
Sto se preporuke tice, sta znam, nazalost nista sto sam video od androida me nije odusevilo. Posebno ne samsung. HTC i motorolu bih mogao da uzdignem zbog kvaliteta izrade rekao bih. Cini mi se da novi nexus radi odlican posao, ali to zakljucujem samo po rewievima, jer ga nisam koristio uzivo.
Svaki samsung koji sam probao, nebitno koliko skup, je lagovao ko vista. I to u odnosu na moj 2g…
Probao sam par ovih htca za 1 dinar sto se prodaju, ako nemas kinte, to ti preporucujem. sranje su, ali za 1 dinar bolje nista naci neces. Barem su izdrzvljivi skoro ko 2g.
Sto se tice ajfonova. Sta znam, 2g mi radi neverovatan posao. ni jedan 3g sa kojim sam dosao u kontakt nije radio kako treba, ili se vrlo brzo pokvario. takodje ona plastika mi deluje cvrsto, ali jeftino. isto vazi i za 3gs.
4 je fantastika naucna po mom misljenju, sto se tice rada. Ali OGROMNA mana je, sto se plasim da ga spustim na sto, jer imam osecaj da ako ga na mrvicu hleba spustim, izgrebace se. Ne jer smatram da je nekvalitetan, bas suprotno, prelep je i deluje mi skupo. Moglo bi se nazvati strahopostovanjem xD
U svakom slucaju, ako bih kupovao, to je ili polovni 2g, oni su oko 100eur, ili 4 simfree, sto je oko 350, ili ukoliko izlazimo iz apple sveta, onda nesto sa ogromnim ekranom xD
Pitam se sta je sa nokiom. Nista od njih nisam video vredno pomena - ne zna se od kad. Deluje mi kao da su upali u kanal kao microsoft u poslednjih par godina. Sve sto naprave kao da nije ni testirano, ni osmisljeno dobro.
Post edited by: Marko Mitranic, at: 2011/12/12 12:07