< 1 2
2 of 2
Koji SMartphone preporucujete a da nije iPhone
Posted: 12 December 2011 11:46 AM   [ # 16 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Sto se tice RIM-a kada gleda statistike prodaje on opada i opada, korisnici prelaze na iPhone, njihov tablet je promasaj zivi…itd

Moram priznati da mi se Bold9000 svidjao onako kul izgleda, ali na BB nikad ne bi stavio pare jer su pred gasenjem.

Sto se tice baterije na iphonu prva 2-3 meseca kada ga kupis baterije neces imati jer ces nonstop da ga drndas instaliras app…itd. Kada se covek izivi i pocne da koristi telefon za komunikaciju, muziku i povremeno za mail, net, baterija sasvim lepo traje.

Zapravo kada uporedis bateriju na drugim telefonima i na iPhonu, razlika je nebo i zemlja.

Sto se tice kupovanje polovnog iPhona ili novog (bilo kojeg drugog telefona); pre cu da uzmem iPhone nego bilo sta drugo (jer sve drugo je govno realno).

Ne znam svako ima svoj trip i misljenje.

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 12 December 2011 11:53 AM   [ # 17 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

tyrant wrote:

ne znam ne tvrdim nista,samo koristim dok ima 😊...al dal ti znas sigurno ili nabadas od rekla kazala…

Pratim vesti i sudbina RIM-a se jasno vidi. Potrebno im je čudo da bi se izvukli, a to čudo nije PlayBook.

Na primer:

http://www.reuters.com/article/2011/12/02/us-researchinmotion-idUSTRE7B10QT20111202

A ni onaj prekid korporativnog mail servisa od tri dana im nije mnogo pomogao:

http://www.informationweek.com/news/mobility/smart_phones/231900655

http://www.rim.com/newsroom/service-update.shtml

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 12 December 2011 12:04 PM   [ # 18 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  535
Joined  2010-06-20

cika_kosta wrote:

Što se tiče toga oko baterije i punjenja… akakaka jel spavaš ti uopšte?? :p

Pre iPhoneta sam imao gomilu smartphone-a (symbian, win mobile, i čak linux na nekoj motoroli od pre hrista) i većini je baterija trajala 1 dan uz žešće cimanje. Punjač mi je pored kreveta, i kad god legnem, i fon punim, i to mi je navika koja je sa svih ovih predhodnih prešla i na iPhone… što mi je sasvim normalno… Možda sam ja staromodan, ali meni to uopšte ne smeta…

Takodje. Imao sam pre iphonea samsung omnia i omnia 2, a pre toga sony erricson w850 (cini mi se) i p1000. samo je p1000 imao bateriju koja je trajala duze od jedan dan. Pre svega toga sam imao SE onaj sa svivel otvaranjem, ne znam vise koji je model, on cak nije touch, a trajao je oko jedan dan, nov.

Sada imam iPhone 2g, jos od 2008, nikada nisam menjao bateriju, a tada je bio polovan. Traje mi dan, dan ipo. sto je po meni odlicno, u odnosu na ono sto prezivaljava. ionako nosim sa sobom punjac uvek i svuda, tako da ni ne primecujem losu autonomiju. (ako pod dobrom smatramo nokie 3310).

Sto se preporuke tice, sta znam, nazalost nista sto sam video od androida me nije odusevilo. Posebno ne samsung. HTC i motorolu bih mogao da uzdignem zbog kvaliteta izrade rekao bih. Cini mi se da novi nexus radi odlican posao, ali to zakljucujem samo po rewievima, jer ga nisam koristio uzivo.

Svaki samsung koji sam probao, nebitno koliko skup, je lagovao ko vista. I to u odnosu na moj 2g…
Probao sam par ovih htca za 1 dinar sto se prodaju, ako nemas kinte, to ti preporucujem. sranje su, ali za 1 dinar bolje nista naci neces. Barem su izdrzvljivi skoro ko 2g.

Sto se tice ajfonova. Sta znam, 2g mi radi neverovatan posao. ni jedan 3g sa kojim sam dosao u kontakt nije radio kako treba, ili se vrlo brzo pokvario. takodje ona plastika mi deluje cvrsto, ali jeftino. isto vazi i za 3gs.
4 je fantastika naucna po mom misljenju, sto se tice rada. Ali OGROMNA mana je, sto se plasim da ga spustim na sto, jer imam osecaj da ako ga na mrvicu hleba spustim, izgrebace se. Ne jer smatram da je nekvalitetan, bas suprotno, prelep je i deluje mi skupo. Moglo bi se nazvati strahopostovanjem xD

U svakom slucaju, ako bih kupovao, to je ili polovni 2g, oni su oko 100eur, ili 4 simfree, sto je oko 350, ili ukoliko izlazimo iz apple sveta, onda nesto sa ogromnim ekranom xD

Pitam se sta je sa nokiom. Nista od njih nisam video vredno pomena - ne zna se od kad. Deluje mi kao da su upali u kanal kao microsoft u poslednjih par godina. Sve sto naprave kao da nije ni testirano, ni osmisljeno dobro.

Post edited by: Marko Mitranic, at: 2011/12/12 12:07

Profile

Posted: 12 December 2011 12:27 PM   [ # 19 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

NokiJa je u sličnim g**ima kao i RIM, ali se drže jer imaju gomilu kupaca koji ne žele ili nemaju za SmartPhone. Što se Nokia smartphonea tiče, tu je stvar prsla za medalju… Ovo što sad izlazi na tržište sa oznakom Nokia su telefoni koji su proizvedeni odavno, tj osmišljeni odavno. Kad su potpisali ugovor sa Microsoftom za winmobile7 ili 7.5 i jednoj i drugoj firmi su akcije pale osetno. I to sve zato što Nokia ne želi android, ne želi webos, a što je po mojoj proceni greška koja šteti samo nokiji…Probali su linux zajedno sa intelom na nokiji n900 ali se to nije primilo uopšte… A sad koji god symbian da probaš, naspram androida i iOS-a izgleda smešno, nezavršeno, seckavo i sporo…

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 12 December 2011 12:30 PM   [ # 20 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  457
Joined  2009-10-03

Nokia n9 mi deluje dobro i dizajn podseca malo na ipod nano onaj prethodni model…
ali lepo izgleda i sto se tice review lepo i radi.
mada ja nikad nisam bio nokia ljubitelj u zivotu.

samsung fura sa android platformom neki fazon da ce postati tableti to su telefoni za koje trebas torba! mislim stvarno?!

Ali recimo Samsung wave koji koristi bada OS je sasvim korektan fon koliko sam ga ja testirao.

slazem se da playbook nema prodaju kao ipad ali stvar je vise marketinske prirode.

http://www.youtube.com/watch?v=Fh7yaYE-owg&feature=related

Apple je postao komercijala teska,poceo je da podilazi publici,da folira.
i svaka druga budala na ulici ima njihov proizvod a ne zna ni osnovne stvari o njima. tako da ja polako prestajem da ih koristim dok opet ne postane fokus na korisniku, a ne na % prodaje.

doduse jos uvek sam zadovoljan svojim macbook-om, iako bih se vratio na SL posle lion-a.

Post edited by: tyrant, at: 2011/12/12 12:33

Signature 

[color=#0000FF]"Steel isn"t strong

Profile

Posted: 12 December 2011 12:33 PM   [ # 21 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  479
Joined  2009-03-13

Što se tiče toga oko baterije i punjenja… akakaka jel spavaš ti uopšte??

pa onako 4-5h 😊

ne znam meni je to svakodnevno punjenje horor, mozda zato sto je moj stari voljeni mob i posle 5 god. mogao da izvuce 3-4 dana pa sam navikao da mogu opusteno koristit isti bez bojazni i razmisljanja, evo sada ce napuniti 8 godina zivota, koristi ga moj matori koji ne prica mnogo i traje mu baterija 2-3 dana, ali to je stvarno mob za ginisa xaxaxaxaxa:P

btw dzojstik je za muzej tehnike posto posle 8 god radi savrseno :woohoo:

a sto se tice HTC7 Proa koji sam spomenuo, stvarno sam bio iskreno fasciniran brzinom kako OS-a tako i neta a i tastatura koja je mega do jaja bi mi prilicno znacila, al ok vidim da te svi ovde gadljivi na win OS xaxaaxaxaxa:P

Signature 

¸.·´&#175;`·.´&#175;`·.¸¸.·´&#175;`·.¸>
.¸¸.·´&#175;`·.¸>

Profile

Posted: 12 December 2011 10:11 PM   [ # 22 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

tyrant wrote:

slazem se da playbook nema prodaju kao ipad ali stvar je vise marketinske prirode.

Playbook je đubre, zato nema prodaju, nema to veze sa marketingom.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 13 December 2011 12:51 AM   [ # 23 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

Lepo sam ja rekao, tema nema smisla jer ljudi nece da pogledaju istini u oci.

Signature 

Profile

Posted: 13 December 2011 12:59 AM   [ # 24 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  457
Joined  2009-10-03

yoseep wrote:

meni je kod smartfona najvažniji operativni sistem. ako iPhone nije u igri, preporučujem prvo Windows Phone 7 (WP7); pa onda Android. kada se odlučš za operativni sistem, onda biraj hardver.

Windows Phone 7:
mnogo bolji os nego što sam mislio. potrebno je nekoliko dana da se odvikneš od iOS filozofije. stvari su tamo gde ih očekuješ. odlična twitter/linkedin/facebook integracija. za većinu aplikacija koje su mi potrebne postoji dovoljno dobar ekvivalent (dropbox, instapaper, itd). sviđa mi se što je dizajn aplikacija takav da izgledaju kao da su deo os-a i skoro sve imaju demo/trial. najslabija tačka je internet explorer, ali browser je najslabija tačka svih telefona u poređenju sa iPhone-om. zune softver za mac služi kao veza sa iPhoto i iTunes, pa ne zahteva neke veće promene u navikama.

a hardver… igrom slučaja i eksperimenta radi, nešto više od mesec dana sam koristio HTC 7 Pro. ima fizičku tastaturu koju nisam koristio, pa je zbog toga glomazniji i teži. odziv je dobar, dovoljno je brz za angry birds i need for speed. bez problema se apdejtuje na najnoviju verziju!

kolega je doneo iz engleske nokia lumia 800 i čni mi se da je to telefon koga bih mogao da preporučm, a da me ne grize mnogo savest zato što nije iPhone. a da li će jednog dana na njega moći da se instalira Windows (Phone) 8, nemam pojma.

Android:
tu već svi imaju neko iskustvo, pa da se ne raspisujem. kao kopija iOS-a android mi je konfuzan. moguće je da je bolji ako pre njega nisi koristio iOS. ako me muka natera na android, uzimao bih samo telefone iz Nexus serije zbog najbržih apdejtova.

i to je to.

i meni deluje zanimljiv windows 8 na telefonima jedino mi se ne svidja sub menus kako su uradjeni sa onim slovima sto se vide sa strane al kapiram da se treba izdvojiti…

tvoj post kao da sam ja pisao i meni je android kopija iOS samo daleko konfuznija i teza za upotrebu.
mozda najbolja stvar kod njih je weather integracija. 😊

Signature 

[color=#0000FF]"Steel isn"t strong

Profile

Posted: 13 December 2011 07:03 PM   [ # 25 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

ortaci u Nokia su poceli da se rade metom

http://cultofandroid.com/580/nokia-youth-tired-of-iphone-and-confused-by-android-turn-to-windows-laughable/

developers developers developers developers developers developers developers

Signature 

Profile

Posted: 17 December 2011 12:24 AM   [ # 26 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1797
Joined  2007-11-11

ja imam dva ortaka koji se bave stravično ozbiljnim biznisima, na globalnom nivou. obojica koriste blekberi i tvrde da bez njega ne može. e da još jedan ortak sa dobrim biznisom (međunarodne selidbe) ali ne znam koliko je poslovno na blekberiju.
ja sam na SE X10 i to je veoma dobra sprava, samo… android je kao PC, igralište… moraš da se zajebavaš instaliraš akaš da bi stvar proradila. moraš da rutuješ, flešuješ romove, zezaš se dok nađeš kako taj telefon zapravo može da radi.

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

< 1 2
2 of 2