Knjigovodstveni software
Posted: 13 December 2011 01:50 AM
Newbie
Rank
Total Posts:  3
Joined  2011-12-13

Cao,
postoji li neki dobar knjigovodstveni program za OSX, a da je nas domaci tj. da je po srpskim regulativama?

Profile

Posted: 13 December 2011 08:24 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Koliko je meni poznato, ne postoji nikakav. Međutim, mnogo toga zavisi od onoga šta smatraš knjigovodstvom: kompletno kako država propisuje ili ti u suštini treba aplikacija za vođenje poslovanja firme (računi, ponude, magacini,..).

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 13 December 2011 01:30 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  101
Joined  2009-12-13

Postov se bavim knjigovodstvom, iz mog iskustva mogu da ti kazem sledece:

Program za vodjenje racunovodstva tipa racunovodstvenih knjizenja (glavnja knjiga, KIR, KUR, PDV, blagajna, materijalno poslovanje itd…) po nasem zakonodavstvu, a da je pravljen za OS X ne postoji, barem nije javno reklamiran i nudjen nigde.

Najvise sto ima je tkz. tanki klijent, da radis kroz brauzer pod OS X-om, a aplikacija i baza su na nekom serveru, u 99,99% slucajeva Windowsu.

Po mom misljenju za male firme najbolje resenje trenutno je neka Windows aplikacija pa kroz namensku virtualnu masinu za to ili namenska PC masina za knjigovodstvo.
Ja konkretno tako radim knjigovodstvo za par firmi i to sasvim lepo funkcionise vec par godina.

Nisam veliki optimista da ce se kod nas skoro pojaviti namenska aplikacija za racunovodstvo, po nasim propisima, za OS X, ali drzim palceve da se to desi.
Mozda nekome od pisaca domaceg racunovodstvenog softvera padne na pamet da se siri na taj segment trzista, ali on je vise nego skroman, posto racunovodje obicno i ne vole previse koriscenje racunara u svom poslu, a i to sto ih koriste je u 99,99% Windows.

Pozdrav Boris

Profile

Posted: 13 December 2011 02:03 PM   [ # 3 ]
Newbie
Rank
Joined  2011-12-13

tja…a nadao sam se da ima neko resenje za koje ne znam.
trenutno radim bas u toj varijanti…namenska masina za racunovodstvo na kojoj je Windows i koristim program Pantheon, a sve ostale masine koje imam su MAC-ovi.

Iskreno, vrlo bih rado bacio taj Windows 7 i potpuno zaboravio na njih, ali izgleda da nece moci, barem jos neko vreme.

Kako god, hvala na odgovorima.

Profile

Posted: 13 December 2011 02:23 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Problem je što su se skoro svi autori knjgovodstvenih programa opredeljivali za tzv. Windows only razvojne alate, nisu ni pomišljali da će neko da se time bavi na Macu ili Linuxu.

Jedina nam je nada da to neko uradi u Javi i da barem istestira stvar na Mac OS X-u.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 13 December 2011 02:31 PM   [ # 5 ]
Newbie
Rank
Joined  2011-12-13

ma znam…probao sam nekoliko razlicitih programa za tu namenu i svi su u principu na isti kalup.
Na zalost nisam programer, pa da napravim neki za Mac usere…

EVO POZIVA PROGRAMERIMA!!!
NAPRAVITE KNJIGOVODSTVENI SOFTWARE ZA MAC OPERATIVNE SISTEME…SVE JE VISE KORISNIKA U SRBIJI I BICE IH JOS VISE.

Profile

Posted: 13 December 2011 08:56 PM   [ # 6 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Pretpostavljam da ovo nije prilagođeno našim standardima, i uz mogućnost da ispadnem glup u društvu jer o knjigovodstvu znam veoma malo…

http://www.rest-art.hr/ERP/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=6&Itemid=23

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 13 December 2011 09:21 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

cika_kosta wrote:

Pretpostavljam da ovo nije prilagođeno našim standardima, i uz mogućnost da ispadnem glup u društvu jer o knjigovodstvu znam veoma malo…

http://www.rest-art.hr/ERP/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=6&Itemid=23

Interesantno ... Trebalo bi ih kontaktirati i pitati, ali s obzirom da ga reklamiraju kao ‘ERP’ softver trebalo bi da je prilagodljiv.

Signature 

Profile

Posted: 27 December 2011 04:32 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  2279
Joined  2010-04-06

slucajno sam naisao na ovo, trebalo bi da radi, web aplikacija je u pitanju koliko sam shvatio..

http://www.saop.rs/

Signature 

 http://www.idoktor.biz Servis i prodaja Apple uredjaja u Novom Sadu 

Profile

‹‹ PayPal      Jps format??? ››