Drzanje baterije 4S
Posted: 15 December 2011 04:06 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  986
Joined  2008-06-15

Naisla mi je ponuda za iPhone 4s po Svajcarskoj ceni.
Kako je krajnje vreme da zamenim 3Gs razmisljam da kupim meni i supruzi po jedan kao novogodisnji poklon.
Ono sto ne znam je koliko realno drzi bateriju 4s. U normalnim okolnostima, znaci sa ukljucenim 3G Internetom, sa Push notifikacijama, sa normalnom kolicinom poziva a i uz malo surfovanja, ponekad i navigacija.
Posto je nekoliko dana kod mene kolegin Samsung Galaxy S II za vreme provedeno kod mene mi se svideo jer radi dosta glatko i ima fin svetao ekran. Moze li mi neko uporediti trajanje baterije na ova dva telefona.

Jos bih dodao da nemam potrebe za jailbreakom pa bih valjda i tu ustedeo malo baterije.

Signature 

iMac 27\\\" i3 3.2MacBook Alu 13\\\" 2.0iPad 1stiPhone 4SiPhone 3GsiMac 20\\\" 2.0iPhone 2GiPod Classic

Profile

Posted: 15 December 2011 04:56 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  451
Joined  2009-11-18

sve navedeno sto koristis, posto je nesto slicno mom koriscenju mogu da kazem da drzi 2 dana, s’tim sto ja imam malo vise poziva a ti imas malo vise surfa, tako da je to odprilike to.Ni ja nemam jailbreak tako da dodjemo na isto, racunaj na 2 dana sigurno, a za preko, moze a i ne mora bit 😊

Profile

Posted: 15 December 2011 05:22 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  986
Joined  2008-06-15

Super, onda sam odlucio.
Trenutno mi ovaj 3Gs jedva sastavlja jednu smenu (u 8 AM ga skinem sa punjaca I do 6 PM mi je vec na crvenom). Kada ugasim 3G i bas se trudim da ga pricuvam moze da izgura do pred spavanje ali to je to. Kada koristim navigaciju (iGO Primo) cini mi se da je baterija sve manja svakim kilometrom a kada ga skinem sa drzaca u kolima pozadi je vreo, definitivno ga je vreme pregazilo. Vidim da se i sa 4.3.3 tesko bori pa mu uopste ne bih ni stavljao iOS 5, posebno jer cujem da i vlasnici cetvorki kukaju da im na iOS5 baterija krace traje i pored svih fixeva.

Signature 

iMac 27\\\" i3 3.2MacBook Alu 13\\\" 2.0iPad 1stiPhone 4SiPhone 3GsiMac 20\\\" 2.0iPhone 2GiPod Classic

Profile

Posted: 30 January 2012 08:16 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  117
Joined  2007-03-19

Vama 4s drzi 2 dana? :blink:

Meni ne moze sastavi pola dana. Jeste da mi je WhatsApp non stop ukljucen, ali opet ne bi trebao da toliko vuce.
Iskljucio sam sve moguce dodatne servise. Iskljucio bih i 3g da ima opcija za to, ali na iOS 5.0.1 nema :(

Ovo je moj prvi iPhone inace… Vec 3 godine korisim BlackBerry, ali ovaj sam dobio na poklon, tako da sada gledam da se prilagodim.
Ali generalno, baterija mu je ogromna mana.
Citao sam i po stranim forumima, i svi imaju isti problem. Neki resavaju problem sa batt u futroli, itd.
Mada bilo bi dobro kada bi Apple izbacio update da moze makar da sastavi 1 dan normalnog koriscenja. Ali iskreno nesto ne verujem u to. Da mogu do sad bi vec izbacili :(

Profile

Posted: 30 January 2012 08:24 PM   [ # 4 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Ja bih pre posumnjao u unlock+jb u slučaju da baterija tako kratko traje… Neka me isprave vlasnici 4s-a jer ga nemam, ali se tako dešavalo drugaru na 3gs-u koji je softverski otključavan, dok se na mom 3gs-u simfree nikad ništa slično nije desilo, a uvek smo koristili iste sisteme.

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 01 February 2012 02:58 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  117
Joined  2007-03-19

Sto je najgore, moj je simfree 😊
Generalno moje neko opste misljenje je da 3G dosta vuce bateriju. Imam i BB 9900 koji isto tako brzo vuce bateriju na 3G, jedva dan sastavi. Medjutim na 2G radi ok.

Ali generalno, ako malo i po stranim forumima pogledate, bas dosta ljudi ima probleme sa batt na 4s.

Jel zna neko nesto o updejtu od strane Apple-a? Obecavali su jos u Decembru 2011 da ce izaci 5.0.2 koji ce navodno resiti ove probleme, ali… nista jos uvek.

Profile

Posted: 01 February 2012 06:05 PM   [ # 6 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  29
Joined  2010-03-01

Iskustvo sa moje strane: dva 4s, jedan sa jailbreakom, drugi bez, oba simfree. Oba JEDVA sastave dan upotrebe,uz osrednju upotrebu (po koja igrica, malo safarija, mail, 10 poruka, par poziva, WiFi oko sat vremena). Zato mi i deluje malo cudno kad ljudi naguraju dan usage i 2.5 dana stanby 😛

Profile