Headphone output increase
Posted: 28 October 2010 03:00 AM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Otkako sam kupio iPhone 4, nervirao sam se što mi iste slušalice (KOSS) daju MNOGO tiši zvuk nego na starom 3G-u.
Tešio sam se da je to dobro za moje uši, delimično misleći da je hardverska stvar, do danas, kad od GSP-ovog motora nisam čuo Gobline koje sam hteo da slušam.

Eeeenivejz, Guglanjem sam zaključo da uređaji kupljeni u EU imaju softverski nametnuto ograničenje izlaznog signala, koje se lako anulira sledećom metodom:

EU: How-To: Uncap the volume limit on european iPod Touch models
What you need:

- iPod Touch with Jailbreak ‘applied’
- a program to edit .plist files (macs come with one or you can use textwrangler)
- Cyberduck (or any other SFTP program, or PhoneView)

What to do:

1. Connect to your iPod touch via SFTP
2. copy the following file over to your desktop: /System/Library/PrivateFrameworks/Celestial.framework/RegionalVolumeLimits.plist
3. You should see a lot of keys (F, Z, ZD, etc…) with a value of 0.82999999 (or 0.83)
4. Change the value of all keys to ‘1’
5. Save the file
6. Upload to the original file location on your iPod
7. Power off the iPod (using the red slider) and turn it back on.
8. Enjoy loud music.

Ako izuzmemo što mi je posle restarta volume slajder u iPod.app-u bio na 80% umesto na 100% (gde sam ga držao) - pustio sam isti album na max volume i primeti se razlika!

Ima da objasnim neke stvari GSP-u ovih dana…

Post edited by: Dachaz, at: 2011/07/16 17:51

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 28 October 2010 10:49 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  421
Joined  2008-05-26

Ja koristim in-ear susalice,i meni je sasvim dovoljno da stavim do pola jacinu zvuka…
Prigusi se okolina,i uopste mi ne treba jak zvuk onda…
A ako pustim na najjace,ne mogu da izdrzim duze od 10 sekundi,usi mi otpadnu :lol:

+1 za ovo

Profile

Posted: 28 October 2010 11:51 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1797
Joined  2007-11-11

Daj meni lebati neku foru da ne mogu da čujem Gobline

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 28 October 2010 12:55 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-11-24

@Kolja: Ja skoro nikad ne koristim in-ear slušalice, a sa ovim ‘sport clip’ je zvuk stvarno bio pretih

@drdra: Isto uputstvo, samo umesto 1 stavi 0 😛

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 18 December 2011 09:19 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  535
Joined  2010-06-20

+1.

Bas cu da pogledam da li ovo vazi i za starije modele. Znam da je jos na 2.2 postojao cydia tweak koji je radio nesto slicno koliko se secam.

offtopic: moze li mi neko od starijih objasniti zbog cega je ugasen karma mod, tojest zbog cega nam ne treba / ili / treba kada miki napokon nadje vremena da obavimo tu dugo najavljivanu zamenu foruma?

Profile

Posted: 19 December 2011 08:55 AM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  245
Joined  2008-08-26

Kod mene na 3G ima ovo…
[img size=320]http://www.macserbia.org/components/com_simpleboard/uploaded/images/IMG_0133.PNG[/img]

Volume Limit na Off, a bilo je na On.

Post edited by: DuleNS, at: 2011/12/19 08:56

Profile

Posted: 19 December 2011 02:12 PM   [ # 6 ]
Jr. Member
RankRank
Total Posts:  49
Joined  2011-07-30

Da, ali to definitivno nije to na sta je dachaz mislio, ovo je standardno podesavanje, imas tu i stavku sound check, u nekim pesmama ‘odsece’ pikove da bi cuo lepsi i ujednaceniji zvuk tokom slusanja sto kod nekih pesama dovede do smanjenja jacine zvuka, ovo njegovo sto prica je vec tweak, i to dobar, posto mislim da je pola ljudi ovde imalo taj problem (pogtovo deo korisnika koji koristi nas dragi gsp)

Profile

Posted: 28 December 2011 10:44 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-11-24

Sound Check i Volume Limit nemaju veze sa ovim - ovo je ograničenje izlazne snage na slušalicama po nekim EU standardima, i zato ako koristiš iole jače slušalice i imaš telefon iz EU, imaš nikakav zvuk na njima (a neke periferije koje se kače u slušalični port mogu da ti ne rade, kao na primer dSLR bot remote).

U svakom slučaju, u iOS5 se ovaj fajl preselio na sledeću lokaciju
[code:1]/System/Library/PrivateFrameworks/MediaToolbox.framework/RegionalVolumeLimits.plist[/code:1]

Navodno, može da se tera i preko 1 (do 1.99) - ali to em nisam probao (jer mi ne treba); em piše da ždere bateriju.

Signature 

Carnival of Flesh

Profile