Došao sam u posed jako velikog broja filmova koji imaju titlove u .idx/.sub formatu.
Primetio sam da .sub nisu obični već je svaki težak po nekoliko MB (i do 10!) pa sam malo proguglao da vidim o čemu je reč.
Koliko sam shvatio (ispravite me ako grešim) u pitanju su titlovi koji su na neki načn pravljeni da budu kao slika a ne txt (verovatno posle dvd rip-a). Ovaj .idx fajl objašnjava plejeru koji deo slike iz .sub-a da prikaže u kom vremenskom intervalu.
Ni jedan plejer koji sam probao ne pušta ove titlove. Neki tvrde da VLC sigurno pušta ove titlove ali ja sam, sasvim očekivano, dobio samo listu errora. MPlayer - ništa, Chroma - ništa i svi ostali - ništa.
Postoji li načn da se ovi titlovi prevedu u nešto normalno (normalan .sub, .srt)?
Filmovi su kudikamo opskurni tako da sam samo manji broj prevoda uspeo da nađem na netu.
.idx +.sub titlovi su ripovani direktno za DVD-a sa jednom PC alatkom, i kao shto si rekao, potreban je player koji to moze da pusti..t.j. da chita shta mu .idx kaze i da pushta slike is .sub fajla…
Ko shto Dachaz reche, to nisu standardni titl fajlovi i kao takvi na Mac-u ne mogu da se pushtaju…Znachi preturi subtitle sajtove da probash da nadjesh regularan, standarni .srt ili.sub za te filmove..
Pffft, prokleti Hongkongđani (™ Aleksandar Stojanović); čega su se setili, dijabole.
A sto su oni krivi su neki tamo pisijevci izmislili toplu vodu? A da nema nesto na pisiju da to konvertuje, SubtitleWorkShop npr? Ja sam ih dobio sa jednom serijom al sam bez gledanja bacio u kantu jer sam nasao prave titlove i nisam se udubljivao u problem.
Mislim da sam negde naleteo i na tu varijantu, konverzija na PCu ali strepim od svega toga, s obzirom da je proces zasnovan na OCR (logično) a titlova ima mali milion. A to je verovatnoća od mali milion :1 da će nešto morati da se popravlja.
Šta da kažem, kopam i rukama i nogama da nađem rešenje koje će mi omogućiti da ne pritiskam više od jednog dugmeta po filmu 😛
Dođoh danas u posed nekog .idx+.sub titla i MPlayer pušta i ništa ne pita!
Beše mi čudno što je povuk’o neki font koji nema veze sa onim koji sam ja hteo, pa posle provalih da mi .sub fajl ima 4MB a u folderu je i izvesni .idx fajl!
Jedini ‘trik’ je što se i film i .sub i .idx zovu isto.
Dođoh danas u posed nekog .idx+.sub titla i MPlayer pušta i ništa ne pita!
E, tesko da ce jos neko ovako da dobije karmu od mene! :woohoo:
Ja digao ruke od titlova u MPlayeru na Intelu. Sta god da mu uradim nece pa nece. A ovo mi ne bi palo na pamet da probam a i te fajlove ionako odmah bacam u kantu kad nisam provalio neki konvertor za to. Al evo sad cu da odem na Doom9.org da vidim da li se nesto pojavilo…
Ja digao ruke od titlova u MPlayeru na Intelu. Sta god da mu uradim nece pa nece
Jesi li probao da skineš neki Windows TTF font i njega podesiš kao font za titlove?
To mi je skroz retardirano što ‘out-of-the-box’ MPlayer ne prikazuje ni titlove ni OSD kako treba, a kad mu se drmne neki Windoze TTF font, šljaka ki bela lala 😊