Moja verzija Ichat-a je 4.0.2. Problem je ssto kad god pokussavam da pokrenem video poziv dobijam poruku da moj kompjuter to ne podrzzava . Imam inacce macbook sa ugradjenom isight kamerom.
Probao sam na visse account-a i uvek dobijam istu poruku. Dodajem da kamera radi normalno kad je koristim s Skype-om ili Msn aplikacijom, kao i za fotografisanje preko photo booth-a. Da li je neko imao sliccan problem?
Koju si brzinu interneta namestio u QuickTime preferencama? Čini mi se da iChat odatle povlač informaciju o tome kao i QuickTime plejer kada odlučuje u kom kvalitetu da pusti striming.
Bilo je podesseno na automatsko. Sad sa, menjao na 512 DSL (ssto je moja brzina) i na Internet/LAN i nissta se nije dogodilo. Kamerica je kao upaljena (sija ono zeleno gore) ali na ekranu i dalje pisse ona ista poruka. Dodusse, niko od kontakata mi nije trenutno online, pa mozzda to mozze da bude razlog ssto ne mozze da osvari video vezu? Jel neophodno da neko od njih bude on line da bi radila kamera?
Ako ne prikazuje, imamo problem sa iChatom, ako prikazuje imaš problem sa interrnet vezom, tj. neki portovi potrebni za iChat video conference su zatvoreni ili ne mogu da se probiju kroz NAT itd.
Ako je problem sa iChatom, napravi novog korisnika u sistemu, pa se uloguj sa tim parametrima i podesi iChat isto kao što imaš sada podešeno i probaj.
Ako sam te dobro razumeo, uradio sam sledeche: Napravio novo korisniccko ime u Accounts u System Preferences. Dao sam mu ime proba. Zatim sam se ulogovao na taj novi account proba, pokrenuo ichat, i logovao se na svoj .mac nalog. On se ulogovao bez problema, pokazao mi listu AIM Buddy ba kojoj nemam nissta. Potom kliknem na kamericu za video pozive, ali i dalje ista poruka. Evo ga screenshot:
Ako se ne vidi, u velikom prozoru pisse: This computer does not support video conferencing.
Isto pisse i kad udjem preko preferenci u ichatu.
Znač da je problem do kamere, ali ako je Skype normalno koristi onda ne znam šta da ti kažem. Ipak, proveri portove prema ovom dokumentu. U stvari, da li ti je uključen firewall bilo na mašini ili imaš ruter tu gde koristiš računar?
kao i obicno, madamov, imas dobre pretpostavke. da koristim ruter tp link! palo mi je na pamet da moze da ima neke veze. ali sad sam na nekom putu 2-3 dana pa nemam laptop da probamo nesto. ovo pisem sa mobilnog. kad se vratim, javljam se na forum. kamera radi 100 odsto. i skype kamera i obican photo rade bez problema. mora biti da je to sto ti i andrej kazete, da ima veze s internet konekcijom
Na pitanje zasto ljudi ne koriste gugl postoji samo jedan odgovor, i eno ga nalazi se gore :lol: :lol: :lol: :lol: gugl gugl gugl to je isto kao i hleb, nemos bez njega :lol: :lol: :lol: :silly: :silly: :silly:
ne preterujte… neki put je jednostavno lepse pitati zive ljude.
Možda je lepše, ali je efikasnije, ukoliko želiš da rešiš problem što pre, da prvo odeš na Google ili arhivu mejling liste, ako ista postoji, za softver sa kojim imaš problem.