Da li kupovati novi 3GS telefon 2012. godine?
Posted: 11 February 2012 06:12 PM
Newbie
Rank
Total Posts:  6
Joined  2007-04-08

Uskoro planiram do SAD, i vidim da apple.com prodaje novi 3GS telefon 8GB unlocked za 375 USD (tj. 285 EUR).

To mi se čni kao veoma prihvatljiva cena, ali nisam siguran da li ima smisla kupovati tri generacije star telefon?

Znam da nema tačnog odgovora na ovo pitanje, ali ako neko kaže nešto na ovu temu, bilo bi super. Koliko vidim, osnovni problem bi mi bio loš (barem u odnosu na 4 i 4S) foto-aparat, ali kako bi npr. radile nove verzije operativnog sistema, i dokad, sa dosadašnjim iskustvom, bih mogao da računam na updateove?

Inače ne pratim puno to tržište, pa bi mi svaki savet dobro došao.

UBR, ovo Unlocked mi garantuje da će raditi u Srbiji na našim mrežama, je l’ tako?

Profile

Posted: 11 February 2012 06:44 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  398
Joined  2011-04-04

Nov, ne. Polovan, da ali u zavisi od stanja.

Sve ostalo je na tebi:
- Da li ti karakteristike telefona rade posao;
- Koje pare si spreman da daš?

...uglavnom vodi računa kad kupuješ telefon da ga doooobro ispitaš:
- Israpvnost svih senzora;
- Fizički: da li je guma između ekrana i alu okvira raskopana, da li je fake oklop i zašto ako jeste…

Profile

Posted: 11 February 2012 09:28 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  479
Joined  2009-03-13

Sto da ne ako ti je to ok cena, po meni jedini hendikep je sto u nekom trenutku neces moci da updejtujes firmware ali ja bih recimo mogao da zivim sa tim zato sto nove verzije iOS-a donose sve vecu hardversku zahtevnost tako da se i ne isplati upnuti se, opet apple uredjajima uzasno sporo pada cena tako da ces moci bez problema da ga prodas ovde ako posle nekog vremena shvatis da ti ne odgovara…ne znam kakva su ti iskustva sa iphonetom ali u svakom slucaju mozes da odes do radnje da se izigras sa njim pa na osnovu toga donesi sud da li te zadovoljava, ali gledaj da ne diras cetvorku ako nemas para za nju, zato sto te to moze zestoko smoriti xaxaxaxaxa 😛

Signature 

¸.·´¯`·.´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸>
.¸¸.·´¯`·.¸>

Profile

Posted: 12 February 2012 02:14 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  398
Joined  2011-04-04

akaka wrote:

Sto da ne ako ti je to ok cena, po meni jedini hendikep je sto u nekom trenutku neces moci da updejtujes firmware ali ja bih recimo mogao da zivim sa tim zato sto nove verzije iOS-a donose sve vecu hardversku zahtevnost tako da se i ne isplati upnuti se, opet apple uredjajima uzasno sporo pada cena tako da ces moci bez problema da ga prodas ovde ako posle nekog vremena shvatis da ti ne odgovara…ne znam kakva su ti iskustva sa iphonetom ali u svakom slucaju mozes da odes do radnje da se izigras sa njim pa na osnovu toga donesi sud da li te zadovoljava, ali gledaj da ne diras cetvorku ako nemas para za nju, zato sto te to moze zestoko smoriti xaxaxaxaxa 😛

Ne zato što može da nađe savršeno očuvan 3GS i tako sačuva 80-100e u zavisnosto od toga od koliko GB traži model. U 2012. godini kupovati nov telefon predstavljen juna 2009…...po meni nema logike. Ako sada kupi nov telefon i koristi ga na primer godinu dana…neće moći da ga proda za polovinu te vrednosti.

Post edited by: bax2003, at: 2012/02/12 02:15

Profile

Posted: 14 March 2012 02:02 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  457
Joined  2009-10-03

3gs je jos uvwk jako dobar telefon maksimalno podrzan sa softwerom.
A i setite se te dzezerske kutije crne velike naspram ove od 4s male i smesne 😊

A i ne moras da seces karticu ,tako da mozes menjati izmedju obicnog telefona i iphone-a.

Sve u svemu ako mozes za male pare uzeti 3gs onda vredi 😉

Signature 

[color=#0000FF]"Steel isn"t strong

Profile