Ipak radi na Lionu, samo retardirano - kad se pokrene Serviio.app skakuće u dock-u i postane non-responsive; ali kad se pokrene Serviio Console.app onda je kao sve kul.
Enivejz, svidelo mi se ovo sa internet kanalima (iako su mi svi HD kanali bili negledljivi zbog očglednog nepostojanja buffer-a)—veoma mi se svidelo što se mogu kojekakvi podcastovi/rss feed-ovi pohraniti u njega (Zero Punctuation na velikom ekranu, yaay) - ali ono što mi se nije svidelo je to što nije mogao da transcode-uje 720p MKV sa istog računara sa kog PS3 Media Server (PMS) hoće.
Konkretno: sa Serviio sam uspešno puštao crtaće (Simpsons/Family Guy/...) ali kad sam probao da pustim nešto sa živim (i neživim) glumcima (The Walking Dead) zaglupljivao bi se pri prvoj dinamičnoj sceni. Probao više puta, proverio da mi ne radi Time Machine ili tako nešto što ždere resurse - i badava. Ugasio Serviio, upalio PMS, pustio isti fajl - sve kul.
Mislim da je cela caka što PMS ima više opcija za transcoding engine, i konkretno tsMuxeR radi k’o podmazan, dok MEncoder (koji je default) na mom sokoćalu proizvodi iste rezultate kao Serviio/ffmpeg kombinacija.
Tako da ću ipak da ostanem na PMS dok ne pazarim neki bolji računar, a do tad ga možda i nakrcaju nekim fensi opcijama 😊