iPhone 3gs iOS 5.0.1 neće restore
Posted: 15 March 2012 09:52 PM
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Dakle, imam sledeći problem:

u pitanju je 3gs simfree
na njemu trenutno 5.0.1 untethered jb
sačuvani shsh i na cydiji i preko tinyumbrelle

Hoću da zveknem novi 5.0.1, a pošto je apple prestao da signuje taj sistem, pokrećem TU server. Sve prođe kako treba (verifikacija itd) ali onog trenutka kada treba na kratko da zasvetli beli ekran, i da itunes krene da piše po telefonu novi sistem, pojavi se itunes ikonica na telefonu i dobijem grešku 11 ili 21.

Sve sam probao (recovery, dfu ručno i preko redsnowa) itd itd, obišao sve žive tutorijale na netu, ineće pa neće… Da li je imao neko ovakvo iskustvo, i šta uraditi sad?

Krajnja solucija je da ga dignem na fabrički 5.1. pa da ga vratim na 5.0.1 ako je to uopšte moguće…

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 15 March 2012 10:58 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  479
Joined  2009-03-13

ovo je nevidjeno glupo ali je meni pomoglo, odradi dijagnostiku u tuni mozda nesto zeza a da nisi svestan toga 😊

Signature 

¸.·´¯`·.´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸>
.¸¸.·´¯`·.¸>

Profile

Posted: 15 March 2012 11:01 PM   [ # 2 ]
Administrator
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

Aj pojasni mi malo, koju dijagnostiku?

Zaboravio sam da napomenem da sam isti postupak ponovio i na drugom kompu na kome nikad nije ni bio sinkovan ni jedan iPhone, niti rađen restore…

Signature 

MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 16 March 2012 03:01 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  606
Joined  2008-06-28

Probaj ovo:

If you have a device earlier than the iPad2, you can downgrade to whatever version you want, as long as you have saved SHSH blobs for that version.  You’ll need the assistance of geohot’s limera1n exploit with tools like redsn0w to get into “pwned DFU mode” and bypass the downgrade restriction.

Mislim da su ranije verzije RedSn0w-a imale ovu opciju.

Signature 

 MacBook Pro 17inch Unibody
 iPhone4

Profile

Posted: 16 March 2012 09:17 AM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  118
Joined  2008-10-08

Probaj preko redsn0w-a da napravish custom ipsw ali sa opcijom Stich SHSH (nalazi se u Extras>SHSH blobs>Stich).

Profile

Posted: 16 March 2012 09:47 AM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-03-13

Aj pojasni mi malo, koju dijagnostiku?

u okviru helpa ima run diagnostics, u mom slucaju moj komp nije prosao network connectivity test, tj nije prosao ovaj deo: secure link to itunes store failed…a isto mi se desavalo, ipod mi se zabadao u istom trenutku prlikikom instalacije ios-a kao tebi iphone…kada sam pogasio sve procese vezane za internet i zastitu, prakticno su ostali samo itunes i net konekcija onda je sve bilo ok, prosao je chek i odradio instalaciju ios-a…kazem opet ultra je glupo, al 2 godine sam se zlopatio da bi se ispala takva glupost, sad verovatno kod tebe nije ovo al nista ne kosta da probas, ne znam cudne su to situacije kada tako nece, pa nece :S

Signature 

¸.·´¯`·.´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸>
.¸¸.·´¯`·.¸>

Profile

Posted: 16 March 2012 10:03 AM   [ # 6 ]
Administrator
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

Ja il sam glup il sam glup, ali kod mene na TU nema helpa uopšte… :S

Kad gledam log u TU, sve ispiše tačno onako kako bi i trebalo, da primi signal sa itunesa, odgovori sve, i onog trenutka kad telefon treba da prihvati novi OS, itunes izbaci grešku 11. A kad je u DFU, grešku 21…

Signature 

MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 16 March 2012 11:37 AM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-03-13

xaxaxaxa ne ne ja sam glup nisam lepo procitao, samo sam te dzaba jos vise zboonio :S ja sam se natezao sa iTunes-om, pardon 😊

Signature 

¸.·´¯`·.´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸>
.¸¸.·´¯`·.¸>

Profile

Posted: 16 March 2012 11:44 AM   [ # 8 ]
Administrator
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

Ovo je verovatno nešto vezano za sam telefon, jer se identično ponaša na dva različta kompa… videću još šta mi je čniti…

Signature 

MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 16 March 2012 12:16 PM   [ # 9 ]
Administrator
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

seeque je dao rešenje :D

Svaka čast, ali evo kopiraću sa isrbija, korisnik Chuckie je dao deteljno uputstvo, pa ako neko ima problema sličnih mojim 😊

Pošto sam u zadnje vrijeme primjetio da dosta korisnika ima probleme pri restore-u njihovih iUređaja na iOS 5.0.1 koji Apple više ne potpisuje iako imaju uredno sačuvane SHSH blobove bilo na Cydia serverima ili kroz Tiny Umbrellu, evo par uputa kako izbjeći errore pri restore-u na iOS 5.0.1

Kao što znate Apple nakon izlaska iOS 5.1 više ne potipisuje iOS 5.0.1, pa je za restore na iOS 5.0.1 potrebno imati sačuvane SHSH blobove na jedan od dva gore navedena načna.

Da bi izbjegli errore pri restore-u sada je neophodno zakačti ili prišiti SHSH blobove za custom FW kroz Redsn0w ili iFaith. Slijedi objašnjenje za Redsn0w.

Najnoviji Redsn0w skinite sa aderese koju morate naći sami, da ne kačm ovde na forumu. U pitanju je 0.9.10b6 verzija.

1. Pokrenite Redsn0w

2. Kliknite Extras > Custom IPSW i odaberite oficijelni IPSW fajl da bi napravili Custom IPSW

3. Kliknite Extras > SHSH blobs > Stitch i odaberite Custom IPSW koji ste napravili u koraku 2. Kliknite na dugme Local u okviru blobs, te odaberite odgovarajući SHSH fajl koji se u Windowsu nalazi na lokaciji C:\Users\USER\.shsh (u zavisnosti na koji iOS restore radimo taj SHSH ćemo ovdje odabrati).

Sada će Redsn0w prišiti SHSH fajl na custom IPSW i na istoj lokaciji gdje se nalazio Custom IPSW će biti novi fajl sa prišivenim SHSH blobovima.

Ime custom fw fajla sa prišivenim blobovima će biti slično ovome:
xxx_NO_BB_iPhone2,1_5.0.1_9A405_Restore. ipsw

4. Ubacite telefon u DFU mode pomoću iReb alata. Uradite restore preko iTunesa, čuvajući tipku SHIFT kliknite RESTORE te odaberite Custom IPSW sa prišivenim SHSH blobovima koji ste kreirali u koraku 3.

Ako se jave neki errori, potrebno je očstiti sve apple linije u hosts fajlu, spremiti ga i restartovat računar, te ponoviti restore.

Signature 

MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 16 March 2012 07:21 PM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-10-08

:woohoo:
woohoo! ten points!

Profile

Posted: 16 March 2012 08:02 PM   [ # 11 ]
Administrator
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

Tako nam i treba kad se ne krstimo uvek kako apple peva….

(jbt, ovo se i rimuje :D )

Signature 

MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 16 March 2012 09:27 PM   [ # 12 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-10-08

Najbitnije je da su molitve uslishene!

Profile

Posted: 04 May 2012 04:19 PM   [ # 13 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  266
Joined  2008-06-05

cika_kosta wrote:

seeque je dao rešenje :D

Svaka čast, ali evo kopiraću sa isrbija, korisnik Chuckie je dao deteljno uputstvo, pa ako neko ima problema sličnih mojim 😊

Pošto sam u zadnje vrijeme primjetio da dosta korisnika ima probleme pri restore-u njihovih iUređaja na iOS 5.0.1 koji Apple više ne potpisuje iako imaju uredno sačuvane SHSH blobove bilo na Cydia serverima ili kroz Tiny Umbrellu, evo par uputa kako izbjeći errore pri restore-u na iOS 5.0.1

Kao što znate Apple nakon izlaska iOS 5.1 više ne potipisuje iOS 5.0.1, pa je za restore na iOS 5.0.1 potrebno imati sačuvane SHSH blobove na jedan od dva gore navedena načna.

Da bi izbjegli errore pri restore-u sada je neophodno zakačti ili prišiti SHSH blobove za custom FW kroz Redsn0w ili iFaith. Slijedi objašnjenje za Redsn0w.

Najnoviji Redsn0w skinite sa aderese koju morate naći sami, da ne kačm ovde na forumu. U pitanju je 0.9.10b6 verzija.

1. Pokrenite Redsn0w

2. Kliknite Extras > Custom IPSW i odaberite oficijelni IPSW fajl da bi napravili Custom IPSW

3. Kliknite Extras > SHSH blobs > Stitch i odaberite Custom IPSW koji ste napravili u koraku 2. Kliknite na dugme Local u okviru blobs, te odaberite odgovarajući SHSH fajl koji se u Windowsu nalazi na lokaciji C:\Users\USER\.shsh (u zavisnosti na koji iOS restore radimo taj SHSH ćemo ovdje odabrati).

Sada će Redsn0w prišiti SHSH fajl na custom IPSW i na istoj lokaciji gdje se nalazio Custom IPSW će biti novi fajl sa prišivenim SHSH blobovima.

Ime custom fw fajla sa prišivenim blobovima će biti slično ovome:
xxx_NO_BB_iPhone2,1_5.0.1_9A405_Restore. ipsw

4. Ubacite telefon u DFU mode pomoću iReb alata. Uradite restore preko iTunesa, čuvajući tipku SHIFT kliknite RESTORE te odaberite Custom IPSW sa prišivenim SHSH blobovima koji ste kreirali u koraku 3.

Ako se jave neki errori, potrebno je očstiti sve apple linije u hosts fajlu, spremiti ga i restartovat računar, te ponoviti restore.

hvala cika_kosta po milioniti put 😉

Post edited by: sale, at: 2012/05/08 10:07

Signature 

Apple MacBook Air \"Core i5\" 1.6 11\" (Mid-2011) + Superdrive
iPhone 4 16GB

Profile