Kad sam već ovde pisao o Change-Space, da nastavim: program je znatno napredovao što se juzer frendlinesa tiče, a i lič da je malo stabilniji. Definitivno ga preporučujem širim masama sad.
Btw, za većinu UX momenata sam lično gnjavio autora (bilo je zanimljivije nego da radim, jbg :D) i čovek je vrlo otvoren za sugestije (i implementira stvari prilično brzo). Tako da ako vam ovo programče koristi, ali biste da je fensije - pišite mu po github-u.
[code:1]Add Catalan, Croatian, Greek, Hebrew, Romanian, Slovak, Thai, and Ukrainian
language support
Address issues when using smart cards to log into OS
XResolve issues authenticating with directory services
Address compatibility issues with Windows file sharing[/code:1]
E jbg, postojeći SpamSieve Mail plugin nije kompatibilan sa novim Mailom. Sad sam ni tamo ni vamo, što podrazumeva svakodnevno vađenje normalnih mailova iz Spam foldera. Valjda im neće trebati dugo. Čisto kao upozorenje, ko koristi SS a nije se još apdejtovao.
E jbg, postojeći SpamSieve Mail plugin nije kompatibilan sa novim Mailom. Sad sam ni tamo ni vamo, što podrazumeva svakodnevno vađenje normalnih mailova iz Spam foldera. Valjda im neće trebati dugo. Čisto kao upozorenje, ko koristi SS a nije se još apdejtovao.
Možda radi bez problema, samo što ga autor još nije apdejtovao. Možeš da probaš i sam, ali na sopstvenu odgovornost. Mada, nema se šta loše desiti, može Mail samo da puca, pa onda samo obriši SS plagin.
Dakle, idi u Mailov Info.plist (u app bundle/Contents) i otvori ga. Jedan od ključeva je ‘PluginCompatibilityUUID’. Kopiraj njegovu vrednost. Onda idi tamo gde ti je SS plagin (ako ga je Mail automatski onemogućio, onda je u ‘~/Library/Mail/Disabled bundles’, ili tako nešto); otvori njegov Info.plist (plagin bundle/Contents). Tamo imaš ključ ‘SupportedPluginCompatibilityUUIDs’. To je niz, gde već postoje neki ID-ovi (starijih Mail verzija). Dodaj još jednu vrednost u niz, neka bude ono što si iskopirao iz Maila i to je to. Treba još da vratiš SS u ‘~/Library/Mail/Bundles’.
Mogu ja da demantujem, kod mene na iMacu radi bez problema. Doduše, ne koristim ga za Web (tu ćeš se razočarati, za virtuelne hostove se sada mora ići u Terminal); a ni za Web.
Kad već kopam po starim porukama, da odgovorim na sopstvenu poruku, u 10.7.3 updejtu se novi domeni mogu dodavati iz Server.app, ne mora se ići u Terminal.
Možda radi bez problema, samo što ga autor još nije apdejtovao. Možeš da probaš i sam, ali na sopstvenu odgovornost. Mada, nema se šta loše desiti, može Mail samo da puca, pa onda samo obriši SS plagin.
Dakle, idi u Mailov Info.plist (u app bundle/Contents) i otvori ga. Jedan od ključeva je ‘PluginCompatibilityUUID’. Kopiraj njegovu vrednost. Onda idi tamo gde ti je SS plagin (ako ga je Mail automatski onemogućio, onda je u ‘~/Library/Mail/Disabled bundles’, ili tako nešto); otvori njegov Info.plist (plagin bundle/Contents). Tamo imaš ključ ‘SupportedPluginCompatibilityUUIDs’. To je niz, gde već postoje neki ID-ovi (starijih Mail verzija). Dodaj još jednu vrednost u niz, neka bude ono što si iskopirao iz Maila i to je to. Treba još da vratiš SS u ‘~/Library/Mail/Bundles’.